Nu trebuie sa va spun eu ca insolventa firmelor si falimentul sunt mai costisitoare decat deschiderea unei firme. Se vede cu ochiul liber daca stam si ne uitam putin prin ziare, ascultam o stire sau vedem un jurnal tv. Falimentul si, mai des, insolventa sunt doua practici preferate de patronii care nu mai pot „stapani” efectele nefaste ale crizei economice asupra afacerii lor. Chiar daca e o solutie pe care tot mai multe firme si afaceri o folosesc cand nu mai pot sa faca fata datoriilor, multi se feresc de ea si prefera sa lase de izbeliste firma si oamenii care lucrau la ea si sa dispara fara urma.
Totusi, cei care sunt cu picioarele pe pamant vor apela la insolventa si declararea falimentului pentru a iesi din necaz pe moment. Insolventa apare ca necesara atunci cand banii de care dispune administratorul nu sunt suficienti pentru plata datoriilor avute. Pe masura ce lucrurile se inrautatesc, apare falimentul-societatea comerciala isi inceteaza existenta. Prima data dupa ce se decide ca se doreste ori insolventa ori faliment, se va face un drum la un avocat care va asista derularea corecta a intregului proces. Sa ne inchipuim ca avem o astfel de situatie in Timisoara si mergem la cei mai buni avocati din Timisoara. Respectivul avocat insolventa faliment Timisoara isi intra in rol, dupa un studiu al situatiei, si incepe sa se gandeasca cum sa recupereze creantele, cum sa gestioneze insolventa cat mai inteligent.
Tot avocat insolventa faliment Timisoara va evita atragerea raspunderii personale pentru societatea noastra falimentara sau in insolventa, va initia actiunile de dizolvare si lichidare a societatii, dar si pe cele de vanzare de bunuri ale societatii pentru acoperirea platilor necesare ramase restante. Intr-un final, un avocat insolventa faliment Timisoara il va reprezenta pe client in orice posibile procese sau proceduri, avand misiunea sa-l scoata pe proprietarul societatii falimentare din orice situatie care ar putea agrava starea de fapt.