Portile autoportante - un moft sau o necesitate?

Portile autoportante, denumite adesea si “porti in consola” sau “porti glisante in contragreutate”, sunt solutia perfecta pentru intrarea principala in curtea unei case sau a unei companii. Functioneaza dupa aceleasi principii de deschidere-inchidere ca ale unei porti glisante, insa singura mare diferenta este ca acestea nu necesita o sina pe lungimea caii de rulare. Poarta ramane suspendata in aer, indiferent de pozitia ei (inchis, deschis sau in rulare), lucru care nu face decat sa confere o eleganta aparte si o practicitate iesita din comun. Este sustinuta de doua perechi de role, fixate intr-un cadru de beton si se gliseaza printr-o sina fixata la partea inferioara a portii.

De ce sa alegi porti autoportante?
Alegerea unei porti autoportante nu face decat sa confirme numeroasele avantaje care vin odata cu instalarea ei. Prin urmare, iata cateva motive temeinice pentru care ar trebuie optezi pentru o poarta autoportanta, in defavaorarea altei porti:
  •     are un sistem de inchidere perfect, montat astfel incat sa ofere un grad sporit de siguranta
  •     necesita un spatiu minim de ocupare, datorita design-ului compact
  •     se poate monta si pe suprafetele inclinate, lucru care nu poate fi facut cand vine vorba depre alt tip de porti
  •     se comporta ireprosabil, indiferent de anotimp. Sistemul de functionare nu ingheata iarna iar sina (care ar putea duce la blocarea portilor pe timpul iernii)  lipseste in totalitate
  •     datorita lipsei sinei pe lungimea caii de rulare nu mai exista pericolul acumularilor de apa si implicit a ruginirii
  •     este foarte usor de montat si de folosit
  •     este usor de personalizat si are un design elegant (se retrage in plan paralel cu gardul)
  •     durabilitate sporita in timp

Singurul dezavantaj al portilor autoportante fata de celelalte porti de pe piata, il constituie pretul destul de ridicat. Insa asta nu reprezinta un motiv intemeiat pentru care nu ar trebui sa fie achizitionate, din moment ce siguranta este prioritara.