Produse bio vs. produse naturale. Cum le deosebit si ce sunt?

Cu siguranta ati auzit peste tot despre produsele bio si cele organice, dar si despre produse naturale. 

Nu e acelasi lucru organic, bio, natural? Nu prea exista o legislatie clara care sa interzica unor comercianti sa puna etichete de „natural” pe anumite produse. 

La produsele organice sunt niste reguli stricte pe care nu ai cum sa le treci cu vederea pentru ca nu vei avea cum sa comercializezi respectivul produs. 

Ca sa intelegem mai bine cum e cu acele produse bio si produsele naturale, organice e suficient sa analizam fiecare particula in parte. 

Natural inseamna ca avem ingrediente care se gasesc in natura, nu exista substante chimice. Dar in ingredientele naturale putem avea si substante chimice din tratamente, ingrasaminte, din coloranti, conservanti. Continutul de substante naturale este adeseori mic, orice producator poate pune eticheta natural pe un produs fara sa aiba vreo problema. 

Pe de alta parte daca discutam despre produse bio avem reguli stricte, ele vor avea ingrediente din plante, naturale, cultivate in ferme organice, fara ingrasaminte si pesticide chimice. Pastrarea plantelor e iarasi stricta, aici nu avem coloranti, conservanti, deci vorbimde produse 100% naturale. Produsele organice sunt certificate si toate informatiile despre certificare se gasesc pe produs. 

Magazinele online care le comercializeaza ofera toate informatiile despre ele in paginile de produs, produsele organice bio sunt mai scumpe decat cele „naturale”, doar anumiti producatori au si tehnologii si disponibilitate sa produca ceva bio organic in conformitate cu reglementarile in vigoare. 

Produsele organice bio au un gust mult mai placut si mai autentic, daca e sa vorbim despre cele pentru consum, cosmeticele si produsele de ingrijire corporala au un miros placut, specific ingredientelor din ele, curata foarte bine pielea, o protejeaza, nu o usuca, nu exista soda sau substante chimice care pot ataca straturile superficiale ale pielii.

In plus produsele bio pot fi pastrate in conditii de siguranta maxima, se pot folosi pentru orice tip de piele daca e vorba de cosmetice, producatorii recomanda la nevoie tipurile de piele pe care se pot aplica substantele organice.