Curatenie eficienta cu robotul aspirator hi-tech

Ce poate fi mai simplu si mai placut decat sa iti termini curatenia de Sarbatori cat ai clipi, cu un singur ajutor? Gata cu batutul covoarelor, cu matura si farasul, gata cu vechiul aspirator... E timpul ca orice gospodina sa stie ca exista aspiratoare robot care pot face o sumedenie de treburi fara niciun efort din partea celui care le foloseste. Mai exact, robotul aspirator beneficiaza de ceea ce multe gospodine si-au dorit: de autonomie, fiind astfel un aspirator care stie sa faca singur curatenie.

Cum asta? Cu ajutorul unor senzori care il fac sa se deplaseze in toata casa, si sa se adapteze suprafetelor pe care le intalneste: parchet, gresie, linoleum sau covoare. Mai mult decat atat, robotul aspirator poate face curatenie in casa chiar si singur, atunci cand sunteti la cumparaturi sau la serviciu, economisind astfel timp important. Nu trebuie decat sa il programati sa incepa curatenia la o anumita ora si o va face, ajungand chiar si in locuri greu accesibile. In plus, cei mai moderni roboti aspirator au fost dotati si cu wi-fi, care permite programarea lor de la distanta. Cu ajutorul programelor pe care le includ, robotii pot fi programati sa curete intreaga casa sau doar anumite zone, si datorita functiilor speciale pot evita zonele cu mobilier delicat sau cu obiecte fragile. Sistemele de navigare fac posibil programarea unei anumite „harti” a suprafetei de curatat din casa, astfel incat robotul sa stie ce drum are de parcurs, insa tehnologia de ultima ora de scanare la 360 de grade, cu care sunt dotati unii dintre robotii de pe piata, face posibil ca insasi micul robotel sa gaseasca singur cel mai eficient plan de curatare a casei.

Datorita periilor performante si a programelor speciale, robotul poate aspira si cele mai dificile urme de murdarie si chiar parul de animale. Fitrele sale ultra-performante sunt usor de scos si foarte usor de curatat.

Vrei sa aduci ceva nou in camera micutului tau? Comanda fototapet copii si fa-i o surpriza celui mic

In fiecare zi micutul tau incearca sa descopere lucruri noi din lumea care-l inconjoara si sa isi contruiasca o imagine cat mai fidela despre ceea ce se intampla in jurul sau. Cea mai mare parte din timpul cand este acasa si-o petrece in camera sa, acolo unde orice poveste sau orice scenariu, oricat de fantezist, devine realitate. De aceea, camera copilului trebuie sa fie decorata cu elemente care-i stimuleaza creativitatea si-l ajuta sa se relaxeze si sa gaseasca cele mai bune solutii la toate problemele pe care le intalneste.

Un ambient plin de energie se obtine prin combinarea unor culori inspirate si a unui fototapet copii de calitate, pe care micutii sa-l admire cat e ziua de lunga. Este obligatoriu ca orice tapet se pune in camera copiilor sa fie in culori deschise, vesele, care sa inspire cat mai multe zambete si distractie. De multe ori, pe fototapet copii apar si personaje din desene animate, animale, transporturi sau diverse elemente educationale. Pe langa aspectul estetic, cei mici au ocazia sa invete si diverse lucruri doar uitandu-se la tapet, asa ca scopul decorativ e completat de cel educational. Tapetul din camera copilului se alege in functie de sex, de cromatica intregii incaperi, dar si de personalitatea micutului, de preferintele sale. Nu o sa punem in camera copilului un fototapet cu animale sau cu masini daca acesta e pasionat de astronomie. De preferat este o armonizare a nevoilor micutului cu decorarea camerei, astfel ca un sistem solar ar fi mai inspirat pentru cazul dinainte. Daca avem o camera mai mica se poate aplica tapet pe fiecare perete, chiar si pe tavan, insa daca exista o camera mai mare, tapetul in stil panoramic va face o impresie mult mai placuta si-l va atrage pe cel mic intr-o mai mare masura.

