Pietre pretioase pentru doamne pretioase

Alaturi de genti scumpe, pantofi de designer, parfumuri scumpe si haine cat mai la moda pentru fiecare sezon, o alta mare pasiune a femeilor sunt bijuteriile. Din aur, din argint, din platina, cu pietre pretioase, simple, cu pietre semipretioase, incarcate, minimaliste, moderne sau modele clasice… nici macar nu conteaza cata vreme ele exista, cata vreme ele stau frumos stivuite in casete de bijuterii, pe mini-manechinele de pe masa de toaleta si cata vreme numarul lor creste in mod constant.

Pasiunea femeilor pentru bijuterii din argint cu pietre pretioase este una dintre cele mai bine speculate de catre marile case de moda, designeri celebri creand tipuri diferite de bijuterii astfel incat sa corespunda unor tipologii diferite de femei si unor gusturi cat mai variate. De ce argint? Pentru ca foarte multe femei (desi, sigur, si barbatii poarta bijuterii si mai ales daca ne referim la cele din argint) prefera argintul in locul aurului, fiind mai usor de asortat la diferite tinute, fiind mai versatil si in acelasi timp mai ieftin decat aurul, ceea din start ii confera un avantaj serios.

In topul pietrelor pretioase preferate de catre femei sunt diamantele, cea mai scumpa si cea mai celebra piatra pretioasa, dar si cea pe care nu multe femei si-o permit. Pe treapta imediat urmatoare se gasesc rubinul, smaraldul si safirul, cele trei pietre pretioase care alaturi de diamant formeaza un „care de asi” spectaculos. Pietrele pretioase sunt folosite nu numai in industria bijuteriilor, ci si in industria modei si a accesoriilor, impodobind modele exclusiviste de posete si pantofi pentru doamnele care adora sa fie speciale si sa poarte modele unice si originale. O alta piatra care naste in ultima vreme pasiuni in randul doamnelor pasionate de moda sunt cristalele Swarovski. Bijuteriile din argint cu Swarovski Elements se remarca prin frumusete si stralucire, asa cum veti afla si studiind oferta impresionanta de bijuterii a celor de la secundar.ro.

Idei geniale vandute pe mai nimic

The Red Vineyard (Via Rosie). Pictura in ulei a fost creata de Vincent van Gogh in 1888. Infatiseaza un grup de oameni care recolteaza de pe camp, stand intr-un soare arzator si luminos. Calitatea si unicitatea picturii consta in faptul ca a fost singura opera de arta vanduta in toata viata celebrului pictor. A fost cumparata de o prietena, pictorita Anna Boch, in Belgia anilor 1980, la o expozitie de arta-a platit 400 de franci pe ea, adica aproximativ 1600 de dolari americani de azi. Ca si Poe, Van Gogh a murit sarac, intr-o mizerie de nedescris. Insa cei care detineau si detin un Van Gogh sunt milionari. Picturile sale sunt printre cele mai valoroase din lume, vanzandu-se si cu 50 de milioane de dolari. Cea mai scumpa pictura a sa, Portrait of Dr. Gachet (Portretul doctorului Gaghet) s-a vandut in 1990 cu 82.5 milioane de dolari-undeva la 150 de milioane de dolari in banii de astazi. „Via Rosie” a fost vanduta de Boch pentru 10.000 de franci, de 25 de ori mai mult decat platise-in 1906. Pictura poate fi vazuta in Muzeul Puskin din Moscova. Daca ar fi sa fie vanduta, pictura ar depasi pretul luat de cea cu doctorul respectiv.
Terminatorul. Prin anii 1980, James Cameron, unul dintre cei mai buni regizori de la Hollywood, nu avea casa, nu avea bani, cariera nu prea era infloritoare, dormea in masina lui sau pe canapelele prietenilor. Facuse doar un film mai reusit, un horror, Piranha II: The Spawning, insa nu i-a adus mai nimic in portofel. In tot acest timp s-a apucat sa scrie un scenariu pentru un nou film: Terminatorul. Scenariul a facut inconjurul Hollywood-ului. Toti producatorii voiau sa cumpere scenariul, insa nu erau de acord ca James sa regizeze. Gale Anne Hurd de la New World Pictures l-a lasat totusi pe James Cameron la carma regiei, spunandu-i ca va trebui sa-i vanda ei toate drepturile pentru 1 dolar. Dupa Terminator, desi pierduse orice drept asupra lui, au urmat Aliens, Terminator 2, Titanic si fenomenul Avatar, Cameron devenind cel mai bine platit regizor, cel mai bogat din lume.

