Greseli medicale oribile care ti se pot intampla chiar tie

Operatie facuta altei persoane. Nu s-ar intampla niciodata dar nimeni nu poate fi asa de sigur. In spital orice se poate schimba de la o secunda la alta, chiar si pacientii… In multe situatii, greseala este usor de evitat, mai ales cand se risca sa se opereze un alt pacient. Cu toate ca exista zeci de protocoale impuse si atent supravegheate, se mai intampla ca o alta persoana sa fie supusa unei operatii invazive. Intr-un caz socant, un barbat care avea prostata sanatoasa a ramas fara ea, iar cel care trebuia sa ramana fara organul canceros nu a fost tratat-totul de la o biopsie a prostatei si niste rezultate incurcate-fisele au fost plasate gresit in dosarul pacientilor. Cel mai oribil caz documentat din istoria recenta a fost cel al unei femei care tocmai se trezea cand organele urmau sa-i fie prelevate. Nu numai ca au confundat donatorul, dar au incurcat mortul cu o persoana vie si foarte sanatoasa. Norocul femeii ca a deschis ochii chiar atunci cand chirurgii se pregateau sa o deschida pentru a lua toate organele vitale si a le pregati pentru transplant. De aici stai si te intrebi: ce siguranta ai cand intri in spital ca mai iesi viu?

Daca esti in vreun spital de stat romanesc sansele sunt infime la cate spagi dau viitorii medici care invata in facultatile de medicina din tara sa treaca examenele-si uite asa te trezesti pe masa de operatie, anesteziat frumos, cu incizia facuta iar chirurgul se uita ca prostul in tine si nu stie cum sa sutureze un vas de sange… Embolism… cu aer. Aerul care ne tine pe toti in viata ne poate omori in timpul unei operatii. Intrat in sistemul vascular in timpul operatiei, aerul poate duce la un blocaj foarte grav, numit embolism venos datorat aerului. Desi e rar, embolismul cauzat de aer poate duce la embolism pulmonar, ceea ce poate duce mai departe la moarte. Embolismul venos datorat aerului din catetere are o rata de mortalitate de 30%.

Chiar si cei care supravietuiesc pot ramane cu dizabilitati fizice si un creier care abia mai face fata coordonarii organismului. El se poate intampla oricand in timpul operatiilor celor mai banale si este extrem de mortal. De exemplu, o interventie chirugicala stomatologica pentru un implant dentar a fost fatala din cauza embolismului venos-intr-un an, medicul stomatolog a omorat trei pacienti asa-aerul fusese introdus in circuitul sanguin prin burghiul stomatologic.

Faliment? Insolventa? Suna infiorator dar sunt de preferat…

Nu trebuie sa va spun eu ca insolventa firmelor si falimentul sunt mai costisitoare decat deschiderea unei firme. Se vede cu ochiul liber daca stam si ne uitam putin prin ziare, ascultam o stire sau vedem un jurnal tv. Falimentul si, mai des, insolventa sunt doua practici preferate de patronii care nu mai pot „stapani” efectele nefaste ale crizei economice asupra afacerii lor. Chiar daca e o solutie pe care tot mai multe firme si afaceri o folosesc cand nu mai pot sa faca fata datoriilor, multi se feresc de ea si prefera sa lase de izbeliste firma si oamenii care lucrau la ea si sa dispara fara urma.

Totusi, cei care sunt cu picioarele pe pamant vor apela la insolventa si declararea falimentului pentru a iesi din necaz pe moment. Insolventa apare ca necesara atunci cand banii de care dispune administratorul nu sunt suficienti pentru plata datoriilor avute. Pe masura ce lucrurile se inrautatesc, apare falimentul-societatea comerciala isi inceteaza existenta. Prima data dupa ce se decide ca se doreste ori insolventa ori faliment, se va face un drum la un avocat care va asista derularea corecta a intregului proces. Sa ne inchipuim ca avem o astfel de situatie in Timisoara si mergem la cei mai buni avocati din Timisoara. Respectivul avocat insolventa faliment Timisoara isi intra in rol, dupa un studiu al situatiei, si incepe sa se gandeasca cum sa recupereze creantele, cum sa gestioneze insolventa cat mai inteligent.

