De ce sa alegi o chiuveta de calitate in bucatarie

Probabil de multe ori v-ati gandit ca o chiuveta in bucatarie nu necesita atat de multa atentie precum o poate face de exemplu, mobila de bucatarie. Desigur, fiecare aspect este important si fiecare in parte merita o analiza potrivita si trebuie trecut prin filtrul calitatii si al functionalitatii. In primul rand, daca familia ta include doar trebui membri, nu are sens sa iti ocupi jumatate din blatul mobilei de bucatarie cu o chiuveta dubla, oricat de atractiva ti se va parea aceasta oferta.

Poate doar in cazul in care intr-adevar ai foarte mult spatiu la dispozitie. Dar atunci cand ai o bucatarie mica, trebuie sa te gandesti la spatiu si la utilitate. Desigur ca materialul din care este construita o chiuveta reprezinta cel mai important aspect deoarece acesta iti ofera calitatea si durabilitatea. Cu cat esti dispus sa cheltui mai mult, cu atat te vei bucura mai mult dee investitia facuta. Chiuvetele de bucatarie sunt de mai multe tipuri, ele putand fi construite din materiale dure, rafinate sau aspectuase, de la marmura, pana la granit, fonta, pana la inox, sticla, ceramica, acril sau compozit. Printre cele mai recomandate sunt chiuvetele de marmura si granit din doua motive: ele tin o viata si se intretin foarte usor.

Aspectul lor elegant poate cuceri pe oricine si nu e de mirare ca pretul este unul ridicat. Un aspect foarte frumos il au si chiuvetele din sticla dar din pacate nivelul de duritate al apei nu prea le permite sa fie pastrate intr-o forma cat mai placuta in timp, fiind greu de intretinut. Aceste tipuri de chiuvete sunt mai indicate pentru baie, unde traficul si gradul de uzura nu este atat de mare. Chiuvetele din inox au si ele un mare dezavantaj si acesta se refera tot la aspect, avan din vedere ca duritatea apei si calcarul din ea, ataca in timp aspectul. Prin urmare, o chiuveta de calitate, te va ajuta sa economisesti energie si bani pentru mult timp.