Stiri de ultima ora din Alba

Inainte de cucerirea romana in apropierea actualului oras Alba Iulia exista localitatea dacica Apoulon, important centru fortificat mentionat pe hartile vremii. Dupa cucerirea Daciei de catre Traian, orasul s-a numit Apulum, iar fortificatia dacica preexistenta a fost extinsa prin efortul soldatilor Legiunii a XIII-a Gemina stationate aici.

Alba Iulia este insa cunoscuta pentru mai multe aspecte, mai ales pentru faptul ca atunci cand ascultam sau cautam stiri de ultima din Alba nu vedem si nici nu citim atat de multe lucruri negative ca din alte zone. De exemplu in zona Moldovei, de cele mai multe ori vedem stiri la TV sau gasim online scris, numai aspecte negative, care oripileaza. Ciudateniile insa se intampla in toata lumea, si mai ales la noi in tara si nu mai suntem deloc socati atunci cand auzim de exemplu ca un adapost de animale din

Alba Iulia a fost incendiat, sau ca au murit vreo 5 persoane intr-un accident produs de un barbat in stare de ebrietate. Stirile de ultima ora din Alba mai implica si aspecte culturale deoarece este un oras turistic, dar si un oras istoric unde - cel putin pe timp de vara au loc multe Festivaluri cat si Congrese - acestea fiind anuale. De exemplu avem Festivalul National de Folclor "Strugurele de Aur" cat si Festivalul de muzica Folk "Ziua de Maine" sau Congresul Spiritualitatii Romanesti.

In Alba Iulia mai avem si festivalul de muzica si film anual, pentru tineret dar si Festivalul Roman Apullum care va ajuta sa traiti istoria in prezent. In zona Ardealului de regula avem foarte multe festivaluri care au la baza istoria, au la baza cultura sau anumite traditii mestesugaresti. Cu siguranta insa - atunci cand cautam stiri de utlima ora din Alba Iulia nu vom gasi numai aspecte care sa ne delecteze, ci si aspecte dure ale vietii.