Realizarea retelei de internet – alegerea intre FTP cat5 si FTP cat6

Pana se va ajunge ca tehnologia sa avanseze intr-atat de mult incat sa nu mai fie nevoie de cabluri, se preconizeaza ca in 50 de ani pentru nici o conexiune la internet nu va mai fi nevoie de cabluri interconectate, nici pentru a realiza retele exterioare, dar nici macar pentru retelele interioare. Tot internetul, daca se poate spune astfel, va fi oferit de catre sateliti. Practic, toti ne vom conecta la internet Wi-Fi.

Totusi, pana ce cei din domeniu vor reusi sa atinga acest prag al tehnologiei, toate retelele de date, exterioare si de interior sunt realizare exclusiv prin cabluri. Cel mai des intalnit cablu este cel UTP, sunt cablurile Ethernet, acele cabluri pe care compania de internet le monteaza la interior. Sunt cabluri fara ecranare, destul de subtiri si extrem de usor de manipulat. Desi erau si acestea o vreme utilizate pentru reteaua de exterior, de la un timp s-a trecut pe cablu FTP pentru retele de exterior. Cablul FTP este un cablu UTP dar care are in plus un invelis pentru a impiedica interferentele exterioare, care ar perturba transmiterea semnalului. Sunt doua tipuri de cablu FTP des utilizate, FTP cat 5 si FTP cat 6.

Cand sa utilizezi FTP cat 5 si cand sa utilizezi FTP cat 6

Mari diferente intre cele doua nu ar exista, singura diferenta vizibila intre FTP cat 5 si FTP cat 6 este grosimea, al doilea tip de cablu fiind mai gros, garantand transmiterea datelor cu o viteza superioara. Ambele se pot utiliza pentru realizarea unei retele la interior, totusi, fiind cabluri destul de groase si greu de manevrat, in general se utilizeaza pentru reteaua de exterior, intre stalpul principal si priza sau panoul din locuinta. Sunt cabluri ecranate, mai groase decat cablul UTP, astfel ca sunt mai greu de sertizat. Se face oarecum in acelasi mod ca la un cablu UTP, doar ca, din cauza grosimii, e nevoie de un cleste special. Unul care pune presiune mai mare de conector. Asadar, FTP este un cablu de exterior, dar care poate fi utilizat si la interior daca nu il vei muta, ci il vei fixa de un perete.

De primavara


Miracolele merisoarelor in dieta zilnica

Merisoarele sunt un fruct important pentru sanatate. In loc de a avea doar unele perioade ale anului cand consumam acest fruct, ele ar trebui mancate pe tot parcursul anului Ce le face atat de importante? Pentru inceput, acestea sunt bogate in fibre, iar fibra este buna pentru organismul uman, pastrand sistemul digestiv sanatos. In afara de fibre, ele de asemenea, au o cantitate importanta de vitamina C de care este nevoie pentru a avea un organism perfect.

Vitamina C este necesara pentru cresterea si repararea tesuturilor, in tot corpul. Este vitala in repararea si intretinerea oaselor, cartilajelor si dintilor, iar in plus, aceasta vitamina are rolul sau in vindecarea ranilor. Asta pentru ca este nevoie de ea in formarea colagenului, care este o proteina folosita pentru a reface tesutul cicatricial si ajuta vasele de sange, ligamente, pielea si tendoanele facandu-le mai sanatoase. Vitamina C este un antioxidant si inseamna ca este unul dintre nutrientii care pot bloca daunele facute celulelor de catre radicalii liberi. Aceasta deteriorare poate duce la probleme cum ar fi cancerul, boli de inima, precum si alte conditii de sanatate cauzate de inflamatie. Deoarece organismul uman nu poate produce sau stoca o mare cantitate din aceasta vitamina, este esential sa existe o multime de surse vitamina C din alimente bogate, cum ar fi merisoarele in dieta sau produsele naturiste cu Merisor Vitamina C, 30 capsule. Acestea nu au doar vitamina C, dar au, de asemenea, o multime de vitamina K, mangan, plus mai multi fitonutrienti.

Cand vine vorba de antioxidanti, extractul de merisoare se numara printre concurentii de top.Unul dintre putinele fructe native in Statele Unite, afinele sunt in varf in lunile octombrie pana in decembrie. Desi merisoarele proaspete au substantele nutritive cele mai benefice, merisoarele congelate sunt si ele destul de bune. Cand sarbatorile de iarna sunt pe aproape, merisoarele de vanzare sunt la mare cautare datorita aportului mare de vitamine benefice, asa ca nu ezitati sa le cumparati, mai ales in lunile de iarna.