Tot avocat insolventa faliment Timisoara va evita atragerea raspunderii personale pentru societatea noastra falimentara sau in insolventa, va initia actiunile de dizolvare si lichidare a societatii, dar si pe cele de vanzare de bunuri ale societatii pentru acoperirea platilor necesare ramase restante. Intr-un final, un avocat insolventa faliment Timisoara il va reprezenta pe client in orice posibile procese sau proceduri, avand misiunea sa-l scoata pe proprietarul societatii falimentare din orice situatie care ar putea agrava starea de fapt.

Parfumuri ridicole ca te-ar putea seduce

Electricianul gras. Numele parfumului te face sa te gandesti daca nu cumva parfumierii tot cauta sa inventeze mirosuri si parfumuri ciudate cautand pe sub birouri sau prin cotloane nestiute ale laboratorului. Cel mai probabil exista vreo ruleta pe care sunt plasate obiecte diferite, de tot felul, iar specialistii aleg ce sursa de „inspiratie” sa aiba urmatorul parfum. Mai greu de inteles e de ce alegi nume de parfumuri in functie de tipul de miros pe care te astepti sa-l aiba cineva si de ce ideea e considerata geniala incat un parfum sa poarte un nume asa bizar. „Electricianul gras” e un parfum cu miros de… electrician transpirat, exact asa cum e in timpul muncii sale. Cineva de acolo sigur a avut un fetis cu un astfel de personaj.

Vulva Original. Esenta imbuteliata de vagin, asa cum il descriu producatorii, este un parfum care garanteaza mirosul de vagin proaspat spalat. Te dai doar un pic cu el si incepi sa te exciti instant la gandul ca te afli, ei bine, chiar langa vaginul tau preferat-al nevestei, al amantei, al prietenei, al cui vrei tu, numai vagin „fresh” sa fie. Presupun ca parfumierul care l-a creat o fi scapat dintr-un ospiciu de boli mintale; sa-ti inchipui ca un om normal la cap ar folosi parfumul asta cand pleaca la locul de munca sau in oras e o nebunie. Parfumul faimei lui Lady Gaga. Lady Gaga este o artista care socheaza in toate felurile. Ca sa te suprinda ar trebui sa vina pe scena intr-o rochie normala si sa cante o balada acompaniata la pian, altfel toate reprezentatiile sale sunt deja usor de intuit-totul socant, totul extravagant. Parfumul sau care garanteaza faima vedetei contine sange si material seminal si miroase destul de bine pentru compozitia lui iesita din comun-la ce sa ne fi asteptat daca nu la bizar de la Lady Gaga, nu?

Eau De Macbook Pro. Cine detine un Macbook de la Apple sigur a avut momente cand a devenit obsedat de dispozitiv si nu a putut sa stea nici macar cinci minute departe de el. Eh, cineva a dus aceasta obsesie la un cu totul alt nivel. S-a decis ca nu e suficient sa folosesti Macbook-ul, sa-i admiri frumusetea si sa te lauzi cu el; trebuie neaparat sa mirosi a Macbook tot timpul. Designerii parfumului au incorporat miros de carton, cerneala, plastic, aluminiu, dar mai au cale lunga pana sa poata face un parfum care sa miroasa a Macbook. E adevarat ca adoram sa folosim computerele noastre insa nu le folosim pentru miros. E in regula sa mirosi a tus sau plase de plastic, asta daca iti convine sa fii privit crucis.

Solutii potrivite pentru ocazii nepotrivite

Sa inchiriezi o masina in ziua de azi nu mai este un lux, mai ales daca ne referim la rent a car Sibiu unde preturile sunt accesibile, parcul auto este variat iar echipa foarte prietenoasa, si poti sa iti iei o masina in cateva clipite.

Iata cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa inchiriezi o masina de la rent a car Sibiu: procesul de predare - primire este unul relativ simplu, nu ai mari batai de cap, poti sa alegi intre mai multe modele de masini dintre care amintim Mini, Cabrio, Superioara, Business, Comercial, Minivan, Familly, SUV 4x4, Compact, Economy, Lux, Intermediate, poti beneficia de reduceri la preturi pentru o perioada mai mare de inchiriere mai mare, ai sansa sa iti alegi singur masina, poti sa soliciti ridicare maisnii dintr-un oras si o poti preda in alt oras, cu cinditia sa fie unul dintre urmatoarele: Brasov, Sibiu, Pitesti, Bacau, Baneasa, Otopeni.

