Metode de preparare a ceaiului

Prepararea ceaiului nu mai este de multa vreme un secret pentru nimeni avand in vedere ca metodele atat de simple din prezent, ne pot incanta cu arome diferite - obtinute in modalitati diferite. Desigur ca cea mai utilizata metoda de preparare a ceaiului este cea prin infuzie, astfel ca se adauga apa fierbinte (atentie - nu clocotita!!!) peste un plic de ceai.

Pentru cei care au intrat insa mai mult in culisele ceaiurilor si doresc un mod mult mai elegant si mai rafinat de servire a acestei licori - adesea dumnezeiasca - cu siguranta metodele de preparare a ceaiului sunt mult mai complexe. O alta modalitate ar fi in acest sens cea prin fierbere, desi nu este atat de indicata iar unii oameni mai folosesc si fructe uscate ori deshidratate pe care le lasa in apa calduta sau chiar fierbinte. Insa care ceaiuri sunt sanatoase si care nu? Ce ceaiuri ne fac bine si ce ceaiuri ne fac mai mult rau? Raspunsul e pe cat se poate de simplu si cu siguranta - fara niciun ascunzis. Asta pentru ca ceaiurile in general fac foarte mult bine si iata cateva exemple:
  • ceaiul de menta ajuta la reglarea metabolismului, mai ales in cazurile cu scaune foarte usoare, 
  • ceaiul verde ajuta la detoxifierea organismului si la curatarea sangelui, alaturi de ceaiul negru, ambele fiind niste atuuri extraordinare in lupta cu kilogramele in plus, ceaiul de musetel ajuta persoanele cu inflamatii atat interne cat si externe, este foarte bun pentru arsuri. 
  • ceaiul de pelin este si el folosit pentru diverse afectiuni ale pielii si iritatii, alaturi de musetel 
  • si nu in ultimul rand ceaiurile din plante ori din legume, pot fi aliatele perfecte impotriva racelii. Iar aici avem cel mai puternic exemplu si anume ceaiul din ceapa cu coji cu tot, care alunga simptomele gripei si ale racelii in cel mai rapid mod cu putinta.