Transportul international de bunuri

Exista furnizori de servicii care sunt cunoscuti pentru abilitatile lor deosebite de relocare si transport. In afara de transportul de bunuri, acesti profesionisti ofera, de asemenea, facilitati de depozitare. Ele sunt bine implementate si necesita ani indelungati de experienta in acest domeniu.
In ceea ce priveste serviciile de transport marfa international, toate bunurile sunt supuse unor controale de fond, controale de credit si de testare impotriva drogurilor. Toate aceste aspecte asigura persoanele implicate in transport ca bunurile lor sunt in maini sigure.

Gasirea unei companii de incredere pentru miscarea marfurilor intre tari nu este o sarcina dificila, deoarece exista numerosi furnizori de servicii. Deoarece exista mai multe optiuni pe piata, e bine sa se efectueze o cercetare amanuntita inainte de alegerea firmei pentru transportul respectiv. Unii antreprenori ofera, pe langa servicii de transport comercial catre destinatii locale si faciltati de relocare internationala. In afara de serviciile de transport, ele ofera, de asemenea, servicii de ambalare a marfurilor, de aceea se va opta pentru o companie certificata si licentiata in randul tuturor autoritatilor.

Inainte de a angaja un furnizor competent si experimentat de servicii de transport marfa international, este intelept sa se caute marturii si comentarii ale fostilor clienti. Acest lucru va ajuta foarte mult sa se obtina o imagine clara cu privire la serviciile lor. Exista firme care ofera cele mai bune servicii la un pret foarte accesibil, acoperind o larga plaja de bugete si necesitati ale proprietarilor de marfuri.

Oricarei nevoi a clientului i se acorda o importanta cuvenita. Multe dintre ele sunt specializate in mutari ale produselor de laborator, produselor alimentare sau de marfuri grele. O cercetare amanuntita va ajuta pentru la obtinerea mai multor cunostinte si informatii pe aceasta tema, deoarece regulile legislative privitoare la domeniul depozitarii si transporturilor pot diferi intre tari.

Conceptii gresite despre mari personalitati medievale

Machiavelli a iubit republica si a urat principatele. Niccolo Machiavelli s-a nascut in 1469 pe cand Evul Mediu se apropia de sfarsit. Cu feudalismul pe picior de disparitie, europenii au inceput sa puna la indoiala puterea monarhiei. Originar din Florenta, Machiavelli s-a consumat cu diverse probleme politice si a devenit celebru gratie acestor conceptii politice unice. Cea mai cunoscuta opera a sa, Principele (The Prince), a fost terminata in 1513, fiind criticata pentru ca parea ca e o carte-ghid pentru tirani. Continea sfaturi pentru o conducere bazata pe o monarhie absolutista, folosindu-se tactici imorale, neoneste, toate utilizate in numele binelui suprem. „Scopul scuza mijloacele” a devenit cea mai celebra replica din aceasta lucrare. Inainte de a fi terminata cartea, familia Medici a revenit la carma Florentei si a inceput sa doreasca sa il tortureze pe Machiavelli si restul republicanilor. Ati auzit bine, Machiavelli a sustinut republica, nu monarhia. Cand a venit familia Medici la putere, a fost condamnat, torturat, inchis, acuzat de conspiratie, scos din functiile politice. Dupa eliberarea din inchisoare a scris Principele si i l-a dedicat lui Lorenzo de Medici-cartea poate fi privita si ca o satira acida si un sabotaj, cu intentia clara de a aduce familia Medici la disperare.
Gutenberg nu a inventat tiparul. Cu ajutorul tiparului lui Johannes Gutenberg, europenii au putut sa comunice mai usor si sa distribuie informatia mai eficient, alterand peisajul politic si artistic. Recent, The Economist a plasat inventarea tiparului ca al doilea cel mai important eveniment din istoria lumii dupa nasterea lui Iisus Hristos. Cu toate astea, Gutenberg nu a inventat tiparul! Tiparul sau a fost gata in 1439, a fost distribuita in Europa si in lumea intreaga, insa el nu este „autorul” inventiei originale-s-a crezut ca tiparul sau a fost „inspirat” din tiparele existente la acea vreme, deci nu era ceva unicat. Tiparele veneau in special din Asia, unde chinezii si coreenii inventasera tiparul undeva cu un secol inaintea lui Gutenberg. Cum comertul intre Europa si Asia era infloritor prin secolul al XV-lea, Gutenberg e posibil sa fi auzit de tiparele asiatice. Printatul era o tehnica folosita inca din 2300 i.d.Hr, de sumerieni, iar chinezii deja tipareau pe la 1000 d. Hr. Un calugar coreean numit Baegun a conceput tiparul „mobil” din metal pe la 1377…

