Televizoarele moderne – inovatie si varietate

Televizoare smart, televizoare LED, OLED, televizoare 4K sau HDR? Cat de simplu este sa alegi din toate aceste variante televizorul ideal si cat de usor este sa intelegi toate specificatiile tehnice care vin odata cu acestea? E adevarat ca oferta de televizoare de pe piata este foarte variata, iar echipamentele de ultima generatie arata din ce in ce mai bine, insa este cu atat mai dificil sa faci o alegere in conditiile date. La www.rombiz.ro/televizoare oferta este nu numai variata ci si adecvata oricarui buget, fie ca este vorba despre televizoare nu foarte recent lansate, fie ca este vorba despre televizoare de ultima generatie.

Insa cum reusim sa ne descurcam in „hatisul” de specificatii tehnice din care nu multi cumparatori inteleg ceva. Iata cateva sfaturi importante: Nu alegeti un televizor cu o rezolutie mai mica de 1080p. Evitati o rata de refresh mai mica de 120 Hz. Daca va permiteti si va doriti sa aveti un televizor performant inca cinci ani de acum inainte, investiti intr-un televizor 4K. Un spectru cat mai larg de culori este de dorit, insa nu este elementar, alte puncte fiind mai importante decat acesta. Televizoarele curbate, oricat de bine ar arata si oricat de tentante ar fi, sunt o noutate doar din punct de vedere estetic si nu aduc un plus de calitate imaginii. Majoritatea televizoarelor de astazi sunt smart, e drept ca unele mai smart decat altele, insa daca gasiti un televizor care pretinde a fi smart la pretul unui televizor obisnuit nu e cazul sa credeti ca faceti o afacere senzationala, e aproape imposibil sa fie atat de smart pe cat v-ati dori.

Problema cea mai „spinoasa” pentru majoritatea cumparatorilor de la noi este diagonala ecranului, cele mai cumparate modele fiind cele de peste 100 de centimetri. In alegerea diagonalei trebuie sa tineti cont de cate persoane se uita in mod obisnuit la televizor dar si de suprafata camerei si de locul unde va fi amplasat televizorul.