Ce sa alegem? Pilote cu puf sintetic sau pilote puf gasca naturale?

Ce poate fi mai bine decat sa venim intr-o zi geroasa de iarna de la locul de munca si, dupa un dus caldut, sa ne bagam repejor sub o pilota pufoasa si calduroasa si sa incepem sa visam de voie. La prima vedere pare simplu sa iei o pilota. Fulgi sa aiba si sa fie pe masura patului si e perfecta. Nu e chiar asa. Avem pe rafturi doua tipuri de pilote: pilote puf gasca si pilote cu puf sintetic, siliconic. Instinctul nostru de cumparatori informati ne va spune imediat sa luam pilota din puf natural, chiar daca e mai scumpa.

Ratiunea ne va spune totusi sa ne gandim si la buzunarul nostru si la sanatate, mai ales daca avem si ceva alergii, si sa luam pilota din sintetic. Ce facem in situatia asta? Pe cine ascultam? Problema sigurantei si igienei e pe primul loc, dar nu prea o putem pune prea sus in criteriile de alegere. De ce? Pentru ca puful din pilote a fost sterilizat ca sa nu provoace alergii, e adevarat, dar pot exista si scapari, deoarece totul e facut de oameni sau masinarii controlate de oameni. Si sinteticul poate provoca alergii mari si iritatii daca persoana respectiva are o anumita predispozitie la anumite substante pe care nu le suporta si pace. Alergicii pot sa aleaga pilotele din sintetic in locul unor pilote puf gasca, intrucat ele se curata mai bine si se pot spala mai des, la temperaturi mari, la care acarienii si bacteriile dispar ca prin minune. Caldura oferita e intr-adevar criteriul rege pentru selectia pilotei perfecte. De preferat sunt aici pilotele cu puf de gasca, un bun izolator si mentinator al temperaturii optime pe timp de iarna. Nu scoatem din joc pilotele din sintetic, pentru ca si ele pot sa asigure confort maxim, dar caldura oferita depinde mult de materialul de umplutura si de fibra. Intretinerea pilotelor din puf gasca este mai greoaie, riscurile mucegairii pufului dupa spalare sunt mari intrucat zvantarea poate fi partiala, durata lor de viata este mai mare decat a celor din sintetic.

Castigatoare la pret sunt celelalte, pilotele din sintetic, mai simplu de gasit si mai usor de folosit fara nicio teama. Per total, invingatoare la puncte pozitive par sa fie cele cu puf de gasca, insa depinde mult de ce preferam si ce alergii avem-clasamentul se poate inversa imediat.

Vrei sa ajungi la 150 de ani? Nu mai face amor!

Sexul nu e un moft, este o necesitate. De cand ne stim, am reusit sa ne mentinem pe acest pamant, ca si in cazul animalelor, printr-un instinct de conservare accentuat si prin intretinerea de relatii sexuale din care s-au nascut urmasi, suficienti pentru a asigura un numar constant de indivizi intr-un grup. O nevoie primara careia nu-i putem rezista, sexul este si un medicament pentru multe boli grave si poate vindeca anumite boli psihice usoare. Stim cu totii cat e de placut ca, dupa o zi plina de sarcini de serviciu si de alergatura sa faci un dus si apoi sa intri in pat, langa iubita, pentru cateva minute sau ore de amor nebun si relaxant.

