Ce este manichiura semipermanenta?

Manichiura semipermanenta este acea manichiura impecabila pe care o vedeti la colega de birou sau la vreo prietena care are mereu unghiile desavarsite si niciodata nu intelegi cum de au timp pentru ele. Oja semipermanenta face unghiile proprii sa arate aidoma unghiilor false, doar ca fara efectele daunatoare ale manichiurii cu unghii false, de orice tip ar fi ea.

Acest tip de oja arata si se aplica asemeni unei oje clasice, cu singura diferenta ca va trebui sa stea o perioada foarte scurta la lampa UV. Existenta lampei UV in procesul de aplicare a ojei semipermanente a condus la ideea preconceputa ca aceasta manichiura se poate face doar in saloanele de frumusete si ca are costuri ridicate. Nimic mai fals, din ambele puncte de vedere – caci manichiura semipermanenta este in acest moment disponibila la preturi foarte accesibile in numeroase saloane, mai mici sau mai mari. Pe de alta parte, nu este obligatoriu sa va faceti manichiura cu oja semipermanenta doar in saloanele de cosmetica, mai ales ca oricine isi poate achizitiona o lampa UV de uz propriu din magazine online de profil, la preturi foarte rezonabile. Este valabil si pentru produsele necesare pentru manichiura. Astfel, o gama foarte variata de produse de acest tip se pot gasi la gelurideunghii.ro, unde va stau la dispozitie de la lampi UV si accesorii pentru aplicarea produselor, pana la oje clasice, oje semipermanente, geluri de constructie, dar si accesorii de frumusete cum ar fi glitterele care se pot aplica pe unghie si multe altele.

Oferta este foarte variata si preturile mai mult decat accesibile persoanelor care pun pret pe propria frumusete si adora sa fie mereu ingrijite si in pas cu moda. Caci nu mai incape nicio indoiala ca manichiura semipermanenta este un trend de ultima ora in materie de manichiura si unul care sigur va va ajuta sa fiti apreciata pentru frumusetea si stralucirea unghiilor.

10 particularitati misterioase ale Pamantului pe care nu le vom intelege niciodata

Desertul vopselei. Rocile desertice sunt acoperite de obicei cu o substanta care are culori de la oranj la negru. In Antichitate, se faceau petroglife din aceasta „vopsea” de pe pietre. Explicatia pentru formarea „vopselei/lacul desertului” ramane un mister. Vopseaua e facuta in special din clei, avand in structura fier si mangan.

Manganul e de pana la 50 de ori mai concentrat in vopsea decat in mediul dimprejurul pietrelor. Microorganismele ar putea produce aceasta substanta, insa bacteriile ar produce substante foarte rapid si in cantitati mari-grosimea stratului de „vopsea” e de marimea unui fir de par si asta in 1.000 de ani de formare. Unii cercetatori sunt de parere ca substanta iese din roca sau e de la praful cazut din cer pentru ca exista prea mult siliciu in ea. Sau poate ca substanta e produsa de microorganisme cu o biochimie extraterestra-ar fi fost o forma de viata care a fost dominanta pe pamant inaintea noastra si care si-a bazat supravietuirea pe siliciu si nu pe carbon.

Uturuncu. Este un vulcan de 6.000 de metri situat in sud-vestul Boliviei care a erupt violent acum 300.000 de ani. In ultimii 20 de ani, vulcanul a inceput sa produca iar lava si sa ameninte locuitorii din jurul sau. Asta face ca solul dimprejurul vulcanului sa se umfle cu cativa centimetri in fiecare an. Cercetatorii cred ca ridicarea solului din cauza lavei e un fenomen recent, insa mai trebuie facute studii pentru depistarea corecta a evolutiei in timp. In viitor, ar putea deveni un supervulcan, insa nu exista pe moment probe clare care sa certifice acest lucru. Sunt cam 300.000 de ani intre eruptiile puternice ale vulcanului iar in curand s-ar putea sa asistam la o catastrofa de proportii.

Extinctia permiana. Cea mai mare si mai violenta extinctie de pe Terra a fost extinctia in masa a permienilor. 93-97% dintre speciile de pe planeta au fost distruse. S-a crezut ca un meteorit a starpit vietuitoarele, insa craterul descoperit in Antarctica nu prea s-a dovedit util in formularea unei concluzii clare. Cel mai probabil e vorba de un vulcan sau mai multi a carui/caror lava a erupt si a maturat tot ce a gasit in cale, omorand instanta mii de vietuitoare. Chiar daca lava ar fi crutat anumite specii, sulfatul aruncat in aer ar fi blocat razele soarelui sa ajunga pe Pamant si ar fi dus la aparitia torentilor de ploi acide. Cercetatorii de la MIT au dat vina insa pe un microb numit Methanosarcina. Acest microorganism produce metan si dezvolta nichel si dioxid de carbon, care se gasesc din abundenta datorita vulcanilor activi. Metanul puternic ar fi dus la o incalzire foarte puternica a planetei de aici si extinctia in masa.

