Cand avem nevoie de tratament pentru par?

Parul se poate „imbolnavi” din mai multe motive. In primul rand vorbim de factorii externi care actioneaza asupra sa cand ne deplasam pe strada, de radiatia solara, de mediul plin de noxe si de schimbarile de temperatura si umiditate. In al doilea rand parul se poate imbolnavi si atunci cand folosim sampoane si balsamuri de proasta calitate si pline de substante sintetice, care ataca si distrug firele de par de la radacina.

In al treilea rand, imbolnavirea parului poate fi pusa si pe seama unor mosteniri genetice sau unor masti aplicate incorect, pe seama stresului sau altor factori de natura hormonala, interna. Asa cum mergem la medic si luam pastile pentru anumite afectiuni, asa si pentru bolile parului avem nevoie de un tratament pentru par cat mai rapid si mai eficient. Tratat la timp firul de par si scalpul se pot recupera rapid si aspectul placut al podoabei capilare revine fara prea mare efort. Cand avem nevoie de tratament pentru par? Tratamentul pentru par este necesar atunci cand firele de par isi schimba consistenta, devin usor friabile, parul isi schimba culoarea, scalpul este foarte iritat sau produce prea mult sebum, parul se ingrasa prea mare, varfurile firelor de par sunt despicate.

Avem nevoie de tratamente pentru par si atunci cand parul isi pierde din stralucire, cand se „imbaxeste” sau se incalceste prea repede, cand se rupe la un simplu pieptanat sau cand nu mai sta de nicio culoare intr-o anumita pozitie. Alte semne ca trebuie sa apelam la un tratament pentru firele de par tin de aparitia matretii, schimbarea culorii scalpului si caderea firelor de par chiar si atunci cand nu exista un periaj. Aplicarea tratamentelor pentru par trebuie facuta numai dupa ce firele de par au fost curatate si spalate, intotdeauna trebuie respectate indicatiile producatorului, afectiunile parului trebuie diagnosticate de un specialist pentru un tratament adecvat.