Cum slabim rapid dar sanatos?

Niciodata nu a fost mai simplu pentru o persoana interesata de silueta si de greutatea sa, sa gaseasca o modalitate de a slabi. Cu tot bombardamentul de informatie la care asistam in acest moment pe toata mass-media, legat de cure de slabire minune, de tratamente cosmetice corporale minune care te slabesc imediat, de ceaiuri pentru slabire rapida, de pastile care scad greutatea, si chiar si de operatii estetice sau chiar de celebra mai nou operatie de “taiere a stomacului”, nu trebuie decat sa te decizi la o cale care ti se potriveste mai bine si rezultatele vor si aprea! Sau cel putin asta aflam din reclame, articole din presa, articole de pe tot felul de site-uri pe internet. Intrebarea pe care oricine ar trebui insa sa si-o puna cand vine vorba de astfel de tratamente, suplimente alimentare sau proceduri cosmetice sau chiar chirurgicale, este cat de sanatoase sunt acestea si care le vor fi urmarile pe termen lung?!

Pentru ca este foarte simplu sa te bucuri pe moment de reducerea rapida a greutatii, fara sa te gandesti la efectul de boomerang pe care majoritatea tratamentelor luate dupa ureche il implica. Metoda cea mai sigura de a slabi – mai mult sau mai putin rapid, in functie de metabolismul si de determinarea fiecaruia – este metoda combinarii unei diete riguroase (preferabil convenita impreuna cu un nutritionist, dupa o discutie si cateva analize premergatoare) cu un program sustinut de exercitii fizice. In plus, nimeni nu interzice metoda folosirii de suplimente nutritive, ceaiuri, tablete, cocktail-uri, sau orice alta forma, care ajuta la reducerea rapida a greutatii, cata vreme compozitia acestora este cunoscuta, aprobata de un medic, cata vreme este vorba despre produse naturale, care nu dauneaza organismului. Mai mult, acest gen de produse, disponibile intr-o gama foarte larga la http://www.cufarulnaturii.ro ofera o mana de ajutor in plus organismului, fiind si importante detoxifiante si energizante.

Insa, odata rezolvata problema scaderii in greutate, principala provocare pe care oricine o are de infruntat este mentinerea greutatii la care s-a ajuns si, daca se doreste, continuarea procesului de slabire. Continuarea procesului de slabire implica, pe langa scaderea in greutate si scaderea in centimetri, probabil aspectul de care femeile sunt cele mai interesate, mai ales ca este vara si o silueta frumoasa este un ideal pentru oricine. Intretinerea greutatii la care s-a ajuns in urma scaderii rapide este partea cea mai complicata, pentru ca organismul incepe sa se resimta dupa privatiuni si da semne de oboseala, mai mult decat atat aceasta fiind si perioada on care apar din nou cateva kilograme in plus care, de regula, demoralizeaza. Rezolvarea consta in stabilirea unei diete care sa nu fie doar una pe termen delimitat, ci mai degraba un stil de viata nou.

Stilul nou de viata porneste de la obiceiuri alimentare sanatoase (fara fast food, fara zahar, fara grasimi, fara sucuri carbogazoase, fara faina alba etc) cu adaos de minerale si vitamine, si continua cu un ritm activ de exercitii la sala sau miscare in aer liber, caci sedentarismul este dusmanul numarul unu al oricarei diete.

