Corbi spioni antrenati la CIA. Stiti cum se dreseaza un caine, cu recompense, desigur. Prin anii 1960, lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura in Arkansas, la gradina zoologica I.Q. Ce e asa de diferit la aceasta gradina zoologica? Animalele. Toate animalele de acolo erau antrenate pentru a face activitati pe care numai oamenii le aveau „in plan”. De exemplu, porcii cantau la pian, ratonii jucau basketball.
Pe langa aceste „aplicatii bizare”, gradina zoologica era si spatiul ideal pentru antrenatul animalelor-spioni. Corbii s-au dovedit cei mai buni subiecti pentru astfel de activitati mai putin ortodoxe. Corbii puteau sa fie invatati sa deschisa foldere sau sa scoata documente din plicuri importante. Ei puteau chiar plasa dispozitive de urmarire si alte gadgeturi de spionaj in diferite incaperi fara ca cineva sa banuiasca ca a fost „buged”. Ba mai mult, puteau sa faca si poze cu niste microcamere atasate pe spate. Ghidajul se realiza cu ajutorul unui laser de putere.
Sobolanii. Poate ca nu vi se pare ciudat ca un coiot sa faca echipa cu un bursuc ca sa mai prinda o prada buna, insa ce sa spunem despre doua specii care nu prea socializeaza? Bibanul si anghilele pictate nu au absolut nicio treaba, sunt doi pesti care nu prea se plac si nici ca se cunosc. Anghilele vaneaza noaptea prin corali, bibanii ziua, in spatii deschise, ochiuri mari de apa. In Marea Rosie, bibanii au invatat sa ceara asistenta anghilelor.
Bibanii isi misca capul rapid sculandu-le din somn cu miscarile apei pe anghile. Anghila ghideaza imediat bibanul catre locul unde e prada si voila, cina e servita! Anghila intra in gaura respectiva si omoara prada. De multe ori prada e mancata de anghila, dar are grija sa opreasca ceva si pentru biban. In ciuda instinctelor, cele doua specii diferite de pesti coopereaza foarte bine.