Este cunoscut ca sexul si substantele eliberate in timpul orgasmului partenerilor ii ajuta sa scape de stres si de gandurile negre, restabilind echilibrul emotional si stima de sine. Se mai stie si ca orgasmul este benefic pentru relaxarea sistemului nervos, dar si pentru alungarea racelilor sau durerilor de cap. Prin natura lor, oamenii sunt niste fiinte care cauta sa se reproduca de la o anumita varsta, sa lase mereu urmasi pentru ca specia nostra sa nu dispara de pe Terra. La randul ei, genetica are un rol important in viata sexuala, determinand anumite caracteristici si nevoi primare pe care si femeia, si barbatul le resimt in anumite perioade. Un om de stiinta rus, directorul Fundatiei de cercetari biogerontologice din Marea Britanie, a ajuns la o concluzie opusa: prea mult sex ne poate scurta speranta de viata. In opinia lui, orice act sexual, in orice forma ar fi el, nu face decat sa ne reduca energia si sa ne slabeasca moralul, grabindu-ne drumul spre moarte. Intr-adevar, actul sexual presupune un consum urias de energie si ridica foarte multe probleme partenerilor, mai ales daca rezultatul nu e mereu cel dorit, daca apare insatisfactia si lipsa orgasmului, punctul culminant al raporturilor sexuale. In locul sexului, cercetatorul recomanda foarte multe exercitii fizice, plimbari in aer liber, flotari, dar si foarte multe fructe si legume introduse in dieta zilnica. Concluziile sale trebuie privite cu scepticism, pentru ca, dupa cum iarasi se stie, sexul este una dintre modalitatile noastre de a supravietui si de a ne redresa organismul si balansul chimic, cantitatile de hormoni, asa ca nu putem sa stam fara a intretine raporturi sexuale deloc, deloc.

S-a observat, atat la femei, cat si la barbati, ca perioadele lungi de abstinenta sexuala duc la stari accentuate de nervozitate, depresii, scaderea increderii in sine si randament scazut la locul de munca. Cu cat activitatea sexuala se intensifica si devine regulata, cu atat toate aceste simptome incep sa se diminueze pana la disparitie. Asadar, putem sa facem mai putin sex, dar fara sa intretinem raporturi sexuale deloc este imposibil si foarte rau pentru organele noastre sexuale si pentru intreg corpul.

Prea mare, prea mic...copilul?

De cate ori merg cu pustiul sa-i cumpar hainute sau incaltaminte pentru copii ma lovesc de aceeasi problema – marimea produselor. Din cate stiu nu mai exista incaltaminte cu marimi fractionate (20,5; 21,5) si din acest motiv incaltamintea ii este ori prea mare, ori prea mica. Sau, poate copilul meu nu e potrivit pentru masurile din comert?...La hainute pentru copii, aceeasi poveste.

Si tot din cate stiu, e indicat sa-i cumpar marimea potrivita, nici fix sa-l stranga, nici mai mari s-arate ca de bogdaproste. Mai ales ca incaltamintea prea larga ii poate deforma mersul si-i afecteaza stabilitatea la cei 4-5 ani pe care-i are. In magazinele de profil e un adevarat calvar sa-i probez pantofi sau ghete – incercam o lunga serie de marimi, din aproape-n aproape si greu gasim perechea potrivita care sa ne si placa.

O varianta care ne-a scapat de corvoada probatului a aparut odata cu magazinele online, care pun la dispozitie un tabel de marimi foarte eficient si cu care n-am dat gres niciodata. Daca desenez conturul piciorului copilului pe o coala de hartie si apoi masor lungimea talpii desenate, obtin marimea exacta necesara pantofilor. Pentru un strop de lejeritate, adaug 3-4 milimetri si astfel se poate comanda online orice incaltaminte pentru copii, fara riscul de a gresi masura.

Am incercat metoda asta prima oara in urma cu un an, cand am comandat online de la Pantofiorul fermecat si, din cate-mi amintesc, a fost perechea de incaltaminte care i s-a potrivit cel mai bine ca marime.

Numai ca, desigur, in plimbarile noastre mai intram in magazinele din oras si cand gasesc ceva frumos de incaltat, as vrea sa-i cumpar. Si iar incepe chinul probelor ratate si al negocierilor cu vanzatoarea. Pana obosim, venim acasa si caut pe internet modelul preferat de incaltaminte pentru copii. Si dese ori gasesc modele mai frumoase si mai variate.

Depozitare fara cusur si congelare continua, chiar si cand nu e curent?

Pe piata autohtona, un brand care si-a castigat respectul prin produse electrocasnice de calitate si ieftine, cu piese de schimb usor de gasit, este Arctic. Specialisti in aparate frigorifice inca din primele luni de functionare, cei de la Arctic au reusit sa imbine tehnologia moderna cu eficienta pe care orice roman si-o doreste, producand unele dintre cele mai cautate frigidere sau lazi, congelatoare si combine.

