Moduri in care un comportament bun iti pot ruina viata

Protejarea micutilor le poate distruge viata. Este un instinct natural. Protejarea propriului copil e ceva normal pe care cu greu il poti explica pe indelete. Protejarea permanenta a micutilor, ferirea lor de pericole poate sa ii faca pe acestia sa para prostuti, prea legati „de fusta mamei” in fata celorlalti copii care nu au asa parinti ultra-protectori.

In 2013, prin combinarea a 70 de studii, peste 200.000 de copii au fost urmariti pentru a se vedea care sunt riscurile intimidarii sau agresiunii. Multi copii care au fost abuzati se intimidau usor, la fel ca si cei cu parinti prea protectivi. Pana la urma copiii au nevoie sa se loveasca si de rele in viata ca sa stie ce sa faca in diverse situatii, sa se descurce. Daca ai prea multa grija de copilul tau acum, in viitorul apropiat il vei face sa se simta foarte rau in societate. Moderatia e cheia unui caracter si a unui copil care se va descurca in viata, indiferent de context. Exercitiile extenuante va pot distruge. Exercitiile fizice ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa traim mai mult. Desi tot timpul ni se spune sa facem exercitii cat mai multe, exccesul de zel ne poate distruge. Daca se respecta un program de exercitii fizice de doar 7.5 ore pe saptamana e in regula. Depasirea acestei limite duce la depresie, anxietate si deteriorarii starii de sanatate mintala. Ins anu creierul sufera, ci dintii. Dupa ce s-a observat aparitia cariilor si deterioari ale dintilor la sportivii de la Olimpiade, un grup de cercetatori a testat saliva si substantele care apar in ea cand facem exercitii fizice.

Asa au descoperit ca devine puternic alcalina, pana intr-acolo incat poate cauza numeroase complicatii. Exercitiile fizice zilnice pot creste riscul aparitiei atacului de cord si infarctului. Prin incercari repetate de a-ti mentine silueta si sanatatea corpului poti ajunge la spital mai repede decat crezi, spun cercetatorii.