Schimbari pe care le vei observa la tine dupa cateva luni sau ani petrecute in Anglia

Viata in Marea Britanie e diferita de cea din tara noastra, sunt foarte multe obiceiuri si particularitati ale culturii care te schimba odata ce ai luat contact cu ele. Dupa cativa ani traiti in Marea Britanie vei incepe sa constientizezi anumite lucruri si sa iti schimbi multe dintre trasaturile care te caracterizau inainte si care te faceau roman.

In primul rand locuirea in Marea Britanie te va face mai tolerant, multiculturalismul va contribui din plin la aceasta schimbare importanta. Toleranta e un capitol la care romanii nu stau prea bine, insa numarul mare de straini din marile orase britanice si felul de a fi al englezilor pot sa contribuie la un grad mai mare de tolerare fata de cei din jur. Practic esti obligat intr-un fel sa te porti frumos si sa comunici mai bine cu oricine iti iese in cale, cu atat mai mult cu cat conservatorismul britanic resimtit din plin de romani in uk este un factor important in aceasta schimbare. Alt lucru ce se va schimba la cei care vor alege Marea Britanie pentru a locui si a munci este politetea. Politetea in Anglia este obligatorie, cultura lor este gandita in asa fel incat intelegerea se bazeaza pe un anumit grad de politete. La nivel social formalitatea britanica e mult mai bine resimtita de oricine, sunt multi romani in uk care raman surprinsi de comportamentul celor din jur si de modul in care englezii interactioneaza intre ei sau cu cei din jur, indiferent de temperament si background englezii se saluta, isi cer scuze, sunt foarte atenti sa nu deranjeze. Pe de alta parte, umorul englezesc si glumele sunt total diferite de cele de la noi.

Ele sunt seci, dar inteligente, cu mult bun-gust, rasul si zambetele apar doar la bancuri pe care le inteleg, oamenii au si un background cultural si social foarte bine construit si cultivat. Si se mai schimba ceva atunci cand traiesti pentru mult timp in Marea Britanie. Daca in Romania consumai cafea in nestire si vedeai automate peste tot, in Marea Britanie ceaiul este inlocuitor pentru orice, implica un ritual care difera in functie de statutul social si de patura sociala din care faci parte. Practic se bea mult ceai cu orice ocazie, de toate tipurile, englezii au deja ceaiul inclus in cultura si traditiile lor, fara ceai nu exista o viata echilibrata la ei, e si un moment tipic din zi cand neaparat trebuie sa se bea un ceai bun alaturi de prieteni sau familie, asa numitul five o'clock tea time.