Daca la capitolul frigidere alegerea e relativ simpla, pentru o lada frigorifica Arctic pe care o puteti gasi la www.rombiz.ro/lazi-frigorifice/arctic/, lucrurile sunt un pic mai complicate pentru ca si caracteristicile tehnice sunt mai complexe. Vorbim de un tip de congelator mai mare, tip lada, care poate permite sortarea si depozitarea unor cantitati mari de alimente, de toate tipurile, cu sertare si compartimente speciale, cu setari de temperatura in functie de ce congelam si multe alte calitati pe care nu le vom enumera aici, urmand sa le descoperiti chiar dvs. rasfoind oferta celor de la Rombiz, magazin online cu cea mai variata gama de articole pentru depozitarea produselor inghetate.

Unul dintre modele de lada de la Arctic care merita o atentie mai deosebita este O37+, 350 l, Clasa A+, Alb. La prima vedere, lada nu are nimic deosebit, insa daca privim cu atentie caracteristicile sale tehnice vom observa imediat ca avem o varianta optima pentru congelare cantitati mari de produse proaspete si diverse tipuri de carne. Designul compact si constructia pe orizontala permit aranjarea mai usoara a alimentelor in aceasta, chiar sortarea lor fara prea mare efort. Volumul suportat este de 350 de litri, capacitatea de congelare e de 22 kg intr-o zi, permitand congelarea alimentelor de mari dimensiuni, dar si a pachetelor mici cu legume, gratie rafturilor moderne metalice. Fiabilitatea care recomanda marca Arctic si tehnologia de top sunt regasite si la nivelul clasei de eficienta energetica, clasa A+, dar si la nivelul sistemului de dezghetare manual, care desi pare rudimentar, isi face treaba foarte bine. Desi are un singur compartiment, agentul de racire R600a impune o racire optima a produselor in interior, compresorul face fata fara probleme, iar termostatul e reglabil. Lada are iluminare interioara pentru operare mai usoara si aranjare rapida, autonomia in caz de pana de curent e de pana la 67 de ore, in vreme ce cromatica neutra, alba, permite asortarea ei cu orice fel de mobilier deschis la culoare.

Garantia oferita e de 36 de luni, cu posibilitate de returnare in 14 zile de la data primirii comenzii. Fara a avea un pret exagerat, doar 1240 ron, lada Arctic O37+ isi face treaba de minune in orice gospodarie, se inchide ermetic si mentine temperatura constanta in interior. Per total, un model eficient si cu un consum redus, la un pret foarte bun, care merita cumparat.

Am inceput sa scriu pe servetel

Cand mi-am inceput prima poveste am scris-o pe un servetel. Eram suparata pe adulti ca nu imi dau credit, ca nu imi acorda puterea deciziei si ca nu considera basmele o parte din viata lor. Este de-a dreptul frustrant sa stii cum textul din mana ta atat de plin de realitati si adevaruri nu ii convinge pe ceilalti. Si atunci am inceput sa-mi caut si sa-mi gasesc argumente. Am plecat de la faptul ca fiecare dintre noi este personajul propriei povesti si existam datorita unei creatii divine dar si datorita propriei imaginatii.

Ne gasim solutiile in minte sau in suflet, iar uneori sunt conectate laolalta intre cele doua fragmente de libertati. Cu timpul acest scris pe servetel a devenit un lucru destul de serios si m-am gandit ca ar fi interesant sa il completez cu o experienta mai avizata cum ar fi o facultate de litere. Pe masura ce ma gandeam mai tare aveam impresia ca este vorba doar de minute pana se va infaptui aceasta translatie. In fapt am reusit, am intrat chiar prima. Ma uitam pe tabel si nu credeam ca e adevarat...dar era. Insa la fel de adevarat si oarecum trist a fost si faptul ca am ales o alta facultate. De ce?! Poate din eroismul ca ma voi descurca si cu o economie sau matematica, poate din cauza celor din jur care nu stiau despre mine ceea ce stiam eu, poate din slabiciunea mea de a da dreptate lumii ce ma inconjoara, in conditiile in care lumea ce-o cunosc eu este naiva si poarta prea mult premisele nevinovatiei. Oricum a fost totul, pana la urma am reusit.

