Cum sa iesi din tipare in organizarea nuntii tale

Fara indoiala, nunta este acel mare eveniment, asteptat cu nerabdare de orice femeie. Este un moment decisiv in viata, plin de emotie, in care iti doresti sa stralucesti, sa te simti confortabil si sa te poti bucura de orice aspect al sarbatorii. Inainte de marele eveniment, insa, este o perioada lunga de munca. Si noi, femeile, stim asta. De ce rolul principal in organizarea nuntii il joaca femeia? Evident, nu este corect. Eu sunt de parerea ca ambii parteneri trebuie sa se implice egal in planificarea si organizarea evenimentului, insa noi, femeile, avem o atentie deosebita pentru detalii, pentru noi conteaza fiecare culoare, fiecare aspect, oricat de minor, pe cand ei, barbatii, sunt mult mai pragmatici.

Ei ar putea sa-si bata capul de dimensiunile salii, partea tehnica, transportul etc. De aceea munca cea minutioasa ramane pentru noi. Nu ar trebui sa-i invoci pretentii partenerului tau, nu-l impune sa aleaga cu tine culorile pentru cele mai minore detalii, pentru ca, daca tie iti face placere, pe el poate sa-l plictiseasca de moarte. Daca, insa, iti doresti sa nu te consumi prea mult cu organizarea nuntii, incat sa fie o placere pregatirile si nu un dezastru sau o frustrare personala, atunci cel mai bine ar fi sa apelezi la specialisti. Care au diverse recomandari pentru decorul nuntii, planul desfasurarii etc. Si care iti vor facilita mult alegerile, iti vor prezenta seturi de culori gata stabilite (foarte multe seturi) din care vei putea sa-l alegi pe cel care ti se pare cel mai potrivit. Dar cum poate sa iasa nunta ta din tipare? Tu iti doresti ceva diferit, vrei ceva autentic. Poate nu te reprezinta sala grandioasa cu foarte multi oameni, cu un decor pe masura si iti doresti sa petreci altfel marele eveniment? Atunci o varianta ar fi cortul de nunti. O nunta in aer liber, ce zici de asta? Decorul poate fi in nunante calde, pastelate, alb cu bleu sau crem. Foarte multe voale si draperii, mobilier alb din lemn, mese elegante.

Dar cel mai important este faptul ca totul se petrece in aer liber, in jur e numai verde si nu te simti inchisa intre cei patru pereti ai restaurantului. Desigur, cortul de nunti presupune si un numar mai mic de persoane, insa este alegerea perfecta pentru cei care doresc sa-si sarbatoreasca nunta intr-un mod autentic, alaturi de cei apropiati. Daca, insa, nu vrei sa optezi pentru cortul de nunti din motive ce tin de meteo, de exemplu, sau de spatiu prea putin, atunci ai putea sa mergi pe varianta unei sali de nunti tipice, insa sa lucrezi mult la décor. Nu este necesar sa inchiriezi o sala de nunti extraordinar de scumpa si extravaganta. Poti opta pentru o sala modesta, insa sa angajezi o firma de decoratiuni pentru nunti, care sa o transforme radical, sa o faca de nerecunoscut. In decorarea salii, poti apela la diferite stiluri.

Un stil fain, care devine o tendinta actuala in materie de nunti, este stilul vintage. Scaunele si mesele in stil retro, decorurile florale, luminile, bancile din sala unde pot sa stea oastetii si multe alte detalii iti pot fi propuse de catre firmele de decoratiuni. Un alt detaliu vintage il poti adauga chiar tu la marele eveniment, de exemplu, sa optezi, pentru o pereche de pantofi colorati, o palarie cocheta si manusi in aceeasi culoare, pentru a deveni mai rebela. Cel mai important este sa cauti, sa te informezi, sa te inspiri si sa creezi propriul stil pentru nunta ta. Spor in pregatiri! Fii mireasa care iti doresti sa fii!