Externalizeaza serviciile de contabilitate si vei ajunge la profit mult mai usor

Externalizarea unor servicii este o practica des intalnita in multe sectoare de activitate si businessuri. Multi cred ca a externaliza inseamna neaparat ca firma, societatea comerciala are probleme grave interne si vrea neaparat sa fie ajutata de profesionisti ca sa fie pe picioare in continuare. Adevarul e insa altul. Externalizarea apare ca o necesitate atunci cand poate se vrea ca un departament anume, oamenii care lucreaza acolo, sa se concentreze mai bine pe indeplinirea anumitor sarcini care ar aduce un plus de valoare si interes pentru companie. Adesea, primul vizat este departamentul de contabilitate, stiut fiind ca fara o contabilitate ceas nu ai cum sa ai o societate de succes. In general, este de preferat sa se faca o externalizare totala a serviciilor de contabilitate pentru o siguranta a controlului deplin asupra situatiei economice a societatii.

La ora actuala sunt multe firme contabilitate Bucuresti, care sunt si cele mai puternice si mai cautate, care v-ar putea ajuta sa duceti la bun sfarsit acest proces destul de complex. Una dintre cele mai bune si mai serioase firme contabilitate bucuresti este Firma de CONTA (www.firmadeconta.ro). Concret, Firma de CONTA va pune la dispozitie servicii de contabilitate, resurse umane si salarizare necesare atunci cand vreti sa externalizati tot departamentul de contabilitate. Contabilitatea primara si de gestiune va fi organizata, contabilitatea financiara va fi atent realizata, la fel ca si jurnalul de TVA si balantele de verificare, bilantul contabil. De asemenea, se intocmesc registrele contabile obligatorii si se depun la nevoie declaratiile pentru taxe si impozite. In ceea ce priveste partea de salarizare, se intocmesc statele de plata si se ofera consultanta permanenta cu privire la salarizare si raporturile contabile.

De notat ca serviciile unei firme contabilitate Bucuresti cum e Firma de CONTA sunt de cea mai buna calitate, serioase, transparente, utile. Consultanta si consilierea sunt adaptate societatilor si particularitatilor acestora, nu se lucreaza cu sabloane, evidenta contabila se bazeaza pe fiscalitate, se evita foarte usor amenzile de la FISC pentru ca se va sti tot timpul ce schimbari se produc in legislatie. Nu mai astepta sa se intample o minune si alege chiar acum o colaborare de durata cu Firma de CONTA!

Moduri in care un comportament bun iti pot ruina viata

Protejarea micutilor le poate distruge viata. Este un instinct natural. Protejarea propriului copil e ceva normal pe care cu greu il poti explica pe indelete. Protejarea permanenta a micutilor, ferirea lor de pericole poate sa ii faca pe acestia sa para prostuti, prea legati „de fusta mamei” in fata celorlalti copii care nu au asa parinti ultra-protectori.

In 2013, prin combinarea a 70 de studii, peste 200.000 de copii au fost urmariti pentru a se vedea care sunt riscurile intimidarii sau agresiunii. Multi copii care au fost abuzati se intimidau usor, la fel ca si cei cu parinti prea protectivi. Pana la urma copiii au nevoie sa se loveasca si de rele in viata ca sa stie ce sa faca in diverse situatii, sa se descurce. Daca ai prea multa grija de copilul tau acum, in viitorul apropiat il vei face sa se simta foarte rau in societate. Moderatia e cheia unui caracter si a unui copil care se va descurca in viata, indiferent de context. Exercitiile extenuante va pot distruge. Exercitiile fizice ne ajuta sa ne mentinem in forma si sa traim mai mult. Desi tot timpul ni se spune sa facem exercitii cat mai multe, exccesul de zel ne poate distruge. Daca se respecta un program de exercitii fizice de doar 7.5 ore pe saptamana e in regula. Depasirea acestei limite duce la depresie, anxietate si deteriorarii starii de sanatate mintala. Ins anu creierul sufera, ci dintii. Dupa ce s-a observat aparitia cariilor si deterioari ale dintilor la sportivii de la Olimpiade, un grup de cercetatori a testat saliva si substantele care apar in ea cand facem exercitii fizice.

