Ce sunt ansamblurile rezidentiale si ce aduc ele nou in domeniul imobiliar si pentru clienti?

In ultimii ani piata imobiliara a fost practic invadata de dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale care propun oferte avantajoase la apartamente noi, la cheie, uneori complet mobilate si utilate. Ce este un ansamblu rezidential? E simplu, e un grup de locuinte destul de mare care apartin unui dezvoltator imobiliar, care in prealabil a cumparat terenul si i-a crescut valoarea prin aceasta constructie. Cand vorbim de ansamblu rezidential ne referim si la vile, si la blocuri.

Practic fiecare client are la dispozitie ambele variante si o poate alege pe cea care i s potriveste si care ii place mai mult. Vilele pot fi insiruite, pot avea pereti comuni, pot fi individuale, blocurile au spatiere corespunzatoare si orientare in asa fel incat intimitatea celor din apartamente sa fie respectata. Modernitatea acestor ansambluri rezidentiale nu se reduce doar la tipul de locuinte pus la dispozitie, aici vorbim de prezenta in jurul locuintelor a unor magazine, centre comerciale, cafenele si restaurante, locuri de parcare, terenuri de sport sau locuri de joaca pentru micuti, cam tot ce ai nevoie pentru a nu parasi zona respectiva. Nu ai nevoie sa parcurgi zeci de metri sau kilometri ca sa iti cumperi de mancare, nu mai trebuie sa mergi cu piciul pana la scoala din centru, ai totul in cadrul ansamblului rezidential. Ce ofera ansamblul? Securitate sporita, confort, apartenenta la o comunitate in care oamenii au profile similare. Printre avantajele ansamblurilor rezidentiale se mai numara lipsa investitiilor cu renovarea, verificarea permanenta a stadiului lucrarilor la blocurile in curs de construire, stabilirea unor finisaje personalizate, posibilitati multiple de finantare. Ce aduce nou ansamblul rezidential in domeniul imobiliar?

In primul rand varietatea de spatii de vanzare sau de inchiriat, posibilitatea dezvoltarii unor oferte bazate pe dovezi clare ale eficientei respectivei zone. In al doilea rand ansamblurile rezidentiale sunt foarte ofertante si din perspectiva preturilor care pot fi solicitate, din perspectiva potentialului financiar. Nu in ultimul rand un dezvoltator imobiliar are in permanenta control asupra apartamentelor sau a vilelor din ansamblu, poate sa stabileasca un anumit nivel si tip de finantare, nu depinde de alte firme.