Cele mai infricosatoare cazuri de poltergeist

Ucigasul de caini din Coventry. O familie din Coventry s-a confruntat cu o fantoma foarte ciudata. De la miscat de mobile, scaune, usi trantatite, s-a ajuns la omorarea cainelui familiei, impins pe scari. Numele fantomei era Jim si fusese un fost hingher iesit la pensie care murise ucis de propriul caine…
Poltergeist-ul din Indianapolis. 1962, trei generatii de femei au trait intr-o casa din Indianopolis. O femeie divortata, Renate Beck, traia sub acelasi acoperis cu mama si fiica sa, insa certa mai tot timpul. Primul lucru straniu observat de femeia divortata a fost o halba de bere care tot disparea si aparea langa sau in spatele unei flori decorative. In alta zi, de la etaj, a auzit un zgomot puternic. Ajunsa la locul de unde venise zgomotul a descoperit un ornament de cristal spart de perete si aruncat la cativa metri distanta de pozitia originala. Speriate, femeile au dormit in acea noapte la un hotel. Dimineata totul a fost in regula, insa doar 30 de minute. Deodata, in bucatarie s-au spart toate paharele si farfuriile, ba mai mult un pahar de cristal a zburat in directia capului femeilor; in acelasi timp, le-au aparut pe corp diferite urme de gheare de lilieci, desi sezonul lor era departe de a fi venit. 
Marele mister din Amherst. Pe 4 septembrie 1878, Esther Cox s-a trezit in miez de noapte tipand cat il tineau plamanii. Ea impartea camera cu sora sa si a pretins ca un soarece era sub patura sa. Au cautat peste tot dar nu au gasit nimic. Pentru inca doua nopti, aceeasi problema. In a treia noapte, Esther s-a trezit cu intreg corpul inrosit si plin de sudoare. Dupa ce a adormit a auzit o serie de pocnituri puternice in camera sa. Sora sa a fost aruncata din pat in partea opusa a camerei de o forta nevazuta, iar un alt membru al familiei care locuia in aceeasi casa a fost atacat cu…perne. In timp ce Esther incerca sa scape dintr-o perna care ii strangea capul, pe zidul din fata sa a aparut un mesaj ciudat: „esti a mea si vreau sa te ucid”. Apoi, fantoma a inceput sa arunce cu cutite si obiecte taioase si sa genereze focuri micute prin toate camerele.
In timp, fenomenele au disparut asa cum aparusera. Totusi, misterul ramane.

Plante de apartament cu rol de purificator al aerului

Dincolo de rolul lor estetic deosebit, exista anumite plante pe care le putem folosi in apartament si ca „purificatoare” de aer. Intr-adevar multi dintre noi stiam inca din copilarie ca e sanatos sa ai plante in casa, ca inlatura energiile negative, ca purifica aerul, insa cat din aceste invataminte populare sunt mituri si cat este adevar nu stiam pana cand studiile celor de la NASA nu au demonstrat clar ca exista flori de apartament care au capacitatea de a echilibra umiditatea dintr-o casa, absorbind excesul de dioxid de carbon si impuritatile prin sporii din frunze, eliberand in schimb oxigen. Iata cateva plante care ne vor ajuta sa imbunatatim calitatea aerului pe care il respiram in propria casa.

Gerbera. Desi colorate si extrem de gingase, florile de gerbera sunt si foarte utile in apartamente, ele indepartand vaporii de benzen (vopsele, diluanti) si tricloroetilena, foarte des folosita la fabricarea solutiilor de curatare. Sunt ideale in dormitoare, si se comporta foarte bine in surse puternice de lumina. O varietate forte importanta de gerbera, in nuante de alb, galben, portocaliu, roz, mov si rosu, gasiti la officeflowers.ro, toate fiind potrivite pentru ghivece si jardiniere.
Orhideele. Si ele foarte utile in dormitor, orhideele elibereaza oxigen in timpul noptii si indeparteaza vaporii de xilen din aer (folosit in industria lacurilor si vopselelor). Avantajul orhideelor este ca arata superb in orice casa, dar dezavantajul este ca pot fi considerate greu de ingrijit de catre incepatori.
Ferigile. O planta foarte intalnita in casele romanilor, feriga are nu numai un rol decorativ, ci si unul de detoxifiant al aerului dintr-o incapere. Feriga indeparteaza vaporii de toluen si xilen din aer, ambele existente in compozitia ojelor, diluantilor, substantelor de lipit sau a vopselelor.
Spathiphyllum – o specie asemanatoare cu crinul, de origine tropicala si care este in topul preferintelor iubitorilor de flori de apartament. Extrem de frumoasa si exotica, aceasta floare cunoscuta si drept „crinul pacii” scade cantitatea de benzen si formaldehida (foarte toxica si foarte frecventa in jurul nostru, de la vopsele si diluanti, la mobila din PAL sau PFL, adezivi si chiar fum de tigara) din aerul pe care il respiram si este foarte celebra pentru capacitatile sale de „purificator” al aerului.