Sistemele de supraveghere video te scapa de hoti

Sistemele de supraveghere sunt de mai multe feluri si difera atat ca structura, cat si ca pret. Cel mai populare sisteme de supraveghere sunt cele video sau CCTV-televiziune cu circuit inchis. Deosebirea uriasa fata de televiziunea clasica ce se adreseaza unui public larg, oricine are un recepteor putand sa priveasca linistit la tv, modernele sisteme de supraveghere video sunt doar pentru anumiti useri care au acces privat la sistem-adica cei care si-au montat sisteme de supraveghere ori la case ori in magazinele sau afacerile de orice tip pe care le detin.

Sistemul de supraveghere video primar e format doar din camera de supraveghere si monitorul de control; pe masura ce nevoile clientilor au crescut si s-au diversificat, sistemele de supraveghere au devenit si mai complicate, cu mult mai multe camere, DVR-uri si fel de fel de softuri de procesare preinstalate. Insa ca sa spui ca ai o supraveghere si o monitorizare eficienta ai nevoie si de sisteme antiefractie de calitate. Ce poti sa faci cu unul dintre aceste sisteme de supraveghere? Poti sa faci o sumedenie de lucruri: sa-ti supraveghezi micutii sa nu se raneasca sau sa iasa in strada la joaca, acolo unde sunt masini care-i pot rani, sau mai grav, omori; sa supraveghezi personalul si batranii dintr-un azil, de exemplu, sa monitorizezi traficul dintr-o anumita zona sau din zonele turistice s.a.m.d. Avantajele unor sisteme de supraveghere profesionale nu sunt de trecut cu vederea. In primul rand, esti mai in siguranta, te stii mereu pazit de orice pericol pentru ca stii secunda de secunda ce se intampla in locul supravegheat de sisteme de supraveghere. In al doilea rand, se poate interveni mai repede in caz de probleme pentru ca vezi imediat ce se intampla, nu cand ajungi acasa si totul e deja pierdut.

Daca ai avut hoti care au trecut asa, in vizita si ei pe acolo, ii poti identifica foarte repede. De asemenea, si cel mai important, costurile legate de securizarea afacerii sau locuintei sunt mai mici comparativ cu angajarea unor n firme de monitorizare. Singurul dezavantaj posibil ar fi timpul pierdut cu supravegherea daca esti un pic paranoic, in rest nu ai nicio problema.

Cele mai tari instincte „naturale” si reflexe umane

Perioada „refractara”. In cazul sexualitatii umane, perioada „refractara” apare atunci cand faza recuperatorie post-orgasm este in curs-atingerea unui nou orgasm este imposibila, mai ales la barbati, al caror organ sexual de reproducere poate deveni dureros si foarte inconfortabil la atingere. Efectul se datoreaza oxitocienei si prolactinei, perioada refractara fiind de cateva minute sau chiar zile, in functie de specie. In cazul femeilor, perioada refractara nu survine dupa orgasm. Conform unor studii, perioada refractara la varsta de 20 de ani e de 15 minute, in timp ce la 70 de ani e de 20 de ore.

Un alt fenomen ciudat natural care apare la barbati este o stare de melancolie dupa ce are lor actul sexual complet sau imposibilitatea de a controla mictiunea dupa terminarea contactului sexual. Frisoane reci si furnicaturi pe coloana vertebrala. Frisoanele reci sunt un fel de furnicaturi in tot corpul acompaniate de o senzatie de frig, de tremuraturi. Nu sunt cauzate nici de temperatura, nici de menopauza, nici de anxietate sau alte boli, ci de emotii-atunci cand asculti o muzica care-ti place mult, te uiti la un film foarte bun, asculti pe cineva vorbind in public si avand un discurs „patrunzator”. Furnicaturile pe coloana seamana cumva cu frisoanele reci, insa sunt produse de traierea unor experiente terifiante sau a unor reactii emotionale foarte puternice. Pielea de gaina la care tot facea referire cantareata Andra Maruta pe la Romanii au Talent apare atunci cand stam intr-o zona unde e frig sau cand traim o reactie emotionala puternica, dar si cand suntem nervosi sau ne este foarte teama. La animale, parul se ridica pe individ si are rolul de a intimida dusmanii.