Tapetul de acest tip are avantajul ca poate fi personalizat in functie de cerintele parintilor si de ce isi doreste copilul, se pot face simulari foarte usor pentru a se vedea exact cum se potriveste un anume tip de tapet. De asemenea, nu exista riscul aparitiei mucegaiului pentru ca peretele respira in continuare si dupa aplicarea fototapetului, riscul de incendiu sau de miros neplacut, toxic este zero pentru ca toate vopselurile sunt pe baza de apa, iar intretinerea lucrarilor comandate pe baza de tapet se realizeaza doar cu apa si un simplu burete moale.

Mai mult spatiu in sifonier cu sacii de vidat haine

Una dintre cele mai folositoare inventii ale ultimilor ani sunt sacii de vidat, care economisesc foarte mult spatiu, mai ales intr-o casa mica si aglomerata, imbunatatind astfel aspectul casei. Nu este un lucru nou ca mai ales femeile sunt cei mai buni “pastratori”: indiferent ca mai folosesc sau nu anumite obiecte de imbracaminte, doamnele se despart cu greu de haine care odata le-au fost dragi si in care s-au simtit bine, chiar daca astazi nu mai pot fi purtate.

Pentru acest tip de haine dar si pentru hainele de iarna care cel putin pentru cateva luni sunt pastrate deoparte, exista atat de utilii saci vidat haine. Astfel de saci se cumpara pe dimensiuni, in functie de necesitatile fiecarei persoane, sunt de obicei transparenti, astfel incat sa se poata vedea cu usurinta ce contin, iar avantajul lor major dincolo de economisirea spatiului este acela ca sunt foarte usor de utilizat. Practic nu trebuie decat sa impaturim hainele de iarna sau cele vechi pe care dorim sa le punem deoparte si sa le introducem in sacii pentru vidat pana la limita maxima, de obicei mentionata pe sac, si apoi dupa sigilarea corecta a sacului de vidat sa scoatem aerul din interior, cu ajutorului aspiratorului. Se pot depozita astfel in sifonier pe rafturile superioare unde nu umblam foarte des, sau in debara, sub pat, sau in orice alt spatiu din casa considerat adecvat.

Este modalitatea excelenta pentru depozitarea puloverelor de iarna, a gecilor groase care vor fi scoase abia anul urmator, sau a hainelor pentru schi de exemplu. De asemenea, in familiile unde exista copii sunt ideale pentru depozitarea hainelor ramase mici copiilor. Persoanele care calatoresc foarte mult, de obicei in interes de serviciu pot folosi si ele sacii de vidat pentru a economisi spatiu in bagaj si pe

Placerea aventurilor de-o noapte, de-o zi, de birou etc…

Oamenii au intr-adevar placerea aventurilor de o noapte. Pe de alta parte, majoritatea sunt de asemenea antrenati in relatii de mai multi ani sau de mai multe decenii, in timp ce tigrii si urangutanii nu intretin decat relatii de o noapte. Testele genetice de paternitate care au fost puse la punct in ultima jumatate a secolului arata ca majoritatea copiilor americani, englezi si italieni sunt intr-adevar procreati cu ajutorul sotului (sau prietenului stabil) al mamei. Tot astfel, catatorii ar putea fi oarecum iritati sa afle de existenta unor societati omenesti considerate monogame.