Asa au descoperit ca devine puternic alcalina, pana intr-acolo incat poate cauza numeroase complicatii. Exercitiile fizice zilnice pot creste riscul aparitiei atacului de cord si infarctului. Prin incercari repetate de a-ti mentine silueta si sanatatea corpului poti ajunge la spital mai repede decat crezi, spun cercetatorii.

Anvelopele de iarna vs. Anvelopele all-season. Ce e bine sa alegem?

Necunoscatorii care „manuiesc” un volan zi de zi si care nu prea se pricep la anvelope si la alesul lor considera ca orice cauciuc care are insemnul „M+S” este automat o anvelopa all-season. De fapt aceasta notatie se refera la aderenta cauciului pe suprafete cu noroi si zapada si este comuna atat anvelopelor de iarna, cat si celor all-season.

Diferenta majora este ca anvelopele de iarna mai au doua simboluri unice, un fulg de nea si piscuri montane. Spre deosebire de anvelope de iarna, speciale pentru zapada si gheata, cele all-season sunt un fel de compromis intre cele de iarna si cele de vara, fiind aderente atat in conditii de iarna, dar si la temperaturi mari. Anvelopele de iarna isi pastreaza supletea si la temperaturi mai micute de 7 grade Celsius si adera de minune cand e foarte frig afara – vara nu sunt bune pentru ca devin prea moi si aderenta e proasta.

Anvelopele all-season au compusi diferiti, mai slabi, asa ca aderenta si siguranta masinii nu sunt atat de bune iarna, dar fac fata calatoriilor lungi, desi zgomotul produs e mai mare ca la cele de iarna. Cat priveste strict aderenta la aceste anvelope de iarna, pe care le puteti cumpara la preturi mici pe anvelopejantealiaj.ro, cel mai bun si mai aprovizionat magazin online de anvelope si jante, ele au multe striatii pentru a nu aluneca pe zapada sau gheata, canalele din banda de rulare fiind in ambele directii.

Anvelopele all-season au mai putine striatii si niste parti mai groase la „umeri”, eficiente mai ales vara, iar canalele sunt mai inguste si au o zona centrala mai solida. Indiferent de alegere, ambele anvelope pot fi folosite vara, dar cele de iarna se uzeaza rapid, produc zgomot mare, iar cele all-season nu prea sunt eficiente la viraje rapide si temperaturi prea mari. La capitolul pret, mai ieftine sunt, evident, cele de iarna, insa, cu toate ca sunt mult mai scumpe, cele all-season sunt mai ieftine decat doua perechi de cauciucuri-iarna si vara.

Productia lor, cele all-season este limitata, tocmai pentru ca nu se vand asa de bine ca cele de iarna, mult mai diverse din punctul de vedere al ofertei. Si inca ceva. Anvelopele 4X4 all-season ruleaza pe iarna, noroi, pietris si au inscriptia M+S pentru ca modul in care au fost proiectate si profilul cu blocuri permit rularea si in conditii de iarna. Viteza este singura lor problema, soferul trebuind sa fie experimentat pentru a obtine indici de viteza optimi, altfel viteza lasa de dorit.

Ganduri gandite de oameni mari

A adormi reprezinta placerea de a te cufunda in apele intunecate ale visului, crezand ca intotdeauna te vei intoarce din ele insa a face dragoste - zicea Godard, <>. Dragostea e o blandete violenta, la fel ca speranta. Un oximoron, cand pasiunea e un simplu paroxism insa am citit candva ca la cei mai mari maestri (la Bruyère, Nietzsche), aforismul tine de o politete, de o bunavointa (clar ganduri ce se aseamana cu cuvinte inrudite imi ziceam): el presupune ca cititorul este capabil sa gandeasca (si se bucura, totodata, ca poate sa gandeasca alt-fel decat autorul). 