Contagiunea emotionala. Recent, Facebook, fara voia noastra, a facut un experiment ciudat pe 700.000 de utilizatori alesi aleatoriu: la unii le-a dat pe fluxul de stiri de pe wall numai informatii pozitive, la altii numai informatii negative. Cei care au primit informatii pozitive au postat si ei informatii pozitive, cei care au primit informatii negative au postat si ei tot informatii negative. In termeni stiintifici, contagiunea emotionala este o tendinta pe care o avem cu totii de a simti emotiile celorlalti oameni din jurul nostru. „Efectul de aliniere”, cum mai este intalnit prin cartile de specialitate, presupune ca oamenii sa se influenteze unii pe altii si sa-si induca stari emotionale similare chiar si fara a o face in mod voluntar. Cel mai bine observam acest fenomen la copilasi-daca mamica e trista, necajita, copilasul incepe sa planga din nimic, desi el nu e suparat… Contagiunea emotionala acopera o gama larga de reactii emotionale, de la putere, strategie, invincibilitate sau dominare, fiind nativa si automata, bazata mai mult pe comunicare nonverbala.

Sindromul „Folie à deux” seamana cu fenomenul contagiunii emotionale, constand in transmiterea deziluziilor unui individ catre altii-intotdeauna este pus in relatie cu sindromul Stockholm, in care ostaticii empatizeaza cu atacatorii, cu cei care-i tin prizonieri. Un exemplu din realitate al sindromului „folie à deux” este Adolf Hitler si Partidul Nazist.

Reinventeaza-ti garderoba cu haine second hand la preturi imbatabile

De foarte multe ori poate v-ati dori un articol vestimentar de la o firma sau casa de moda de renume si nu va permiteti sa vi-l cumparati. Preturile din magazinele „premium” si cele care se adreseaza unui anumit tip de consumator – cel cu un venit peste medie – sunt descurajatoare asa ca haina cea veche din dulap pare sa fie alegerea cea mai buna.

De ani buni in Romania exista o alternativa foarte buna pentru clientii cu venituri mai micute: haine second hand. Desi multi ridica o spranceana cand aud de „second hand”, hainele sunt mult mai bune si mai rezistente decat cele luate la preturi exorbitante. Tocmai acest aspect vine sa il sublinieze si sa distruga mitul „second hand” magazinul online www.mydressing.ro. Gandit ca un boutique in miniatura, online, siteul are o oferta variata de haine second hand care apartin unor designeri celebri precum Prada, Armani, Calvin Klein sau Jacadi.

Pe langa branduri de renume, www.mydressing.ro propune o gama larga de modele si culori, articole vestimentare din diverse materiale de calitate, adaptate fiecarui anotimp, atat pentru adulti, cat si pentru copii. Astfel, doamnele vor putea cumpara la preturi de criza sacouri si pulovere sau jeansi si costume, accesorii sau rochii si sarafane care sa le scoata in evidenta. Domnii se vor putea pazi de frig cu sacouri si paltoane sau pulovere, dar si cu pantaloni, camasi si jeansi. Pentru micutii dvs. magazinul online de haine second hand a pregatit o sumedenie de hainute numai bune de purtat toamna sau vara, rochite, pantaloni, sarafane, sacouri, costume sau pantaloni.

Cine adora hainele outlet nu are cum sa nu observe imbracamintea de dama, pentru barbati, fetite si baieti, la preturi accesibile si in ton cu moda anului 2014, toate articolele fiind 100% originale. De retinut ca la hainele outlet se ofera discount de 70%. Transportul este gratuit la prima comanda, garantia oferita fiind de 30 de zile, cu posibilitatea de retur in 10 zile. Intra pe www.mydressing.ro si convinge-te singur de calitatea produselor din oferta!

Mancarea organica este mai sanatoasa?…

Cerealele si produsele organice contin mai multi antioxidanti protectivi, mai putine pesticide si mai putin cadmiu, un metal care se gaseste in mai toate culturile crescute prin mijloace moderne de cultivare. Mancarurile care au la baza plante organice crescute fara pesticide prezinta avantaje nutritionale semnificative legate de nutrientii folositori din mancarea organica si nivelul scazut de substante care pot favoriza aparitia celulelor canceroase. Dar merita sa dam de pana la patru-cinci ori mai mult pe organic si sa renuntam la mancarea normala? In 2012, un studiu a raspuns acestei intrebari: nu s-a dovedit ca mancarea organica e mai sanatoasa in timp.

