Cum se vede frumusetea...

De departe unul dintre lucrurile ce ne guverneaza existenta este frumosul. Frumusul din noi, frumusetea din oglinda, frumusetea naturii...toate sunt o combinatie intre culoare, continut si de ce nu context. Nu trebuie sa ne pierdem niciodata rabdarea cand e vorba sa cautam frumusetea caci ea este peste tot. Este in primii pasi a unui copil, este in rasaritul ce se iveste peste o coasta, este in bunatatea privirilor, este in haine, intr-o coafura sic, intr-un zambet, este peste tot si  in orice.

Mai zilele trecute am trecut pe langa vitrina unui magazin de haine in care un manechin isi etala stilul intr-un mod ademenitor. M-am lasat cucerita de imaginea lui si am intrat sa cercetez acel locusor. Nu am fost mirata ca am gasit si acolo o particica de frumusete prin cochetaria hainelor descoperite. Mi-am dat seama ca prin haine poti gasi oportunitatea de a fi frumos. Cu ajustarea de rigoare a proverbului romanesc, eu spun ca haina il face pe om dar si omul da prestanta hainei, e un schimb reciproc de adevaruri.  In constiinta umana, la o prima vedere conteaza si continutul si contextul.

Mesajul pe care il transmitem catre ceilalti vine din tot ceea ce ne compune: personalitate, imagine, actiuni, cuvinte. Exista un tot unitar al fiecaruia pe care il putem ajuta prin mici trucuri. Gustul si imaginea nu tin neaparat de bani ci de dorinta noastra de mai mult, de respectul pentru noi si pentru ceea ce este frumos. Ne place sa admiram dar si mai mult ne place sa fim admirati. Sunt unii care spun ca hainele nu conteaza absolut deloc si ca frumusetea omului vine doar din interior dar exista o ipocrizie aici cand tot aceleasi persoane pornesc de la idei preconcepute atunci cand sunt puse in situatia de a discuta cu indivizi imbracati saracacios. Frumusetea vine din interior, din bunatate, din zambet dar haina o completeaza fiindu-i oportunitate.