Cum sa alegi rochii de ocazie elegante si de efect?

In garderoba oricarei femei trebuie sa existe rochii de ocazie elegante pentru orice tip de eveniment. Rafturile magazinelor si manechinele sunt pline de modele diverse de rochii de acest tip asa ca alegerea poate fi dificila. Ca sa nu pierzi mult timp in cautarea unor rochii de ocazie potrivite trebuie sa te gandesti in primul rand la materialul din care va fi rochia. Nu e neaparat sa ai rochii din matase ca sa fii eleganta si feminina, merg foarte bine si materialele fluide, foarte usoare, care se muleaza perfect pe silueta ta.

La nivel de textura poti sa alegi texturi mate, cu o croiala mai deosebita, care sa scoata in evidenta anumite parti ale corpului pe care cei din jur le vor observa cu siguranta atunci cand vei face cateva miscari. In al doilea rand, mare atentie la design si forma, marimea trebuie sa se potriveasca perfect trupului, sa nu aiba cute, sa nu fie prea mare. Zona umerilor este foarte importanta atunci cand vrei sa cumperi o rochie de ocazie eleganta, nu trebuie alese rochiile cu taietura dreapta, cele care au maneca prea stramta, ce poate deveni incomoda la miscare. In privinta lungimii se prefera rochiile de ocazie medii, rochiile mini merg doar pe domnisoarele si doamnele cu silueta perfecta, in vreme ce rochiile lungi pot fi in tendinte, dar pot incurca la mers. In al treilea rand, cumpara rochii in functie si de evenimentele posibile la care ai putea merge.

Rochiile pretioase, cu accesorii si detalii bine echilibrate sunt doar pentru nunti si botezuri, la un party se vor purta rochiile de seara, usor duse spre un stil casual, iar la teatru sau opera se va purta neaparat rochia neagra fara decolteuri largi sau alte accesorii prea stridente. Nu in ultimul rand conteaza imens culoarea si asortarea. Culorile tari sunt perfecte, dar nu trebuie exagerata prezenta lor in tinuta, extravaganta este sinonima acum cu un portocaliu, albastru neon sau roz fuchsia.

Daca nu esti hotarata poti alege pastelurile, mixuri calde de culoare, iar daca vrei ceva putin retro si usor clasic, negrul sau albul sunt perfecte. Intotdeauna, ca regula de aur, alege culorile predominante din tinute in functie de ten, ochi, par si culorile acestora.