Prietenul cel mai bun al omului are un rival puternic: cainele Spot

Vremurile cand patrupedul tau preferat de abia mai se putea tine dupa tine si scotea limba de-un cot de oboseala s-au cam dus. Desi dragalase, animalele de companie, cainii, au si anumite limite care nu le permit sa se desfasoare in voie si le impun sa mai ia si pauze sau sa se arunce la pamant cu limbile scoase si cu ochii dusi in fundul capului.

O companie care produce fel de fel de echipamente si gadgeturi pentru Google a inventat cainele-robot Spot care poate alerga foarte rapid, tine ritmul cu stapanul care face jogging si e foarte vioi, jucaus. Mai greu decat un caine, Spot are vreo 72 de kilograme dar e foarte mobil si alearga foarte rapid, miscarile fiind exact ca ale unui caine, actionarea partilor mobile facandu-se prin intermediul motoarelor electrice si pistoanelor hidraulice. Ca sursa de energie exista o baterie complexa, gen acumulator. Pe langa alergare, cainele Spot poate sa se catare oriunde si sa isi gaseasca rapid echilibrul indiferent cat de abrupta este zona pe care o are de escaladat. Pentru ca stabilitatea e cheia acestui caine-robot, tehnicienii care l-au proiectat au avut grija sa nu poata fi daramat niciodata. Structura sa robusta il face sa poata ajunge in orice locuri inguste si chiar sa salveze vieti fara a risca sa se strice sau sa sufere avarii.

Cand sunt urgente, se pot transporta obiecte si poate suplini dronele atunci cand ele nu au cum sa intervina acolo unde este nevoie. Pe viitor, astfel de caini ar putea inlocui animalele de companie, care, din pacate, mai si mor, si ar putea oferi intregii familiei siguranta, un animal cu care toata lumea se poate juca, un sistem de supraveghere performant si foarte multe variante de ghidaj sau intretinere a locurilor greu accesibile.

Invitatia la petrecerea de botez – obligatorie sau nu?

Esti un parinte fericit, ai un copil minunat, pe care urmeaza sa-l botezi, iar pe langa ceremonia religioasa, cel mic va avea parte si de o petrecere, dar nu stii daca sa oferi marturii botez sub forma de invitatii fizice sau pur si simplu sa contactezi telefonic persoanele. Invitatiile cartonate la botez nu se ofera de multa vreme sau, cel putin, traditia nu s-a raspandit atat de mult precum oferirea invitatiilor la o nunta. Totusi, in ultima perioada parintii aleg sa ofere invitatii fizice la botezul copilului. Motivele?

Invitatia fizica e o amintire peste ani

Foarte probabil ca dupa ce oferi invitatia aceasta va fi plasata intr-un sertar alaturi de alte invitatii, poze de la evenimente speciale. Persoana respectiva va mai rascoli din cand prin respectivele invitatii si va da si peste cea de la botezul copilului tau. Si poate atunci cel mic va fi sunat tocmai pentru a i se povesti cat de frumoasa a fost petrecerea ce a avut loc dupa evenimentul de crestinare. In plus, atunci cand va creste, copilul va putea avea ca amintire de la ceva ce nu-si aduce aminte, o astfel de marturie in forma fizica. Pe cand, un telefon oferit de parinte unui invitat nu se poate pastra viu in amintirea copilului.

Trebuie sa oferi sau nu marturii sub forma de invitatie fizica?
Este alegerea ta cu siguranta, dar amintirea de peste ani va fi mult mai importanta decat mica cheltuiala cu realizarea respectivelor invitatii. In plus, poti alege un magazin ce dispune de oferte tentate si atunci vei observa ca de fapt bugetul alocat nu va fi chiar atat de mare. Intra chiar acum pe InvitatiiSuperbe.ro si alege modelul dorit, textul ce va urma sa fie imprimat si numarul de invitatii, iar la urma se va realiza un calcul. Avand in vedere preturile accesibile de pe acest magazin specializat in invitatii pentru diverse evenimente, suma totala cu siguranta nu va fi de speriat.

Cadoul buclucas

Am umblat toata ziua prin magazine in cautarea unui cadou pentru prietena mea, care urma sa implineasca douzeci de ani. Stiam ca destesta parfumurile, dulciurile, lenjeria intima, si, in general, tot ce adorau femeile, neavind nicio idee de care sa ma agat. In cele din urma, am ales un animalut, un porcusor de Guineea, care, speram, sa-i placa, si sa-mi aprecieze gestul cum se cuvine. Adoua zi m-m infiintat la ea cu cadoul surpriza, ambalat intr-o cutiuta cu fundita, observind pe fata ei o mare emotie. Il lua cu nerabdare si incepu sa-l desfaca in prezenta mea, dupa ce ma sarutase de mai multe ori. Animalutul orbit de lumina, tisni din cutie, cazu pe covor, si se facu nevazut, spre groaza sarbatoritei, care se temea chiar si de soareci. - Daca ai vrut sa-ti bati joc de mine, imi reprosa ea cuibarindu-se in pat, cu piciorele sub dinsa, ai reusit! Sper ca acesta sa fie primul si ultimul cadou!