Nu din modestie: culegerea de aforisme pretinde o forta de creatie nemaipomenita, care face din acest gen o forma deopotriva scurta si infinita. Si in aceeasi ordine de idei sistematice, printre gandurile gandite de oamenii mari am aflat si de albe. Nu, nu de cuolirle nonculori albite sau nealbite ale vremurilor. Sa ne amintim ca alba a fost, in acel ev magnific care e numit atat de neinspirat mediu, un gen poetic dintre cele mai prolifice. Poezie elevata si voioasa, a carei fermecatoare tema nu varia deloc: indragostiti proscrisi (poezia curteneasca nu e catusi de putin conjugala) impartasind deliciile noptii; un prieten credincios sta de veghe pandind rauvoitorii, intrigantii, miseii care ar putea veni sa-i surprinda, si le anunta ivirea zorilor, de unde numele. 

Finalmente orice ilustru intelectual trebuie sa cunoasca arta de a tacea. Sa-i fim recunoscatori Editurii Jerome Millon pentru ca a reeditat nu de mult Arta de a tacea a abatelui Dinouart (1771). In ea citim de pilda, urmatoarele: <> Ce s-ar mai putea adauga intr- lume deja adaugata?!

Vestiarele - un ''must'' pentru companii

Vestiarele metalice sunt de mai multe tipuri, iar in functie de marimea pe care ele o au sunt si mai scumpe sau mai ieftine. V-ati ganit vreodata ca investitia in vestiare metalice poate sa dureze o vesnicie, sa fie una extrem de buna si calculata?! Iata ca in prezent cel putin in companiile mari - vestiarele sunt un “must” cum se zice in engleza, adica, mai pe limba noastra, obligatorii.

De ce sunt obligatorii? In primul rand daca ai multi angajati si daca profilul firmei este unul bazat pe constructii, pe amenajari sau altele care deriva din faptul ca angajatii trebuie sa poarta uniforma sau in orice caz un anumit echipament, atunci e clar ca trebuie sa ai vestiare pentru muncitori. Uniforma sau echipamentul special pentru munca trebuie tinut in vestiar si daca acesta este metalic cu atat mai bine deoarece vestiarele in general se inchid, au sistem de protectie prevazut cu cheie sau in cele mai vechi cazuri - cu lacat, si astfel fiecare isi supravegheaza propriul echipament, iar cand vine cazul - il muta, il folosesc sau fac ce cred de cuviinta cu el.

In plus un vestiar metalic protejeaza destul de bine si lucrurile de umezeala mai ales daca sunt asezate cum trebuie, iar in functie de model, acesta poate sa fie prevazut si cu un spatiu de depozitare pentru haine murdare sau pentru alte ustensile necesare.

In cele din urma se pare ca oricum ar fi avem nevoie de duritate, mai ales atunci cand vine vorba despre munca si ca sa nu riscam sa exageram, in domeniul constructiilor este mereu nevoie de materiale sau de obiecte care sa tinda catre vesnicie. Daca nu facem investitii de durata, mari, atunci cu siguranta nici castigul nu va fi mare sau cel putin nu de lunga durata si nici favorabil.

10 cele mai bizare inchisori din lume

Inchisoarea Aranjuez. Inchisoare nu e un loc pentru copii. Bine, exista pentru copiii mai mari centre de corectie pentru minori, insa nu se compara cu chinul suportat intr-o puscarie adevarata. Inchisoarea spaniola Aranjuez, locul unde sute de criminali fara scrupule isi ispasesc pedepsele de zeci de ani, are si niste „locatari” neobisnuiti: membrii familiilor lor. Prizonierii traiesc cu familiile in incercarea de a le oferi o sansa micutilor sa fie alaturi de parintii lor, sa mearga la scoala si sa duca o viata aproape normala. Pana la trei ani, copilasii stau cu parintii, dupa care sunt trimisi sa fie ingrijiti de rude. Celulele de detentie au baie privata, sunt de pana la 150 de metri patrati si sunt orientate spre crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea sanatoasa a unui copil. Cand ajung la scoala, micutii vor avea mai mult respect pentru strada decat multi dintre cei din sala de gimnastica a scolii.