Motivele pentru care ar trebui sa iti inchiriezi o masina numai atunci cand ai nevoie de una sunt numeroase, insa ne rezumam la o parte din ele. Totusi, ideal este sa nu duci nici grija condusului, motiv pentru care cu siguranta ca in viitorul apropiat se vor inchiria masinile cu tot cu sofer, desigur la un pret mai mare, deoarece munca fizica umana costa. Si in plus este destul de obositor sa mai fii si sofer, asa ca daca ai sansa ai face bine sa profiti de ea. Lasand totusi acest aspect la o parte ne putem raporta la faptul ca inchirierea de masini este avantajoasa atunci cand trebuie sa te deplasezi dintr-un oras in altul, si nu vrei sa pierzi timpul cu mijloacele de transport in comun, precum trenuri sau microbuze, care trebuie sa respecte un anumit orar si nu mi punem ca acestea de regula, cel putin trenurile pe timp de vara sau pe timp de iarna mereu au cate o ora daca nu si mai mult intarziere.

Micronatiuni care te lasa cu gura cascata

Marele Ducat din Westarctica. Cand tratatul Antarcticii a fost semnat iar teritoriul a fost impartit intre diferite tari, a existat o zona in Vestul Antarcticii numita Marie Byrd Land, gasita exact la intersectia doleantelor statului Chile si a Noii Zeelande, care nu fusese dorita de nimeni. In 2001, Travis McHenry a descoperit ca nimeni nu o revendicase, asa ca a declarat-o independenta si a condus-o dupa bunul plac. El a trimis chiar si o scrisoare prin care anunta declararea independentei zonei, insa ea a fost ignorata de toate celelalte state care au luat parte la actiunea de divizare teritoriala. Nu se stie exact care erau intentiile fondatorului, singurele lucruri certe au fost cateva monede si niste timbre si un sistem de e-mail gratuit pentru „cetateni”… Insula Pitcairn.

Dintre toate micronatiunile recunoscute aceasta are poate cea mai interesanta istorie. E posibil sa fi auzit de revolta de pe Bounty, unde capitanul Bligh a cazut in plasa razvratitilor care voiau sa se intoarca in Tahiti si nu sa revina in Anglia. Multi razvratiti s-au stabilit in Tahiti pana la urma, in Insula Pitcairn din Pacificul de Sud, unde si astazi putem intalni cativa dintre urmasii lor. Oficial, insula nu este considerata o natiune, ci un teritoriu neincorporat. Din punct de vedere legal vorbim de o democratie unde primarul e considerat liderul comunitatii, conducatorul, insa nu este in nici un caz o tara. Cu numai 50 de locuitori, in 2003, aceasta insula este cea mai mica democratie din lume.

Molossia. Inceputa de Kevin Baugh in 1977 ca un proiect scolar, Republica Mallosia este o falsa dictatura in nordul Nevadei descrisa ca fiind o „pasiune”. Chiar Baugh o numeste o natiune enclava, fiind inconjurata de Statele Unite ale Americii, iar in timp ce tara are o constitutie si o Adunare Nationala, a fost instituita chiar si legea martiala din cauza ingerintelor americane. Micronatiunea are chiar si niste revendicari teritoriale, de la niste teritorii din Pennsylvania si nordul Californiei, pana la provincia Vesperia de pe… Venus. Baugh a decretat interzicerea armelor de foc, becurilor incandescente si fumatului, dar si ceapa, pestele-pisica si orice vine din Texas. Proprietatea este o capcana pentru turisti, pentru ca, timp de 45 de minute, ei sunt plimbati de insusi Baugh prin toate zonele interesante, insa li se cer pasapoartele la poarta.

Dinti sanatosi, perfecti si ingrijiti, un vis care poate fi pus in practica

Cred ca nu e nimeni care sa nu-si doreasca sa aiba o dantura sclipitoare, uimitor de sanatoasa si ingrijita in permanenta. Insa pentru a atinge aceste teluri destul de greu de indeplinit, trebuie sa avem incredere in stomatologul nostru si sa-i calcam pragul… Una dintre cele mai „cuprinzatoare” specialitati ale medicinei dentare, stomatologia generala isi propune sa previna si sa trateze toate afectiunile care pot exista in interiorul cavitatii bucale. Asfel, serviciile de stomatologie generala includ „repararea” cariilor simple, complicatii care pot aparea din cauza unui abces dentar netratat la timp, refacerea unor dinti sparti sau fisurati, rupti, obturatii, dar si ameliorarea durerilor dentare si disparitia sensibilitatii dintilor.