Continui a scrie povestile pe servetel si continui sa cred in ele. Mi-am dat seama ca in final schimbarea nu este in fapt o problema pentru ca ceea ce esti nu anuleaza ceea ce ai fost niciodata.

Recomandari utile despre anvelope

In mod cert tineti la siguranta dumneavoastra si a familiei dumneavoastra, si odata ce porniti la drum, cu masina, doriti sa va intoarceti acasa, in siguranta, fara incidente si fara nicio alta bataie de cap. Sunt multi cei care, considera motorul ca fiind “la piece de resistance” insa anvelopele sunt cele care trebuie cu adevarat “sa reziste” si sa asigure confortul sofatului. Desi sunt tinute oarecum intr-un con de umbra anvelopele sunt cele responsabile cu siguranta. Astfel, pentru a le lungi durata de viata si pentru a beneficia cat mai mult, de confortul oferit de acestea, trebuie sa le acordati o atentie sporita.

Daca nu sunt ingrijite corespunzator se pot deteriora mult mai devreme. Nu puteti neglija faptul ca, anvelopele sunt cele care iau contactul cu carosabilul iar daca sunt niste anvelope de calitate indoielnica atunci nu vor rezista fortelor exercitate asupra acestora, de franare sau accelerare. Pe de alta parte, chiar daca sunt de buna calitate, anvelopele se pot deteriora mult mai rapid, daca sunt neglijate anumite aspecte, cum ar fi presiunea, suprasolicitarea. De preferat ar fi sa verificati presiunea anvelopelor cam la doua saptamani, iar daca banuiti ca exista urme de deteriorare (pot aparea fisuri, umflaturi), sa mergeti neaparat la un service.

O recomandare utila, ar fi sa controlati presiunea in anvelope doar cand acestea sunt reci si nu imediat dupa sofat , cand sunt calde. Trebuie verificata periodic si roata de rezerva, pentru ca nu se stie niciodata cand poate aparea ceva neprevazut si in acest caz ar fi bine sa fiti pregatiti. Presiunea din anvelope, joaca un rol extreme de important. De modul in care aceasta este reglata, depinde siguranta dumneavoastra. Supra- sau sub-presiunea va poate crea probleme in ceea ce priveste manevrabilitatea si de aici se pot intampla accidente teribile in care puteti pierde controlul vehiculului. Cand vine vorba de siguranta proprie ar fi de preferat sa va luati toate masurile necesare si sa faceti toate verificarile posibile.

Pana si daca circulati supraincarcati este necesara ajustarea presiunii anvelopelor conform recomandarilor producatorului. E bine sa cunoasteti aceste aspecte pentru a va simti mai in siguranta si mai stapani pe situatie.

Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)


Trandafiri, buchete de flori si aranjamete florale ce transmit mesaje

Una dintre cele mai elegante modalitati de transmitere a unui mesaj unei persoane este constituita de utilizarea limbajului florilor, iar atunci cand se doreste comunicarea prin intermediul unor buchete de flori sau de ce nu, chiar aranjamente floarale, trandafirii sunt cea mai sugestiva maniera de comunicare.

“Regele florilor” asa cum este supranumit trandafirul, nu poate lipsi dintr-un buchet atunci cand cel ce urmeaza sa primeasca darul este o persoana importanta pentru cel ce daruieste buchetul de flori. Trandafirii sunt de asemenea nelipsiti in gradinile celor pasionati de horticultura. Trebuie sa recunoastem ca aceasta floare este considerata pe buna dreptate una dintre cele mai frumoase flori ale lumii si este disponibila in orice culoare cu exceptia negrului, spre deosebire de surata sa la fel de faimoasa, laleaua.

Trandafirii sunt de asemenea considerati a fi flori cu traditie si cu o istorie indelungata, fiind mentionati inca din perioada antichitatii. Exista si nenumarate legende tesute in jurul acestora, cum este cazul celei conform careia marele intelept Confucius detinea in biblioteca sa 600 de carti despre modul de ingrijire a trandafirilor. O alta mentioneaza despre gradinile suspendate ale Semiramidei, una dintre minunile antichitatii, si decorarea sa excesiva cu astfel de flori.

