Ce inveti din experienta organizarii evenimentelor?

Nu ai incercat nicioadata sa participi in organizare de evenimente? Crezi ca asta nu este pentru tine? Atunci sa stii ca ai pierdut o experienta foarte faina, din care inveti numeroase lucruri si inveti sa reactionezi in situatii de stres. Nu incerc acum sa te conving ca domeniul organizarii evenimentelor este ceva care se potriveste pentru oricine, insa, niciodata nu stii ce ar putea sa-ti placa, de aceea, daca esti in cautarea unui job care sa-ti valorifice creativitatea, atunci, nu ezista sa te inceri in domeniul event planning.

Ce inveti de la organizarea evenimentelor? Pai, o groaza de lucruri. In primul rand, inveti sa planifici si asta este o calitate foarte importanta, crede-ma. In fiecare zi avem nevoie de planificare, avem nevoie sa gandim in ansamblu, sa facem previziuni si sa ne asteptam la orice fel de interventii neasteptate. Un alt lucru pe care il inveti tine de capacitatea de a te adapte situatiei. Si acesta este un lucru la fel de important, deoarece, spontaneitatea este ceva care ne lispeste. Iar in situatiile in care nu totul merge dupa planul pe care la-I facut din start, trebuie sa inveti sa te adaptezi si trebuie sa inveti sa improvizezi, doar asa poti obtine rezultatul pe care tu ti-l doresti.

Iar in domeniul evenimentelor se pot intampla diferite lucruri, cum ar fi, de exemplu, un numar mai mic de participanti, pe cand tu te asteptai la un numar mult mai mare, o mica problema la care nu te-ai fi gandit ca poate sa intervina, nu iti ajung materiale pentru toti participantii sau multe alte variante de acest gen. De ce este important sa tii cont in momentul in care te decizi ca ai vrea sa incerci domeniul organizarii evenimentelor? Pai, in primul rand, trebuie sa-ti dai seama ce fel de evenimente ti-ar placea anume sa organizezi. Ai merge mai degraba spre zona bussines sau spre ceremonii, cum ar fi nunti, de exemplu. Trebuie sa stii ca sunt doua tipuri de evenimente foarte diferite, de aceea, trebuie sa te decizi. Sigur, le poti incerca pe ambele, ambele categorii iti vor aduce multa experienta si cunostinte noi.

Un alt avantaj al unui organizator de evenimente este ca-si largeste considerabil numarul de contacte si cunoscuti la care poate sa apeleze pentru parteneriate, fie ca este vorba despre Sali, despre restaurante sau despre complexe de cazare, baza de date se va largi si mai mult odata cu fiecare eveniment organizat. La fel de bine iti vei valorifica si capacitatile de negociere. Crede-ma, in calitate de organizator de evenimente trebuie sa inveti sa negociezi, deoarece doar astfel ajungi sa organizezi un eveniment la nivel inalt, dar si la preturi decente. Trebuie sa inveti sa negociezi pentru a putea sa optii reduceri pentru locatii si restaurante, de altfel, trebuie sa inveti sa porti discutii deschis si liber cu diferiti reprezentanti, daca simti ca nu iti place foarte mult sa faci asta, atunci, poate acest domeniu nu este pentru tine sau poate, pur si simplu, trebuie sa inveti sa-ti depasesti barierele si sa incerci ceva nou.

Este foarte important ca in momentul in care te-ai decis ca vrei sa explorezi domeniul organizarii de evenimente, sa incerci sa te angajezi la o firma care pune un accent deosebit pe calitate. Crede-ma ca acesta este un aspect foarte important, deoarece altfel ar putea sa se transforme experienta ta de event planner intr-o amintire oribila, in care vor fi date peste cap principiile tale si evenimentele pe care iti va fi indicat sa le realizezi vor pune accent pe partea cantitativa si nu calitativa a organizarii.

Domeniul organizarii de evenimente este unul destul de extins, de aceea, nu evita sa incerci, nu evita sa explorezi si sa descoperi ce anume ti-ar placea sa faci. Daca mediul corporate este pentru tine, atunci incearca aceasta directie in planificarea de evenimente. Daca, insa, iti plac mult ceremoniile, cum ar fi, nuntile, de exemplu, atunci, nu ezista sa descoperi cum e sa fii event planner pentru un eveniment de acets fel.