Cum sunt utilizati micropilotii forati in constructii

Sfera constructiilor a cunoscut o evolutie impresionanta in ultimii ani la noi in tara. Iar atunci cand ne referim la constructii, ne referim la mai multe domenii, cum ar fi constructiile cu scop rezidential, dar si cele cu scop industrial sau de infrastructura, de exemplu. Astfel, si provocarile carora trebuie sa le faca fata firmele angrenate in acest domeniu sunt in crestere cu fiecare an. Fie ca este vorba despre materiale de constructii sau tehnologii noi si moderne, subiectele de interes pentru firmele care activeaza in domeniu se extind constant. 

O alta directie importanta a domeniului o reprezinta constructiile vechi, care au nevoie si ele de plan de reconstruire sau de sustinere a bazei vechi. In cazul acestor proiecte sunt folosite materiale speciale, cum ar fi micropiloti forati, care sunt produsi in special pentru a sustine constructiile vechi. Fiind vorba de unele constructii care nu ar putea fi demarate, ci ar putea fi doar intretinute in vreun fel, cum ar fi cladirile istorice sau cele care tin de patrimoniu, atunci nu este posibila o reconstruire a acestora. 

In astfel de cazuri este necesar un plan de constructii pentru a intari cladirile si pentru a le oferi suportul tehnic necesar. Folosirea de micropiloti forati este una dintre principalele tehnici folosite in acest sens. Un exemplu de folosire de micropiloti forati, este Muzeul de Arta contemporana din Burgos, care este o cladire istorica importanta, care necesita lucrari de sustinere a constructiei care fiind una foarte veche, nu mai rezista atat de bien factorilor timpului. Astfel, domeniul constructiilor nu se refera doar la producerea de cladiri sau complexe noi, ci si la sustinerea celor vechi si asigurarea unei durabilitati a acestora, pastrand aspectul istoric important, care reprezinta un patrimoniu national.