In Mitologia greaca regasim o legenda ce explica prezenta spinilor pe tulpina firului de trandafir. Legenda il face pe Cupidon raspunzator aparitiei spinilor, datorita faptului ca a aruncat din greseala o sageata intr-o tufa de trandafiri.

Simbolistica trandafirilor:

Culoarea trandafirilor nu doar aduce buchetelor de flori sau aranjamentelor florale ce ii contin o frumoasa imagine desprinsa parca dintr-o pictura impresionista, ci poarta de cele mai multe ori si un mesaj. Unele dintre aceste mesaje chiar recunosccute la nivel national precum povestea trandafirului rosu ce este simbolul Angliei. Astfel, in ziua Sfantului George englezii poarta trandafirul rosu ce simbolizeaza spiritul englez. Culoarea rosie a acestei flori reprezinta si binecunoscutul mesaj de iubire atat de popular in ziua Sfantului Valentin, mai exact, Zilei Indragostitililor.

Alaturi de nenumaratele mesaje pe care le pot transmite aceste flori, trandafirii sunt foarte apreciati si din punct de vedere culinar. Daca dragostea trece prin stomac, atunci de ce nu am transforma un buchet de trandafiri in dulceata? Evident, este vorba doar de petalele florii. Alaturi de dulceata de trandafiri, din petale se mai pot prepara si jeleuri, siropuri si serbeturi, toate la fel de dulci precum dragostea pe care o simbolizeaza trandafirul rosu.

Trandafirii roz sunt mesagerul perfect pentru a transmite emotii precum bucuria. De asemenea, ei sunt simbolul feminitatii, rafinamentului si elegantei.

Culoarea alba a atrandafirilor evidentiaza calitati precum puritatea, sinceritatea si inocenta. Aceasta floare este perfecta pentru un tablou de nunta, simbolizand aditional si unitatea.

Trandafirii galbeni au avut semnificatii diferite de-a lungul timpului. Din perioada Evului Mediu si pana in epoca Victoriana au fost asociati cu invidia si tradarea urmand ca semnificatia sa se schimbe radical pana in secolul in care traim. Astazi, ei simbolizeaza prietenia sau sunt o maniera de a spune “multumesc”.

Interesant de stiut este si faptul ca un gram de ulei de trandafir poate fi mai scump decat un gram de aur. Aceasta se datoreaza numarului mare de petale de trandafir necesare in producerea acestui tip de ulei.

O inima curata

Din romanul “O inima curata” a lui Romano Battaglia am extras un paragraf care mi-a taiat rasuflarea si care nu mai are nevoie de comentarii ulterioare: “Aminteste-ti mereu sa faci chiar si din absurd un posibil sens al vietii tale. Sfideaza din rasputeri umbrele care incearca sa te doboare. Instinctul de supravietuire trebuie sa il cauti in tine insuti. Chiar daca ceea ce poti face este numai o picatura mica din mare, ea este tocmai cea care da o semnificatie existentei tale: farama pe care ai salvat-o.” (O inima curata, Romano Battaglia)

La ce sa fiti atenti daca vreti sa luati carucioare pentru copilul dvs.?

Odata cu nasterea primului copil incep si problemele legate de hainute si de ingrijirea celui mic. Cum copilul trebuie mereu sa fie scos la aer si plimbat, veti avea nevoie si de un carucior pentru transportul micutului. Pe piata sunt foarte multe modele si tipuri de caucioare pentru copii asa ca alegerea unuia este destul de dificila. Totusi sunt cateva criterii de care puteti sa tineti seama atunci cand vreti sa luati carucioare de pe http://www.nichiduta.ro/carucioare-copii.