Bio-Cleaning.ro, magazinul online cu cele mai bune produse pentru curatenia corpului si sufletului

Un om curat sufleteste si trupeste este un om fericit. Daca in cazul curateniei trupesti lucrurile sunt mai simple, un sapun sau un detergent bio rezolvand imediat orice problema de igiena, curatenia sufleteasca se obtine mai greu, prim meditatie, relaxare, lecturi speciale. Singurul loc din online unde veti gasi produse bio pentru corp si pentru suflet este bio-cleaning.ro.

Bio-Cleaning.ro este un magazin online cu produse naturale, din ingrediente organice si bio, cosmetice, pentru intreaga familie, pentru corp si suflet, practicand cele mai mici preturi de pe piata. Aici puteti gasi produse bio pentru copii, de exemplu creme si lotiuni naturale, substante pentru mentinerea curateniei in camerea copilului, geluri de dusi naturale sau detergenti naturali. Pentru ca sanatatea copilului dvs. ar trebui sa fie pe primul plan, bio-cleaning.ro a inclus in oferta sa si pasta de dinti naturala, scutece naturale care nu permit aparitia de iritatii si eczeme pe fundulet, uleiuri naturale si sapun natural pentru o baita relaxanta si sigura pentru micut. Suprafetele dure sau delicate pot fi curatate cu creme, degresanti, detergenti naturali, bio de cea mai buna calitate si fara agenti de curatare chimici de la Bio-Cleaning.ro, hainele pot fi improspatate sau curatate cu detergenti bio si solutii speciale din ingrediente 100% naturale.

Vesela este de preferat sa se spele cu detergenti bio, avand in vedere ca detergentii obisnuiti de vase au din ce in ce mai multi agenti de curatare care pot provoca iritatii grave si boli la care nici macar nu te gandesti. Tot pe Bio-Cleaning se gasesc sapunuri bio pentru scos pete si odorizante camera sau pentru textile pe baza de uleiuri esentiale. Doamnele si domnisoarele se pot rasfata si pot avea in acelasi timp grija de pielea si tenul lor cu cele mai bune si mai eficiente cosmetice bio de la bio-cleaning.ro, creme si ceara naturala, pentru un epilat mai usor si mai putin dureros. Pentru igiena intima si orala Bio-Cleaning va propune produse naturale, ecologice, pe baza de ingrediente din plante sau uleiuri extrase din ele, sampoane balsam gel dus bio, sapunuri bio de Alep si cu glicerina naturala, cu o putere mare de degresare si curatare, dar si uleiuri bio, unt de corp anti-vergeturi, anticelulitic, siberian de picioare. O categorie aparte de produse Bio de pe bio-cleaning.ro o reprezinta cele handmande. Cel mai reprezentativ produs este Protectia de iarna pentru port bebelusi cu fas impermeabil la exterior si polar antipiling la interior.

Curatenia corpului trebuie sa fie completata si de curatenia sufleteasca, asa ca Bio-Cleaning va pune la dispozitie carti, cursuri meditatie si tabere si excursii unde va puteti relaxa si invata cele mai interesante tehnici de meditatie. Din categoria carti pentru suflet puteti comanda lecturi interesante despre puterile miraculoase ale apei, despre sentimente si emotii, despre anumite tehnici de vindecare si autovindecare prin puterea mintii, dar si carti motivationale. Daca va pasioneaza autocontrolul mental, radiestezia, Reiki Usui si Reiki Tibetan, atunci puteti alege sa participati la cursuri de initiere in tainele acestor tehnici speciale de meditatie si relaxare totala a corpului. Fiecare curs are programul afisat clar in pagina sa, dar si ora de incepere, perioada de desfasurare si cuprinsul acestuia. Cei care vor sa scape de aglomeratia orasului si sa invete si tehnici noi de meditatie pot sa ia parte la Tabara Initiatica AIO din perioada 23-26 aprilie a.c., de la Sinca Veche/Bucium/Sambata de Sus.