Termenul „harem", pe care zoologii il folosesc pentru a descrie comportamentul zebrelor si gorilelor este, de fapt, imprumutat din araba, unde inseamna „institutie omeneasca". Intr-adevar, multi oameni practica monogamia secventiala. si este de asemenea adevarat ca poligamia (imperecheri simultane si de lunga durata ale unui barbat cu mai multe femei) este legala astazi in unele tari, dupa cum si poliandria (imperecheri simultane si de lunga durata intre o femeie si mai multi barbati) este legala in anumite societati. De fapt, poligamia a fost acceptata in marea majoritate a societatilor umane inainte de aparitia institutiilor statului. Cu toate acestea, chiar si in societatile oficial poligamice, majoritatea barbatilor au o singura sotie la un moment dat si doar cei deosebit de instariti pot sa aiba si sa intretina mai multe neveste in acelasi timp. Marile haremuri la care ne gandim imediat cand se pomeneste cuvantul poligamie, ca acelea recente ale caselor regale din Arabia si India, sunt posibile doar in societatile organizate in jurul unui stat, care au aparut tarziu in evolutia speciei umane si care le-au permis catorva barbati sa adune mari averi. Astfel, generalizarea ramane valabila: in orice moment, cei mai multi adulti din majoritatea societatilor omenesti sunt antrenati intr-o relatie de cuplu de lunga durata, adeseori monogama atat din punct de vedere practic, cat si legal. Si totusi, un alt motiv de iritare din partea catatorului ar fi putut sa-l constituie descrierea pe care am facut-o casatoriei in termenii unui „parteneriat" pentru cresterea in comun a urmasilor directi, iar aceasta pentru ca majoritatea copiilor au parte de mai multa ingrijire parinteasca din partea mamei decat din partea tatalui. Mamele nemaritate constituie un procent insemnat din populatia adulta in anumite societati moderne, desi s-a dovedit a fi mult mai dificil pentru femeile necasatorite sa-si creasca cu succes copiii in societatile traditionale. Cu toate acestea, generalizarea ramane in continuare valabila: cei mai multi copii se bucura de atentie parinteasca si din partea tatalui, materializata in ingrijire, invatare, protectie si asigurarea hranei, caminului si banilor necesari. Toate aceste caracteristici ale sexualitatii umane — relatiile de lunga durata, ingrijirea parinteasca in comun, sexul in intimitate, ovulatia ascunsa, receptivitatea feminina extinsa, sexul pentru placere si menopauza femeilor — constituie ceea ce noi, oamenii, consideram a fi normalitate sexuala.

Suntem excatati, amuzati sau dezgustati sa catim despre obiceiurile sexuale ale elefantilor de mare, ale soarecilor marsupiali ori ale urangutanilor, ale caror stiluri de viata sunt atat de diferite de al nostru. Vietile lor ne par cel putin ciudate. Dar, in final, aceasta se dovedeste a fi doar o interpretare speciista. Din punctul de vedere al standardelor celorlalte 4 300 de specii de mamifere din lume, ba chiar si din punctul de vedere al celor mai apropiate rude ale noastre, marile maimute (cimpanzeul, bonobo, gorila si urangutanul), noi suntem cei ciudati. Cu toate acestea, sunt in continuare mai rau decat zoocentric.

Alunec in capcana si mai ingusta a mamiferocentrismului. Devenim oare mai normali daca suntem judecati din punctul de vedere al standardelor nemamiferelor? Alte animale prezinta intr-adevar o mai mare varietate de sisteme sociale si sexuale decat mamiferele. In timp ce cei mai tineri dintre reprezentantii speciilor de mamifere primesc ingrijiri materne dar nu si paterne, contrariul este valabil pentru anumite specii de pasari, broaste si pesti, in cazul carora tatal este singurul care se ocupa de urmasi.

Articole de petrecere

Micutul dumneavoastra incepe sa creasca, sa isi faca prieteni de varste apropiate, sa interactioneze cat mai mult cu alti copii. Apare trepat si dorinta de a-si invita prietenii acasa, de a-si dori sa imparta cu ei spatiul lor personal si jucariile, de a avea impreuna diverse activitati.

Ca parinte ar trebui sa va incurajati micutul sa aiba cat mai multi prieteni, sa fie cat mai activ si implicat in activitati de grup, sa invete ce inseamna o echipa, spiritul de echipa. Interactionand cu alti copii de varsta lui va invata sa imparta, pentru ca in astfel de situatii nu se poate juca singur cu jucarille pe care le are, va invata sa fie mai flexibil, mai deschis fata de dorintele celor din jur.