Toate aceste tratamente se efectueaza sub anestezie, pentru evitarea oricarui disconfort creat pacientului. Un plus adus serviciilor de stomatologie generala este si o noutate pe care o puteti gasi la Clinica Dentara dr. Baltean din Galati. Este vorba de o camera video micuta cu wireless care se introduce in cavitatea bucala pentru capturi foto si video destinate unei analize detalitate si minutioase a starii de sanatate stomatologica, o revolutie in cadrul serviciilor de stomatologie generala practicate in tara noastra. Capturile facute la rezolutii excelente permit vizualizarea tuturor interventiilor realizate cu raspundere si profesionalism de cei mai buni specialisti din Galati, atat dinaintea inceperii tratamentului, cat si la terminarea lui. In acest fel, pacientul va vedea cu ochii lui cat de bine a fost finalizata excelenta lucrare stomatologica realizata de echipa Clinicii Dentare dr. Baltean si va reveni ori de cate ori are nevoie cu incredere si siguranta ca este pe maini bune.

Rezultatul procedurilor practicate de medicii stomatologi specializati in stomatologie generala de la Clinica Dentara dr. Baltean este unul foarte bun, de calitate, estetica dentara a pacientului primind un “look” nou, unde dentitia sanatoasa si curata va fi pe primul plan.

„Mama” lui Harry Potter le sare in ajutor fanilor disperati sa afle destinul personajelor

Viziune, talent scriitoricesc, multa imaginatie, si, nu in ultimul rand, o personalitate foarte puternica. Acestea sunt doar cateva dintre atuurile celebrei scriitoare J.K. Rowling, care a reusit de la o simpla idee sa isi asigure viata pana la moarte intr-un lux la care multi tanjesc prin simpla scriere a unor carti. Dar nu vorbim aici despre orice carti, ci de seria ultracunoscuta ce urmareste peripetiile unicului Harry Potter, vrajitorul ambitios format la Hogwarts.

Vanzarile au depasit milioane de exemplare traduse in toate limbile pamantului, starnind un val de simpatie in randul tuturor categoriilor de public-de la tanci de sapte ani care abia incep sa silabiseasca, pana la adulti fascinati de aventurile lui Harry Potter. Dupa carti, au urmat filmele cu Harry Potter, fiecare dintre ele fiind blockbuster la vremea sa, de unde si bani enorm de multi castigati din drepturi de autor si publicitate. Finalul seriei televizate si cartilor cu Harry Potter a starnit panica in randul fanilor obisnuiti sa fie mereu „prinsi” in lumea fictionala a minunatei J.K. Rowling. Cu toate ca peste tot pe unde se ducea Rowling declara sau lasa sa se inteleaga ca nu ar mai avea ce sa ii „croiasca” lui Harry Potter, autoarea a facut o surpriza tuturor zilelele acestea. Gandita, probabil, ca o campanie de promovare pentru logarea pe reteaua sociala Pottermore, actiunea sa recenta a dat o speranta cititorilor disperati sa mai rasfoiasca niste pagini pline cu personaje si aventuri SF: astfel, Rowling a postat aici niste pagini in care se regasesc multe dintre personajele cheie ale romanelor si cateva lucruri nestiute despre destinul lor dupa ultima lupta dusa de Harry si prietenii sai impotriva fortelor malefice de la Hogwarts. Desigur, veti citi cu siguranta despre Hermione, Harry si Ron, cei trei vrajitori talentati, numai ca Harry este acum ceva mai batranel, are vreo 34 de ani. Rita Skeeter, autoarea inventata a articolasului destul de lung care ne spune cateva povestioare despre ce au mai facut personajele noastre favorite, se concentreaza pe descrierea evenimentelor intamplate in cadrul Cupei Mondiale de Quidditch, o inventie a autorei romanelor, celebrul Vajthat.

Sa mai amintim si de rautatea jurnalistei noastre care si acum se va manifesta plenar, prin niste intuitii nu tocmai la locul lor despre o posibila nunta in familia Potter-Hermione, dar si despre chipul un pic „necioplit” al personajelor.