In medie, antioxidantii din produsele organice sunt cu 17% mai multi daca recoltele au eticheta organica si nu au fost crescute prin metode traditional-moderne. Antioxidantii protejeaza celulele de efectele nocive ale fumatului, stresului si mancarii procesate. Dar de unde antioxidanti in cantitati mai mari in produse organice? Fertilizarea e diferita astfel incat nutrientii sa fie mult mai multi. In plus, resursele organice care stau la baza produselor organice produc antioxidanti ca raspuns la stres exact cum se intampla si cu daunatorii carora nu li se permite sa atace planta. In recoltele non-organice, reziduurile de la pesticide erau de patru ori mai mari iar cantitatea de cadmiu era de doua ori mai mare. Adevarata intrebare ar fi la ce niveluri de cadmiu ne expunem atunci cand consumam ambele alimente-organice si non-organice nu in care dintre ele e mai putin. Pentru ca exista preturi de raft considerabil mai mari, nutrientii pe care tot se bate moneda nu vor ajunge in organism deoarece prea putini sunt cei care isi permit sa manance doar organic. Sanatatea se tine cu fructe si legume din belsug, indiferent cum sunt produse-de multi ani lupta impotriva folosirii de nitriti si nitrati in apa si ca ingrasaminte a dat roade si tot mai putini producatori ii mai folosesc, scutind astfel consumatorii de boli nedorite. Si tot mancare organica e si cea fara aditivi, adica E-urile de care ne temem cel mai tare. Conceptul de mancare organica e cam vechi si cum era de asteptat nu romanii sau europenii l-au incercat prima data. Da, au fost americanii, undeva prin anii 1950, unde au existat ferme organice care erau un fel de manifest, de revolta impotriva industrializarii agriculturii.

Prima diferenta imensa intre o leguma organica, sa spunem, si una obtinuta prin diverse alte metode traditional-moderne, cu fel de fel de fertilizatori, este gustul deosebit. Mancati dvs. rosii de gradina de la bunica de la tara si luati din supermarket niste rosii mai mari un pic, mai aratoase dar pline de ingrasaminte si chimicale. Veti vedea cat de fade sunt cele din supermarket si cat de bune si zemoase sunt cele de la bunica. Chiar si carnea organica e obtinuta tot fara folosirea de hrana cu ingrasaminte si alte adaosuri.

Marile plusuri ale micilor leduri

Doua dintre cele mai mari avantaje ale unor becuri cu led care sunt in prezent la mare cautare si utilizate mai ales cele spot led sunt: lumina de intensitate variabila - se obtine inchizant si deschizand LED-ul cu frecvente diferitecat si faptul ca nu contin mercur – un avantaj daca le raportam la neoane.

Timp de multi ani led-ile au fost disponibile doar in culorile galben, portocaliu, infra-rosu, rosu si verde. In anii 90′ au fost descoperite LED-urile albastru, cyan si violet. Pana la folosirea becurilor LED pentru iluminarea locuintelor au mai trecut cativa ani, timp in care a fost descoperit LED-ul alb. Specialistii spun despre becurile cu led economice ca ele folosesc diode emitatoare de lumina in locul filamentelor si gazelor rare folosite de becurile clasice. Iluminarea cu LED-uri dateaza din anii 60′, cand LED-urile au luat locul progresiv indicatoarelor de pe dispozitivele electronice. Motivul a constat in puterea consumata redusa si durata de viata foarte mare (practic LED-urile nu trebuie inlocuite). In cazul in care va gandeati la o comparatie intre becurile clasice si cele cu led, mai ales acolo unde este vorba despre principiul de functionare, iata care este diferenta: becul creeaza lumina prin intermediul unui filament. Atunci cand se aplica curent electric, filamentul devine incandescent, generand caldura si producand lumina. Ledul creeaza lumina printr-un proces rece, cand se aplica curent electric semiconductorilor (de obicei galiu, arsen sau fosfor) acestia sunt stimulati de miscarea electronilor, generand astfel fotoni care sunt perceputi de ochiul uman sub forma de lumina. In cazul becurilor cu filament, aproximativ 95% din curentul electric consumat se pierde sub forma de caldura.

Spre depsebire de bec, LED-ul transforma aproape toata energia in lumina. Prin urmare datorita principiului de functionare diferit (care nu implica incalzirea unui filament fabricat dintr-un conductor electric), led-urile consuma o cantitate mult mai mica de curent electric motiv pentru care in prezent sunt foarte populare.