Contactele cu prietenii sunt foarte important pentru dezvoltarea copiilor. Asa ca, dragi parinti, nu va sfiiti si oraganizati-i celui mic o petrecere de ziua lui, la care sa ii invitati toti prietenii, poate si o parte din colegii de gradinita. Vine intrebarea?Dar cati copii trebuie sa invit pana la urma? Se spune ca ar fi indicat sa invitati la fel multi copii cati ani implineste sarbatoritul. Dar nu este o regula universal valabila sau batuta in cuie. Depinde de fiecare pana la urma. Apoi urmeaza intrebarea, unde este indicat sa organizez petrecerea? Pe timpul verii ar fi minunat sa ii organizati celui mic o petrecere in aer liber, un picnic. In acest mod copiii se pot juca in voie, in natura, se pot bucura de soare, de aer, de spatiu si de tot ce ii inconjoara. Jocurile copilariei precum “ratele si vanatorii”, “prinselea” ii vor tine cu siguranta ocupati.

Daca doriti sa veniti cu un plus culoare si o nota de unicitate puteti organiza o petrecere cu o tema anume. www.bucuparty.ro va vine aici in ajutor oferindu-va o gama variata de articole de petrecere. Daca aveti un baietel sigur va ganditi la o petrecere cu pirati. Puteti alege de pe site, pahare cu pirati, baloane cu pirati, coronite sau bandane cu pirati, de ce nu pana si niste plasturi de ochi cu pirati. Tot ce aveti nevoie pentru o petrecere reusita puteti regasi pe bubuparty.ro.

Aladin si Lampa lui fermecata

Cu siguranta cu totii am avut o copilarie fermecata alaturi de povestile O mie si ua de Nopti sau alaturi de basmele clasice romanesti. In prezent se folosesc foarte multe expresii care au menirea de a desemna unele experiente sau de a traduce unele caracteristici. Aladin si lampa fermecata este una dintre cele mai cunoscute si mai indragite povesti din cele cuprinse in cartea celor O mie si una de nopti. Eroul aventurilor relatate este un strengar, Aladin, fiul unui croitor din imparatia Chinei, care nu vrea sa ia in seama sfaturile parintilor, preferand o viata de haimana, de haiduc, adulmecand inca de mic dupa libertate. Dupa moartea tatalui sau apare un fals unchi care se arata deosebit de interesat de soarta lui.

De fapt acesta era un vrajitor din Maghreb dupa cum spune si povestea: ,,Si in treizeci de ani de cazne framazonicesti, izbutise, cu puterea vrajitoareai sa afle ca intr-un loc tainic de pe pamant se gasea o lampa fermecata cum nu-i alta si a carui virtute era de a-l face mai puternic decat toti imparatii si decat toti sultanii pe insul cel atata de norocit, incat sa ajunga stapanul ei''. Aladin cade in plasa unchiului sau, iar mai departe povestea o stie toata lumea. Pentru puterile lui existau limite pe care le descifrase: ,,Si cu tabla lui de ghicitori dibacise ca acea comoara si lampa magica fusesera scrise de catre puterile de sub pamanturi pe numele lui Aladin, fiul lui Mustafa croitorul, si ca numai acela putea sa faca a se deschide hruba si sa ia lampa, pe cand orcare alt ins si-ar pierde fara de abatere viata, daca ar face vreo incercare cat de cat in privinta aceasta''. Numai nerabdarea si pierderea cumpatului de catre vrajitor face ca el sa nu-si atinga visul. Aladin descopera taina lampii-careia i se supunea un duh - si prin puterea ei ajunge sa se insoare cu fata sultanului. Vrajitorul din Maghreb revine si prin inselaciune, obtine lampa fermecata lasandu-l pe tanar in dizgratia socrului. Cu ajutorul altor forte oculte si a propriei sale istetimi, Aladin recupereaza lampa, il pedepseste pe vrajitor si redevine puternic si prosper.

Dupa o ultima incercare nimic nu mai sta in calea fericirii sale alaturi de frumoasa printesa Badru I-Budur, impreuna cu care ajunge sa domneasca peste imparatia Chinei. ,,Lampa lui Aladin'' a devenit simbolul obiectului cu puteri magice, capabil sa determine destine insa de multe ori facem referiri mai putin serioase la ea. Multe persoane vorbesc de lampa lui Aladin ca si de o jucarie magica sau ca si o virtute.