Sfaturi utile pentru amenajarea corecta a baii tale

In principiu, cu totii ne pricem sa ne amenajam locuinta dupa bunul plac. Putem sa asociem anumite elemente si texturi, un anumit design, putem chiar sa ne concepem propriile concepte de baie. Totusi in ideile de amenajare baie, un spatiu intim, care trebuie sa fie foarte relaxant si primitor, trebuie sa tinem cont de anumite preferinte si concepte.

In primul rand, trebuie sa masuram cu atentie spatiul aflat la dispozitie si sa vedem exact ce fel de corpuri si mobilier baie putem integra corect in spatiul disponibil, din ce materiale e bine sa fie construite si cat de rezistente ne dorim sa fie. Pe Internet puteti gasi o multime de concepte de baie, gandite de arhitecti si designeri, adaptate gusturilor dvs. si bugetului alocat amenajarii baii.

Fiecare concept corespunde tendintelor in materie de design si tehnologie, produsele sunt de calitate, in oferta magazinelor online gasindu-se de la gresie si faianta pana la piatra naturala, mozaic sau obiecte sanitare de lux, mobilier de baie. Daca spatiul din baie e mai micut e indicat ca in planul dumneavoastra de amenajare baie sa inlocuiti cada cu o cabinsa de dus, un wc si o chiuveta. In privinta materialelor recomandate pentru baie, neaparat trebuie sa alegeti gresie si faianta, sau parchet special pentru baie. In nici un caz nu montati parchet obisnuit sau alte corpuri din lemn, pentru ca nu vor rezista prea bine la umiditatea mare.

Important este si bugetul care il aveti la dispozitie, in el trebuind sa intre si banii dati pe tevile de scurgere, pe indreptarea peretilor sau pe nivelarea pardoselii. Si pentru ca tot am amintit de design, culorile ar fi bine sa fie neutre, mobilierul clasic, fara accesorii prea moderne, pentru ca multe se vor demoda. Atentie mare si la montarea instalatiei electrice si la cea a robinetilor sau dusului, garniturilor, pentru a nu se ajunge la accidente.