Bazooka anti-drone pentru civili

Nu lasati aceste drone destul de infricosatoare sa va sperie din nimic. Cei de la SkyWall au inventat SkyWall 100 Drone Defense System. Noua inventie arata ca o bazooka, dar nu e nici pe departe asa ceva, e un fel de pusca ce arunca o plasa la mai bine de 100 metri. Asa ca drona odata prinsa nu va mai putea face nimic si va cadea „rapusa la pamant”. Odata ce ajung in aceasta plasa dronele sunt parasutate pana pe pamant fara a fi distruse. Insa daca aceste plase distrug dronele s-ar putea ca proprietarii sa ceara aplicarea de amenzi si sa se ajunga si la procese.

E de vazut in viitorul apropiat. Drone-nave de razboi. In februarie 2016, o companie de aparare din Israel, Elbit, a dezvaluit o nava care nu e condusa de oameni numita Seagull. Functia primara a navei-drona este sa gaseasca mine si sa le dezamorseze, tot procesul complicat putand fi realizat in timp record, fara ajutor din partea oamenilor. Nava trimite in adancuri mici drone-submarin. Da e o nava-drona care are mini-drone-submarin trimise la locul faptei sa distruga minele. Armata si firmele private din mai multe tari experimenteaza deja cu ideea de drone-vase. Marina Americana a condus un experiment in 2014, in care au fost controlate de la distanta 13 nave, de la o singura consola de comanda. La cum evolueaza tehnologia trebuie sa ne asteptam in viitorul apropiat un razboi cu nave-drone si tancuri-drone care se bat pentru suprematia unei natiuni. Conservarea vietii din salbaticie si management. Fermierii deja isi cauta animalele pierdute cu dronele si aduc animalele acasa. In prezent dronele sunt ca niste caini de paza care supravegheaza animalele si au grija ca niciun exemplar sa nu se rataceasca.

Cercetatorii de la National Oceanic and Atmospheric Administration au inceput sa foloseasca drone pentru a supraveghea balenele si delfinii din jurul insulelor din Hawaii, fara sa le deranjeze. Dronele prezinta o oportunitate foarte mare pentru studiul animalelor in habitatul natural intr-o maniera non-invaziva.