Anul controverselor la Vocea Romaniei

Cel mai recent sezon Vocea Romaniei a adus cu sine cele mai multe controverse de pana acum. Incheiat inainte de Sarbatori dupa un vot foarte strans si multe emotii, cu victoria Cristinei Balan, care a plecat acasa cu un cec in valoare de 100.000 de euro si cu speranta relansarii unei cariere in muzica, show-ul de anul acesta a tinut prima pagina a presei cu intrigi de culise. Cel mai discutat subiect a fost chiar cel legat de participarea Cristinei Balan la acest show, de sustinerea speciala pe care ar fi avut-o din partea juratului si apoi a antrenorului Tudor Chirila. Foarte multe voci din presa, din industria muzicala dar si din randul marelui public au vorbit despre lipsa de corectitudine si fair-play. Cristina Balan este un nume cu notorietate in industria musicala din Romania, ea fiind in trecut membra a trupei Impact, deci un artist consacrat, iar asta este exact ceea ce i s-a reprosat, la fel ca si party-pri-uri cu Tudor Chirila si chiar cu organizatorii show-ului, ProTV prin casa de discuri Media Pro Music la care Cristina ar fi fost afiliata in urma cu multi ani. Insa ceea ce nu i se poate reprosa Cristinei este talentul si vocea speciala, caci pana la urma asta premiem si asta votam la Vocea Romaniei, nu notorietatea, nu PR-ul.

O alta controversa tine tot de echipa lui Tudor Chirila, si o are in centru pe tanara de numai 16 ani, Tincuta Fernea, care ar fi beneficiat de sustinerea si implicarea consiliului judetean Satu Mare, de unde vine fata, care ar fi incercat sa influenteze publicul sa o voteze folosindu-se de numele antrenorilor si al show-ului asociate cu numele consiliului judetean Satu Mare pe bannere afisate in oras. Cel care a facut public acest subiect si a decis sa vorbeasca despre lipsa de fair play in acest caz a fost chiar antrenorul Tincutei, Chirila, care a vrut sa se delimiteze de acest gest si a intentionat chiar sa o descalifice pe tanara aspiranta la titlul de Vocea Romaniei pentru ca ar fi pornit cu un avantaj in fata colegilor sai. Alt subiect fierbinte a venit din echipa Loredanei, care a decis sa pastreze printre favoriti pana in semi-finala show-ului pe Mihai Rait Dragomir. Decizia Loredanei de a elimina voci mai bune decat a actorului din Las Fierbinti a fost indelung discutata si a avut si contestatari.

Insa publicul a fost cel care a avut decizia in mana si a hotarat ca Mihai Rait sa nu ajunga in finala. Si echipa Smiley a suscitat discutii, dupa ce a ajuns in finala cu doi concurenti, ambii de culoare si ambii cu un real talent. Decizia lui Smiley de a merge mai departe cu cei doi, Michel Kotcha si Toby Ibitoye, a fost pusa pe seama discriminarii pozitive a celor doi si a incercarii de a influenta publicul popularizans povestile legate de adaptarea acestora in Romania.