Bile albe in alegerea unor case gata construite

Nu prea va mai prieste viata la bloc, intr-un apartament de 50mp? Vreti o schimbare radicala pentru familia dvs. in ceea ce priveste confortul si siguranta in caz de calamitati naturale, cutremure? O solutie este sa va construiti propria casa, exact asa cum va place, mai mare sau mai mica, cu etaj sau fara, cu mansarda. Daca va hotarati ca vreti o casa pentru familia dvs. aveti doua alternative: ori cumparati gasa gata construita, adica va indreptati spre constructii case la cheie, ori cumparati terenul si ridicati o constructie noua pe el.

Prima varianta, casa la cheie este si cea mai simpla pentru cumparator. Dai banii si intri imediat in casa fara sa faci nimic altceva-casa e deja construita. Noua dvs. casa are toate finisajele interioare si exterioare complete, instalatiile sunt montate si complet functionale, baile au toate dotarile necesare, bucatariile sunt utilate si mobilate si asteapta sa fie folosite de catre sotii. Daca mai luati niste mobila si cateva scaune puteti sa va incepeti activitatile zilnice chiar de a doua zi dupa ce ati vazut casa. Pretul unor constructii case la cheie este putin mai mare decat cel al unor case construite de proprietari, insa scapati de chinul si stresul unui santier care se poate intinde pe cateva luni. Pe de alta parte, exista si un dezavantaj evident: nu puteti dicta finisajele sau detaliile de confort, iar daca nu va plac cele existente e cam greu sa le refaceti pe cele deja terminate. Se poate totusi modifica cu acordul dezvoltatorului, insa va costa in plus. Varianta a doua, constructia in antepriza proprie cum i se mai spune in termeni moderni, presupune o flexibilitate mai mare a constructiei casei. In practica, se cumpara terenul, se face proiectul dupa cum doreste proprietarul, se alege firma care va construi, la fel si finisajele si alte detalii de aspect.

Materialele pot fi alese si ele spre deosebire de cazul unor constructii case la cheie, bugetul poate fi planificat mai eficient, se pot face modificari „din mers” in timpul constructiei, se poate negocia mai bine pe fiecare segment al constructiei. Construirea casei de acest tip este facuta si in etape daca nu aveti suficienti bani, nu va complicati cu ratele la banca, insa este necesar sa investiti timp si bani, dar nu mai multi ca in cazul primei variante. Depinde doar de dvs. si de modul in care vreti sa va duceti la bun sfarsit planurile de mutare in casa noua.