Cum ii afecteaza muzica pe cei tineri

Muzica este un lucru asupra caruia fiecare persoana are propria opinie. Oameni diferiti au diferite gusturi, iar diferitele tipuri de muzica au multe moduri de a avea un impact asupra unei persoane. Muzica poate fi relaxanta, iti poate transmite furie, poate fi linistitoare, energica sau in multe alte feluri. Sunt atat de multe tipuri de muzica in zilele noastre. Rap, pop, rock, country, indie, alternative, hardcore sunt cateva dintre cele mai prezente tipuri de muzica de pe piata. Muzica exprima fie mesaje pozitive, fie negative care au impact asupra comportamentului oamenilor. In general persoanele se imprietenesc cu cei care au aceleasi gusturi in muzica, la fel ca restul persoanelor cu care isi petrec timpul. In general evitam sa intram in contact cu cei care au gusturi diferite in domeniul muzicii, considerand ca acest lucru ar putea isca certuri si diferente de opinie. Fiecare va crede ca parerea lui este mai buna, dar in fond este doar o parere subiectiva.

Rap-ul si rock-ul sunt doua genuri muzicale foarte importante in lume. Amandoua trimit mesaje diferite care influienteaza intr-un fel sau altul tinerii ascultatori. Versurile acestor tipuri de melodii pot exprima experiente pe care adolescentii le traiesc in viata personala, iar persoanele cu aceleasi probleme expuse in versurile cantecelor le asculta stiind ca inca exista speranta sau alti oameni in lume care se confrunta cu aceleasi probleme. Muzica poate servi si pe post de catalizator pentru idei noi. Cand oamenii asculta melodii despre lucruri noi din lume invata mai mult si devin mai deschisi, mai vizionari.

Multi au ajuns la concluzia ca muzica rap are un mare impact asupra lumii. Ascultand versurile realizam ca se vorbeste in general despre sex, droguri, iar acestea sunt genurile de subiecte de care parintii ar prefera sa-si fereasca copii. Studiile arata ca oamenii carora le place muzica rap au incercat droguri cel putin o data in viata lor.

Oamenii folosesc muzica pentru a se exprima intr-un mod in care comportamentul sau un alt gen de arta nu le permite. De obicei poti sti starea in care se afla o persoana doar prin tipul de muzica pe care il asculta in acel moment. Este un instrument folosit de multi.  Grupuri de oameni din toata lumea se aduna la concerte si show-uri. Acolo poti vedea cu adevarat cam cati oameni au gusturi asemanatoare cu ale tale in domeniul muzicii.

Ma pot usor asocia cu efectele pe care muzica le are asupra ascultatorilor deoarece muzica este o parte importanta a vietii mele. In fiecare zi ascult muzica din zone diferite cu mesaje si idei noi pentru mine. Muzica pe care o asculta ma face cine sunt.