Cele mai ciudate ghiduri turistice concepute vreodata

Pedaland spre Cercul Arctic. Cand suntem mici, toti visam la ceva iesit din comun. Unii sa mergem in tara ciocolatii vesnice, altii sa fim sefi la o fabrica de vata de zahar si bomboane delicioase. Dar sunt si unii care poate vor sa mearga cu bicicleta la

Cercul Arctic. Unul chiar a ajuns acolo si a scris un ghid… de pe bicicleta. Nu recomand nimanui sa citeasca asa ceva daca are probleme cu inima sau e mai sensibil asa. Experienta e total atipica si plina de pericole la tot pasul, plus descrieri grafice care-ti taie rasuflarea. Calatoria cu nava de marfuri. Prima si prima data ce vrei cand te apuci de studiat o oferta de turism? Sa fie ieftina, nenica, aia cautam cu totii. Exista un ghid cu 120 de rute pe care le poti parcurge cu navele de marfuri. Ti se descriu diferite vase, facilitatile oferite sau cat de probabil este sa fii omorat de piratii somalezi. Asta daca nu te prinde vreo furtuna si se scufunda vasul sau nu are loc vreo explozie suspecta si sari in aer cu tot cu vaporul. Fa un tur al Irlandei cu un frigider. Sunt si indivizi care isi permit sa faca arogante care i-ar putea costa viata. Asa este si cazul unui tip care a inconjurat Irlanda intr-un frigider. Si mai socant e ca opera sa beletristica e best seller international. Trebuie sa fi fost ceva foarte tare sa stai intr-un frigider cumva si sa te dai uta intr-o parte si-n alta. Mini-calatorii pentru maxi-distractie. Ghiciti cine a scris ghidul asta? Pun pariu ca foarte putini va dati seama-cei mai multi poate stiti deja daca frecventati foarte des fast-food-urile cu pretentii gen KFC si McDonalds.

Ia ganditi-va, cine ar scrie o carte de calatorie cu intentia de a momi calatorii prin tot felul de bombe pline cu fast-food? Cartea a fost scris in 1970 de echipa McDonalds, evidentiind mici excursii pe care le puteai face cu familia toata, fiecare implicand oprirea la un… ati ghicit, restaurant McDonalds… Ce nu face omul pentru publicitate si profit…

Cum sa gasesti rapid clienti pentru lucrari de constructii?

Criza economica a „muscat” din mai toate afacerile. Cele mai afectate au fost firmele care se ocupa de lucrari constructii. Firmele cu o reputatie buna sunt foarte greu de prins pentru o lucrare, cu atat mai mult cu cat preturile sunt destul de accesibile de cele mai multe ori. Dar problema lor astazi tin de clientii care nu prea se mai arunca la lucrari mari si veniturile scad, si scad, pana la inevitabilul faliment. Salvarea lor vine din online. Desi, teoretic, Internetul e infinit, exista zone special gandite pentru firmele de lucrari constructii, unde se pot plasa oferte si poti ajunge mai usor la clientii la care nu aveai cum sa ajungi in offline – in special cei tineri.

Pe http://www.deviz-gratuit.com/, unul dintre cele mai inteligente si mai bine organizate siteuri de pe aceasta nisa, orice firma isi poate gasi clienti nesperat de repede. Dupa ce un client plaseaza un deviz trec doar sase zile pana cand acesta primeste cinci oferte alese de specialistii care se ocupa de gestionarea platformei online. Printre acest oferte de foarte multe ori isi gasesc locul si firmele de lucrari constructii. De la constructii mai mici la renovari si reabilitari, clientii de pe http://www.deviz-gratuit.com/ sunt intr-o permanenta cautare de oferte bine puse la punct si cat mai diversificate, asa ca inca din prima zi vei intra in contact cu cereri dintre cele mai complexe. Totul este gratuit, inscrierea nu necesita plata niciunei taxe, iar includerea in ofertele propuse clientilor este iarasi gratuita. Unde mai pui ca in topul celor mai cerute lucrari pe platforma online se afla lucrari constructii zidarie sau structura lemn, ceea ce dovedeste ca oamenii care apeleaza la portal cauta firme pentru a-si ridica case sau a le reface pe cele mai vechi.

Inscrierea pe site e simpla si presupune doar specificarea tipului de cerere de oferta pe care un client il poate solicita vizavi de firma dvs. si zona unde activeaza firma. Daca se vrea o cerere de oferte detaliata atunci se pot achita doar 5 euro. Ce mai astepti? Intra pe http://www.deviz-gratuit.com/ si convinge-te singur!