10 cele mai bizare inchisori din lume

Inchisoarea Aranjuez. Inchisoare nu e un loc pentru copii. Bine, exista pentru copiii mai mari centre de corectie pentru minori, insa nu se compara cu chinul suportat intr-o puscarie adevarata. Inchisoarea spaniola Aranjuez, locul unde sute de criminali fara scrupule isi ispasesc pedepsele de zeci de ani, are si niste „locatari” neobisnuiti: membrii familiilor lor. Prizonierii traiesc cu familiile in incercarea de a le oferi o sansa micutilor sa fie alaturi de parintii lor, sa mearga la scoala si sa duca o viata aproape normala. Pana la trei ani, copilasii stau cu parintii, dupa care sunt trimisi sa fie ingrijiti de rude. Celulele de detentie au baie privata, sunt de pana la 150 de metri patrati si sunt orientate spre crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea sanatoasa a unui copil. Cand ajung la scoala, micutii vor avea mai mult respect pentru strada decat multi dintre cei din sala de gimnastica a scolii.

Inchisoarea San Pedro. Inchisoarea San Pedro este o comunitate care te zguduie pe dinauntru insa este o atractie turistica foarte vizitata. Localizata in Bolivia, inchisoare e impartita in sectiuni si clase. Prizonierii bogati pot cumpara celule cu baie privata, cu cablu TV, bucatarie, chair jacuzzi-costa numai 1.000-1.500 de dolari si le ramane in posesiune pana cand parasesc puscaria. In inchisoarea San Pedro sunt copii, magazine, supermaketuri si niciun gardian. Prizonierii au inventat un set de reguli si legi pe care si le impun si le respecta cu un minim de interferenta cu exteriorul. Inchisoarea Justizzentrum Leoben. Este cea mai luxoasa din lume. Se afla in Austria si nici n-ai zice ca e inchisoare, ci vreo cladire a unei mari corporatii.

Inchisoarea Justizzentrum Leoben este una de cinci stele si e mai degraba o statiune decat o puscarie. Cu un design modern, curata, cu peisaje foarte frumoase, inchisoarea nu te pune in garda ca adaposteste prizonieri decat atunci cand realizezi ca zidurile ei sunt foarte inalte. Celulele de detentie arata ca niste dormitoare ultra-confortabile cu paturi etajate si curatenie impecabila, miros placut, atmosfera relaxanta, avand si aer conditionat si centrala termica proprie.