Reguli importante in montajul termopanului

Exista foarte multe reguli importante atunci cand vrei sa montezi termopane – ceea ce inseamna ca nu oricine poate sa faca aceasta treaba, mai ales daca nu se vrea sa se ajunga rapid la reparatii. Totusi geamurile se pot strica si este ideal sa stii la cine sa apelezi mai laes daca locuiesti in sector 2, Bucuresti, deoarece aici gasesti firme bune de reparatii termopane sector 2. sa revenim totusi la reguli de montare ale termopanelor, care duc la o rezistenta crescuta si la o viata prelungita a geamurilor in casa noastra.

Iata care sunt acestea: in primul rand se recomanda ca atunci cand avem o constructie noua, termopanele sa se monteze in faza lucrarilor de finisaj, deci dupa ce au fost executate si tencuielile. In cazul unei cladiri deja existente cand se schimba geamurile, nu se mai pune aceasta problema. Tamplariile care au fost montate inaintea executarii tencuielilor vor trebui protejate foarte bine pentru a nu fi stricate. Cand vorbim de locuinte unde se vor schimba geamurile si usile cu cele vechi, intai de toate trebuie sa demontam tamplaria veche din lemn. Recondiționarea ferestrelor sau a usilor vechi de lemn va trebui sa inceapa cu inlaturarea cercevelelor. Apoi se va desprinde tocul vechi de lemn. Daca nu este posibila scoaterea intacta a tocului, se vor scoate prima data stalpisorii (montantii) care sunt intermediari.

Apoi va trebui sa pregatim suprafata pentru montarea tamplăriei din PVC. Acest lucru se face foarte simplu: se inlatura spuma sau materialele care au fost utilizate pentru a umple spatiul dintre toc si zid si se dau jos urmele de tencuiala si de ghips. Pentru un montaj cat mai bun trebuie sa aveti grija sa curatati foarte bine pana la zidul de beton, BCA sau caramida. Fixarea tocurilor va fi executata cu piesele de fixare livrate odata cu tamplaria, conform proiectului sau caietului de sarcini.