Tabara este una deosebita, fiind prima din seria celor 10 de Initieri ale Caii, numita simbolic Arsenie Boca. Zilnic se va face meditatie, se vor primi trei initieri ale Caii si va exista si un curs special, la care se poate asista doar in aceasta tabara. Sectiunea oferte pune la dispozitie periodic cele mai bune produse din toate categoriile care vin cu reduceri de pana la 20%, livrarea lor se face prin curier in mamix 72 de ore dupa plasarea comenzii si confirmarea ei. Pentru comenzile peste 200 RON TVA inclus transportul e gratuit.

Cand animalele din specii diferite uita cine sunt si ce dusmani au…

Corbi spioni antrenati la CIA. Stiti cum se dreseaza un caine, cu recompense, desigur. Prin anii 1960, lucrurile au luat o cu totul alta intorsatura in Arkansas, la gradina zoologica I.Q. Ce e asa de diferit la aceasta gradina zoologica? Animalele. Toate animalele de acolo erau antrenate pentru a face activitati pe care numai oamenii le aveau „in plan”. De exemplu, porcii cantau la pian, ratonii jucau basketball.

Pe langa aceste „aplicatii bizare”, gradina zoologica era si spatiul ideal pentru antrenatul animalelor-spioni. Corbii s-au dovedit cei mai buni subiecti pentru astfel de activitati mai putin ortodoxe. Corbii puteau sa fie invatati sa deschisa foldere sau sa scoata documente din plicuri importante. Ei puteau chiar plasa dispozitive de urmarire si alte gadgeturi de spionaj in diferite incaperi fara ca cineva sa banuiasca ca a fost „buged”. Ba mai mult, puteau sa faca si poze cu niste microcamere atasate pe spate. Ghidajul se realiza cu ajutorul unui laser de putere. Sobolanii. Poate ca nu vi se pare ciudat ca un coiot sa faca echipa cu un bursuc ca sa mai prinda o prada buna, insa ce sa spunem despre doua specii care nu prea socializeaza? Bibanul si anghilele pictate nu au absolut nicio treaba, sunt doi pesti care nu prea se plac si nici ca se cunosc. Anghilele vaneaza noaptea prin corali, bibanii ziua, in spatii deschise, ochiuri mari de apa. In Marea Rosie, bibanii au invatat sa ceara asistenta anghilelor.

Bibanii isi misca capul rapid sculandu-le din somn cu miscarile apei pe anghile. Anghila ghideaza imediat bibanul catre locul unde e prada si voila, cina e servita! Anghila intra in gaura respectiva si omoara prada. De multe ori prada e mancata de anghila, dar are grija sa opreasca ceva si pentru biban. In ciuda instinctelor, cele doua specii diferite de pesti coopereaza foarte bine.

Te consideri fidel? Degetul aratator te-ar putea da de gol

O relatie se bazeaza pe respect si incredere reciproca. Daca aceste doua coordonate nu exista, atunci cuplul incepe sa aiba probleme si ajunge la divort. Fidelitatea sotilor este esentiala atunci cand se doreste o casnicie de lunga durata, mai ales daca unul dintre parteneri a avut in trecut si escapade cu alti parteneri. Chiar daca sotia sau sotul iti spun in fata ca nu te-au inselat, adevarul poate afi aflat foarte usor doar daca se compara lungimea degetului aratator si al celui inelar.

Pare greu de crezut ca poti ghici daca un sot sau o sotie vor insela doar daca te uiti la niste degete, insa stiinta a demonstrat ca e posibil. Expunerea indelungata la testosteron in timpul vietii intrauterine determina o garantie a unei vieti in care rezistenta la fidelitate va fi una destul de scazuta. Acelasi nivel de testosteron la care este supus micutul in burtica mamei este raspunzator si de cat de lungi sunt degetul inelar si cel aratator. Totusi, nu numai testosteronul intervine in determinarea lungimii degetelor, ci si estrogenul, hormonul feminin. Cei doi hormoni sunt raspunzatori de lungimea degetului aratator-cei feminini, si de cea a degetului inelar, cei masculini. Barbatii ar fi mai predispusi spre a insela decat femeile, procentul celor care vor ajunge sa fie in pat cu alta fiind cu 10% mai mare decat cel al celor care vor face toate treburile doar in pat cu nevasta. Ideea este ca de mult se vehiculeaza o teorie potrivit careia omul este undeva la mijlocul distantei dintre monogamie si poligamie. Odata intelese aceste lucruri trebuie sa fim constienti ca totul se reduce la statistica, iar toate transformarile care au loc in viata intrauterina de afecteaza prea putin dupa ce ne nastem.

Fidelitatea depinde si de cultura, de modul in care suntem educati, de grupurile sociale carora le apartinem, de educatia sexuala primita, de modelele pe care le avem in viata s.a.m.d.