Europarlamentar pentru o zi

Traim intr-o lume in care valorile sociale sunt cat mai putin fructificate. Traim intr-o lume in care inteligenta umana este vanduta pentru nimic sau este exploatata in lipsa unor scopuri infloritoare. Traim intr-o lume, pe care fiecare o poate face mai buna, mai demna, mai puternica. In calitate de europarlamantar, mi-as dori sa adopt un proiect de lege care sa priveasca subventionarea absolventilor masteranzi in vederea deschiderii unei afaceri in domeniul de cunoastere pe care acestia l-au studiat in cadrul facultatii. Detaliat, aceasta subventie suporta costurile de infiintare a firmei pe care tanarul absolvent doreste sa o creeze. De asemenea, pe o durata de 5 ani, acest proiect de lege prevede scutirea impozitului prin profit reinvestit, in vederea oferirii stabilitatii de care un tanar antreprenor are nevoie (fapt ce duce la o dorinta de dezvoltare mai mare si la un progres mai vizibil)

Scopul proiectului ar fi acela de a oferi tinerilor posibilitatea de a lucra pentru propriul job, nu pentru a-si vinde inteligenta.

Astfel, as propune un numar de 10.000 de aplicatii acceptate la nivel european, anual.

Targetul acestei subventii ar fi absolventi masteranzi, care in cadrul facultatii au infiintat un proiect de colaborare cu facultatea, au avut castiguri la competitii practice organizate de facultatea lor, au realizat activitati in cadrul domeniului de specialitate, toate acestea avand o finalitate concreta care sa ateste pregatirea  extraordinara a tanarului. Aplicantii ar trebui sa trimita la Parlamentul European un proiect foarte bine intocmit care sa fie structurat pe doua capitole: activitatea aplicantului (rezultatele din timpul facultatii, alaturi de care sa fie atasate materiale care sa ateste aceste rezultate - diplome, certificate, etc + produsul finit, materiale video si foto, etc) si aplicatia propriu-zisa (care reprezinta ideea lui de afacere - scop, obiective, descriere, buget, viziune pe termen lung, etc.).

Beneficiile pe care acest proiect le-ar aduce sunt multiple:

-Stimularea intreprinderilor mici si mijlocii

-Infiintarea mai multor locuri de munca ce ar avea ca efect scaderea ratei de somaj

-Dezvoltarea invatamantului superior prin infiintarea unor programe care sa ofere studentilor oportunitati de dezvoltare si formare de profesionisti cu rezultate concrete

-Pe termen lung, proiectul ar avea ca rezultat o putere si o inteligenta sporita, la nivel economic acest fapt aducand beneficii substantiale prin inovare, prin evolutia vizibila a generatilor, printr-o permanenta dezvoltare si printr-un progres continuu.

Luand in considerare toate informatiile, as propune acest proiect de lege, in calitate de europarlamentar, in vederea unor progrese imediate in toate domeniile si a unor progrese substantiale pe termen lung.