Inchisoarea San Pedro. Inchisoarea San Pedro este o comunitate care te zguduie pe dinauntru insa este o atractie turistica foarte vizitata. Localizata in Bolivia, inchisoare e impartita in sectiuni si clase. Prizonierii bogati pot cumpara celule cu baie privata, cu cablu TV, bucatarie, chair jacuzzi-costa numai 1.000-1.500 de dolari si le ramane in posesiune pana cand parasesc puscaria. In inchisoarea San Pedro sunt copii, magazine, supermaketuri si niciun gardian. Prizonierii au inventat un set de reguli si legi pe care si le impun si le respecta cu un minim de interferenta cu exteriorul. Inchisoarea Justizzentrum Leoben. Este cea mai luxoasa din lume. Se afla in Austria si nici n-ai zice ca e inchisoare, ci vreo cladire a unei mari corporatii.

Inchisoarea Justizzentrum Leoben este una de cinci stele si e mai degraba o statiune decat o puscarie. Cu un design modern, curata, cu peisaje foarte frumoase, inchisoarea nu te pune in garda ca adaposteste prizonieri decat atunci cand realizezi ca zidurile ei sunt foarte inalte. Celulele de detentie arata ca niste dormitoare ultra-confortabile cu paturi etajate si curatenie impecabila, miros placut, atmosfera relaxanta, avand si aer conditionat si centrala termica proprie.

Cumpara invitatii de botez ieftine, dar de calitate

Dupa momentul special al nasterii copilului tau, urmeaza un altul la fel de special in viata lui: botezul. Prima etapa si cea mai importanta in organizarea petrecerii de botez este alegerea si mai apoi trimiterea invitatii botez catre toti invitatii care vor lua parte la al treilea mare eveniment din viata ta dupa nunta si nasterea copilului.

Unii considera ca nu e chiar asa de important sa ai cine stie ce invitatii botez si ca simplitatea trebuie sa primeze. Gresit. Invitatia de botez spune totul despre tine si micutul tau, despre cat de important e evenimentul crestinarii lui pentru tine. Niciun parinte nu-si doreste ca invitatii la botez sa isi faca o parere proasta despre cat de mult este iubit copilul, nu? Daca ti-e greu sa te hotarasti ce fel de invitatii botez pentru fetite sau baietei vei alege, site-ul happycards.ro, specializat in invitatii pentru orice eveniment si accesorii pentru acestea, te va ajuta sa faci alegerea cea mai buna la pretul cel mai mic. Desigur, calitatea hartiei si imprimeurilor cu desene animate sau modele si desene adaptate sexului copilului sunt garantate. Fiecare invitatie de botez, indiferent de forma aleasa, va fi personalizata in functie de dorintele parintilor cu un mesaj atent conceput si clar. Cromatica pentru invitatii botez simple sau decupate, mai complexe din punctul de vedere al lucraturii si imprimarii, este adaptata sexului micutului, la fel si personajele sau imprimeurile. De asemenea, se pot achizitiona si seturi pentru botez la preturi speciale.

Ideea de baza in alegerea invitatiilor este consensul dintre parteneri si designul cat mai atragator pentru invitati. Livrarea este gratis pentru comenzile peste 250 de lei si se pot comanda si mostre. Coletele cu invitatiile vor ajunge fie prin curier rapid, fie prin Posta Romana sau pot fi ridicate direct din showroom. Avantajul comenzii din magazinul online tine de timpul economisit si parcurgerea foarte usoara a ofertei intr-un timp relativ scurt.

O simpla greseala de la Anathema

...time could be the answer, take a chance or lose it all It's a simple mistake to make to create love and to fall So rise and be your master you don't need to be a slave Of memory ensnared in a web, in a cage