Cele mai ciudate rochii inventate vreodata

Creatorii de moda au multa imaginatie. Asta o stim. Dar unii parca au prea multa si e cam sarita dupa fix. De ce? In lumea modei exista creatii extravagante care se incadreaza in curente diferite ale tenditelor modei internationale. Unele depasesc orice asteptari si nu pot fi purtate la nici un fel de eveniment pentru ca, fie sunt ridicole, prostesti, fie sunt prea extravagante, prea iesite din comun. Cele mai sarite de pe fix idei vin din zona creatorilor de rochii, care trebuie sa se lupte cu gusturile doamnelor intr-o continua schimbare si cu nevoia crescuta a acestora de fuste cat mai diferite, unice, bune pentru diferite ocazii.

Incepem aventura printre rochiile desprinse parca din cartile de groaza sau din cele SF cu rochia… din par uman. Nu este o exagerare, rochia respectiva chiar exista si e facuta din par uman 100%, in intregime. Senzatia poate fi mai ciudata la prima atingere a corpului, insa pe masura ce timpul trece, corpul se obisnuieste cu parul care atarna fara probleme ca si cum ai avea o coama intinsa frumos de sus pana jos pe toata lungimea corpului tau perfect. De departe, cea mai iesita din comun rochie si cea mai ciudata posibil este rochia de carne devenita celebra dupa ce a fost purtata de Lady Gaga. Confectionata din bucati de carne unite intre ele probabil prin coasere, rochia a socat un mapamond intreg. Desi e o aparatie, rochia din carne e putin cam pretentioasa daca ne gandim ca ce temperaturi sunt in sala de concert sau pe catwalk, carnea riscand sa se altereze si sa miroasa a gratarel in toata sala… sau a mucegai. Pentru cine s-a visat ziarista, sa fie mereu printre ziare, creatorii de moda vin cu idei una si una. Rochia din ziare te ajuta sa fii mereu printre ziare la propriu, rochia fiind numai buna pentru un eveniment monden unde e musai sa iesi in evidenta. Trebuie sa ai grija insa ce fel de pagini pui pe tine si ce fel e confectionata rochia sa nu ajungi sa te scuipe lumea de la distanta si sa nu stii de ce… Eh, si daca tot suntem la hartie, de ce sa aruncam pe apa… toaletei hartia igienica, nu? Creatorii de moda au inventat si rochia din hartie igienica-evident, nefolosita. Nu e un concept SF, chiar s-a pus in practica la un eveniment BT couture collection, eveniment care a avut parte de o sponsorizare din partea unui brand-ati ghicit-de hartie igienica, cum era si firesc.

Revenind la rochiile nonconformiste si greu de facut, cu siguranta n-ati auziti si nici n-ati vazut rochia din baloane adevarate, din cauciuc, ideala pentru bal mascat sau petreceri tematice. Asortarea culorilor e importanta si accesorizarea tot cu articole din baloane pentru un efect de senzatie. Si pentru ca nu numai femeile pot si pe lista muzelor creatorilor de moda, si barbatii au inspirat un model mai aparte de rochie. Vorbim aici de rochia din… prezervative barbatesti, colorate sau albe, asezate in forma unei rochii si cu un efect vizual puternic si simbolic.

Rochia poate fi purtata foarte bine la un eveniment pentru prevenirea HIV, pentru prevenirea sarcinilor nedorite sau la fel de fel de actiuni unde in centru se afla foarte folositorul prezervativ barbatesc. In final, va mai spunem ca exista si rochia din banda adeziva, cu toate detaliile si corsetul, diadema, facute din banda adeziva colorata. La fel, nici acest model nu e doar un concept, a fost realizat in realitate de o artista care face obiecte si accesorii doar din banda adeziva…