In primul rand, conteaza mult confortul si rezistenta oferite de carucioare. Trebuie sa va uitati cu atentie la cadrul acestora, sa aiba sisteme de prindere rezistente, sa fie stabil, sa aiba ham cu centuri de siguranta in cinci puncte de prindere, protectie pentru toate zonele mai sensibile ale copilului. Franele trebuie sa fie rezistente si ele, bara frontala de protectie trebuie sa fie imbracata in materiale textile moi. Alt criteriu de alegere a unor carucioare multifunctionalitatea. Sistemele modulare sunt cautate de foarte multi parinti pentru ca ofera ca variante un carucior sport si landou sau un carucior sport, landou si scaun masina sau chiar si o geanta pentru bebelus.

Conteaza foarte mult si calitatea materialelor din care sunt facute carucioarele pentru ca piele bebelusilor este hipersensibila, asa ca husele si saltelele trebuie sa fie foarte moi si din tesaturi de calitate. Sunt de preferat carucioarele cu huse sau copertine, saltelute din materiale naturale, fara continut sintetic-bumbac organic, tesaturi ecologice. Materialul din care e facuta copertina carucioarelor cumparate de la nichiduta e bine sa fie rezistent la frig sau caldura si sa aiba protectie UV. Rabatarea este o conditie esentiala pentru orice parinte, intrucat caruciorul trebuie sa ocupe loc cat mai putin in casa sau pe balcon. Fie ca e tip carte sau umbrela, caruciorul trebuie sa aiba un sistem modular pliabil care va va permite sa-l transportati foarte usor chiar si in lifturi inguste sau cand urcati pe scari.

Flexibilitatea si manevrabilitatea sunt iarasi doua criterii de care trebuie sa tineti cont daca vreti sa luati un carucior. Astfel, el ar fi bine sa aiba manere reversibile, sisteme de prindere si desprindere centralizate ale manerelor sau ale landoului cat mai simple, bara frontala reglabila, roti pivotante si alinierea corecta a rotilor la sol sau sisteme de amortizare a socurilor pe teren denivelat.

Nu in ultimul rand, carucioarele trebuie sa fie dotate cu accesorii indispensabile precum cos de cumparaturi, geanta accesorii scutece, huse si copertine de iarna si vara.

Mie imi place sa citesc

In tren, in autobuz, in avion, in pat, in banca de la curs, in parc, in curte, in sufragerie si in multe alte locuri, mie imi place sa citesc. De fapt si de drept, nici nu conteaza locul in care sunt, atat timp cat sunt in compania unei carti bune sau a unui articol interesant, fie el dintr-un ziar sau o revista. Citesc de cand am invatat sa citesc. Nici nu mai stiu care e prima carte citita. Probabil ceva basme sau povesti pentru copii. Ce stiu sigur este ca pasiunea pentru citit am mostenit-o de la tatal meu. Seara, ori de cate ori are timp, isi ia cartea, se aseaza pe canapea si da drumul la lectura. Sunt multe motivele pentru care imi place sa citesc.

Asadar, de ce imi place sa citesc? Imi place sa citesc pentru ca astfel descopar lucruri noi, interesante si poate foarte valoroase pentru viitorul meu. Imi place sa citesc pentru ca asa pot sa aflu opinia specialistilor in diferite domenii. Avand informatii si alte opinii, pot si eu la randul meu sa imi descopar propriile opinii. Imi place foarte mult sa citesc pentru ca aceasta activitate imi stimuleaza gandirea si imaginatia. Imi place sa citesc pentru ca asa pot sa imi stimulez creativitatea. Imi place sa citesc si pentru ca pot sa intru in mintea autorilor. Imi place sa citesc pentru ca asa pot sa descopar lucuri despre mine si sa ma autocunosc. Imi place sa citesc pentru ca cititul imi dezvolta vocabularul. Nu imi mai vin acum in minte motive pentru care imi place sa citesc, dar cu siguranta mai sunt multe. Daca ar fi sa aleg intre cartile in format print (sau reviste, ziare etc.) si intre cartile in format digital ( sau reviste, ziare, site-uri), cred ca tind sa merg spre varianta traditionala. Nimic nu inlocuieste mirosul cartilor din anticariat sau senzatia tactila atunci cand rasfoiesti paginile unei carti.

