TORT Ferrero Rocher

Ocaziile speciale din viata noastra merita sarbatorite pe masura. Daca nu aveti insa inspiratie sau nu stiti cu ce desert sa va incantati prietenii, Tort Ferrero Rocher este alegerea perfecta. Un desert gustos si ciocolatoas, reprezinta cea mai buna varianta de a sarbatori pe cineva drag. Haideti acum sa cunoastem si ingredientele principale si modul de preparare.

INGREDIENTE: Pentru blat: *8 oua *300 g zahar *150 g unt topit *250 g faina *70 g cacao *150 g alune de padure tocate fin *1 lingurita rasa praf de copt Crema Nutella: *250 g mascarpone *250 g Nutella *100 g unt *100 g ciocolata cu lapte *50 g ciocolata neagra *50 g frrisca *50 g alune de padure tocate fin Pentru sirop: *150 ml apa *2 linguri varfuite zahar *1 lingurita rom Pentru decor: *100 gr de alune tocate mare *12 bomboane Ferrero Rocher PREPARARE: Incepem prin a amesteca faina cu praful de copt, cacao si alunele macinate fin. Mixati apoi ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul. Adaugati untul topit si racit, apoi faina cu alune si cacao. Dupa ce omogenizati bine compozitia o turnam in 2 tavi cu diametrul de 20 cm si coaceti blaturile pana trec testul cu scobitoarea, aproximativ 25-35 minute, in functie de cuptorul fiecaruia. Acum e momentul sa incepeti sa pregatiti crema amestecand pentru inceput Nutella cu mascarpone. Aceasta crema nu da gres niciodata si o sa vedeti ce indragita va fi in special de catre cei mici. Apoi, adaugati pe rand untul, ciocolata topita si frisca si amestecand energic, dupa fiecare ingredient in parte. La final adaugam alunele tocate foarte fin. si lasati crema la rece pana se racesc blaturile.

Dupa ce s-au racit, taiati fiecare blat in jumatate, avand grija sa arate bine si din punct de vedere estetic. Apoi incepeti sa asezonati tortul, astfel incat toata lumea sa fie multumita. Insiropati cate putin fiecare blat in parte, apoi asamblati tortul cu mare grija. Nu uitati sa pastrati putina crema si pentru decorul final. Pe langa crema pentru decor, folosim si alune de padure prajite in prealabil 3 minute in cuptor, apoi tocate, pentru a da un aspect placut tortului. Va garantam ca veti fi pe deplin incantati de gustul dulce si consistenta cremoasa a acestui preparat si cu singuranta o sa-l mai incercati si alta data.