Daca sunt in oras, chiar daca poate sa imi ocupe loc mai mult in geanta, prefer o carte, decat kindle, tableta, telefon, laptop sau ce mai e posibil, pentru ca cel putin nu imi fac griji ca se termina bateria. De obicei nu memorez din cartile pe care le citesc. De multe ori uit despre ce era vorba in acea carte, dar sunt si lecturi care imi raman incastrate in memorie pe viata. Una din cartile care au reusit sa ma faca sa imi aduc aminte cu drag si care imi vine prima acum in minte este “Romanul adolescentului miop” scrisa de Mircea Eliade. Din cartea aceasta am retinut ca pasiunea pentru citit este nemarginita. Chiar si in conditiile in care procurarea cartilor era problematica sau conditiile de mediu erau vitrege, adolescentul din roman ramanea credincios lecturilor sale desfasurate sub lumina lumanarii, neglijand si conditiile sale de sanatate - adica a ales sa devina miop, decat sa renunte la citit. In concluzie, hobby-ul meu este cititul.

Epoca digitala si viteza cu care se transmit informatiile pot adesea sa descurajeze omul si sa il determine sa aleaga alte tipuri de relaxare, vazand lectura ca pe o corvoada, insa pentru mine cel mai bun mod de a scapa de stresul cotidian este o carte buna insotita de o cafeluta calda.

Cresterea pietei de aparate vending de capsule de cafea

In Marea Britanie, aparatele vending care ofera capsule de cafea sunt din ce in ce mai populare. A fost estimat ca britanicii au cheltuit peste 56,1 milioane de lire in anul 2012, adica aproximativ 186 de metri de capsule. Cea mai buna explicatie pentru acest fenomen este ca aceste capsule sunt cea mai buna solutie pentru consumatorul modern, perfecte pentru nevoile duble ale acestuia: calitate si accesibilitate.

Se estimeaza ca aparatele de vending de capsule de cafea pot fi gasite acum in bucatariile a aproape 30% din cele 2400 de restaurante cu stele Michelin, aceasta garantie a calitatii mondiale. Acest trend este perfect explicabil – capsulele de cafea produc o cafea consistenta si delicioasa, aparatele vending sunt mai ieftine pe termen lung decat angajarea unei persoane dedicate prepararii cafelelor si ocupa mai putin spatiu fizic decat un automat de cafea traditional.

De la aparitia lor in anii 1990, capsulele de cafea au devenit incredibil de populare, datorita calitatii produselor si a marketing-ului dezvoltat pentru a le promova.

O capsula de cafea este un mic recipient de plastic, sigilat ermetic cu folie de aluminiu, care contine cafea macinata si un micro-filtru destinat servirii unei singure cesti de cafea. Principiile de baza ale acestei tehonologii sunt pastrarea prospetimii cafelei si usurinta de utilizare. Secretul este chiar in capsula, care a fost construita pentru a bloca cei trei „inamici” ai cafelei : oxigenul, lumina si umezeala. Aparatele vending care folosesc capsule de cafea pot prepara o cafea in mai putin de un minut, intr-o maniera similara cu cea a unui automat de espresso. Aparatul face o mica incizie in capsula si trimite un jet presurizat de apa fierbinte prin cafea si prin filtru. Rezultatul este cafeaua de calitate.

Aparatele vending Nordexim Coffee Services iti pot oferi aceasta cafea de calitate, produsa chiar din capsule Lavazza sau din brandul propriu, „My Coffee”, blend de cafea Arabica si Robusta, perfect echilibrat pentru o cafea intensa si cremoasa.

Vanzarile de capsule de cafea au „explodat” in anii 2006-2011 in SUA, avand o crestere de 523%, iar in Australia vanzarile de aparate vending au crescut cu 82% in anul 2012, adica 500,000 de unitati. Dintre acestea, cea mai populara este gama Premium Lavazza Blue, prezenta in Romania prin Nordexim Coffee Services.

Successul capsulelor Lavazza Blue si popularitatea in crestere a aparatelor de vending, atat in locuri publice cat si in cadrul firmelor, se datoreaza calitatii exceptionale a brand-ului Lavazza. Oriunde este cerere pentru o cafea italiana de calitate, aparatele vending Lavazza Blue isi gasesc locul, fie ca este vorba de locuinte, birouri, scoli, magazine de comert cu amanuntul, depozite, Sali de fitness, librarii, biblioteci, cantine, gari, aeroporturi sau benzinarii.

Gama Premium Lavazza Blue se adapteaza oricarui tip de locatie sau spatiu disponibil deoarece este o gama larga, care include si automate de cafea de mici dimensiuni, ce isi pot gasi locul pe birouri dar si aparate vending de dimensiuni mari, pentru locatii cu trafic mediu si mare de persoane, cu o capacitate de pana la 500 de cesti de cafea. Toate acestea folosesc sistemul de capsule Lavazza, pentru o prospetime si savoare exceptionala a cafelei. Capsulele Lavazza sunt create pentru a functiona intr-o sinergie perfecta cu aparatele vending Nordexim Coffee Services pentru a oferi un espresso perfect.

Capsulele sunt ambalate in vid pentru a pastra prospetimea si savoarea cafelei Lavazza, exact ca un pachet de cafea proaspat deschis. Sistemul exclusivist si inovativ dezvoltat de Lavazza permite perforarea capsulei de catre automat prin intermediul unui sistem cu o finete crescuta si trecerea apei prin interiorul capsulei. Prin modularea presiunii din capsula in acest mod este creata o preinfuzare, obtinandu-se astfel un maximum de savoare si aroma.

Lavazza Blue este un sistem creat in 2003 iar Blue semnifica „Best Lavazza Ultimate Espresso”, fiind un sistem inovator de productie a capsulelor de cafea. Desi denumirea „espresso” este inclusa in acest nume, aparatele Lavazza Blue ofera si cappuccino, latte macchiato, moccacino, espresso cu lapte, irish coffee, ceai cu lamaie si ceai cu zmeura.

Apoi, in 2006, au fost inventate primele aparate vending care au folosit capsule de cafea, printr-o colaborare dintre Necta, lider mondial in domeniul automatelor de cafea, si Lavazza. Numele acestora sunt : Colibri, Brio, Kikko si Canto si toate sunt disponibile in Romania prin Nordexim Coffee Services.

Lumea de la Ikea incoace

In urma cu cativa ani Bucurestiul a devenit si el un oras european. Nu pentru ca nu era deja un oras cunoscut, o capitala si un oras dupa parerea mea destul de cosmopolit, dar pentru ca ii lipseau toate ingredientele care sa il faca un adevarat oras european. Iar unul dintre acestea era existenta unui magazin Ikea. Sigur ca mai fusesem in magazine Ikea in alte orase, in vizita la niste prieteni in Suedia, insa nu am putut cumpara niciodata decat mici obiecte decorative, dar vedeam tot timpul prin cataloage obiecte de dimensiuni mai mari care imi placeau si care mi se pareau foarte practice si pe care nu exista nicio posibilitate sa le achizitionez si la care doar ravneam in secret.

Insa odata cu deschiderea primului – si deocamdata singurului magazin Ikea in Romania, lucrurile au devenit dintr-o data simple si extrem de accesibile. Dintr-o data posibilitatile de decorare si mobilare a locuintelor, mai ales ale celor tineri si deschisi catre nou au crescut substantial, si a devenit extrem de la indemana si deloc scump sa iti mobilezi si accesorizezi casa cu obiecte dintre cele mai atragatoare si interesante. Fie ca ai nevoie de un covor nou care sa schimbe look-ul casei, de o husa noua pentru canapea, de o bucatarie noua, sau pur si simplu de un covor pentru intrarea in casa toate sunt foarte usor de gasit, de asortat si de utilizat apoi.

Chiar si mobila a devenit mult mai usor de ales, de configurat, si cel mai mult m-a bucurat ca pe site-ul Ikea exista si un program cu care iti poti configura de unul singur mobila de bucatarie, sa o dimensionezi si sa o compui dupa bunul plac, alegand in acelasi timp culori, dimensiuni si materiale in functie de gusturi si de buget, iar odata ajuns acasa, cu firma de transport sau cu masina proprie, orice obiect de mobilier este extrem de usor de asamblat chiat si de catre o femeie.