Cele mai extreme si mai terifiante proteste din lume (II)

Thailandezii au aruncat sange pe cladirea Guvernului. Sangele are diverse conotatii foarte puternice, insa thailandezii s-au folosit de cel al animalelor pentru a-si spune oful. Nemultumiti de lipsa de legitimitate a guvernului ales, thailandezii s-au gandit ca sangele uman ar fi potrivit pentru a protesta impotriva institutiei statului, pe langa semnificatia aparte a acestuia. Asa ca au instalat corturi pe unde au putut si au incurajat donarea de sange, care apoi era aruncat in diferite institutii publice. Crucea Rosie a fost sceptica in legatura cu aceste forme de protest, atragand atentia asupra pericolului „combinarii” de sange si aruncarii lui in mediul inconjurator.
Un artist s-a „suspendat” in carlige de undita. Popularitatea supei din innotatoare de rechin a crescut, astfel ca pescarii prindeau rechini si le luau doar innotatoarele, iar restul corpului il aruncau. Pentru ca Alice Newstead se temea ca aceasta practica va duce la disparitia rechinilor, a ales sa protesteze intr-un mod cel putin ciudat. Mai intai si-a pictat corpul sa arate ca un rechin, apoi, cu ajutorul unor carlige de undita gigant s-a atarnat la mare inaltime, infigandu-le in spate. Timp de 15 minute, femeia a indurat dureri imense, sangele a curs din abundenta iar pielea a fost aproape sa se crape…
Un om si-a daramat propria casa cu buldozerul. In 1978, in Florida, Fort Walton Beach, oamenii erau disperati ca taxele se dublasera. In zilele noastre, poti face petitii, dai in judecata, ai multe cai. Insa atunci, un dealer de masini a ales un mod iesit din comun de protest. Intai a vrut sa-si dea foc la casa in prezenta unei multimi, insa pompierii nu i-au dat voie, asa ca cetateanul a luat un buldozer si „i-a facut de petrecanie” propriei case. Asa nimeni nu l-a taxat pe casa pentru ca era… praf si pulbere…
Un britanic a „impins” nuci pe o distanta de sapte mile doar cu… nasul… Imprumuturile pentru studenti si ratele interminabile sunt o problema. Mark McGowan era constient de aceasta problema, asa ca a protestat cum a stiut mai… bine. Si-a petrecut doua saptamani pe… burta impingand cu nasul nuci micute 11.2 kilometri pana la resedinta primului ministru. Recent, tot el a miscat un autobuz 30 de metri… cu degetul de la picior…

Superstitii despre buchetul miresei

Ca romanii sunt in general superstitiosi, nu mai este un secret pentru nimeni, insa cat de importante sunt superstitiile pentru ei si cat de tare le influnteaza deciziile de viata nu se vede cu adevarat decat in momente importante din viata. Unul dintre aceste momente este nunta, unde o multime de superstitii planeaza asupra organizarii: mireasa nu trebuie sa apara singura in poza, daca mireasa va calca mirele pe picior in timpul slujbei il va tine sub papuc, daca plangi la nunta vei plange toata viata, daca se sparge oglinda vei avea ghinion in casnicie etc…

Insa poate cele mai multe dintre superstitii si mituri sunt cele legate de florile pe care le folosim la nunti, fie pentru buchete de mireasa, fie pentru lumanari, pentru decorarea restaurantului sau pentru florile ce se pun invitatilor. Poate pe primul loc la capitolul acesta se afla calele – atat de frumoase si de elegante, atat de perfecte pentru buchetul miresei si totusi marginalizate si atat de putin folosite pentru ca se crede ca sunt flori pentru inmormantare si ca aduc ghinion in casnicie sau chiar o tragedie in familie.  Anemonele, si ele extrem de frumoase mai ales pentru buchetele cu fori de camp, se crede ca simbolizeaza dragostea neimpartasita si sunt si ele evitate, in timp ce crinii galbeni si portocalii sunt foarte putin folositi si neexploatati ca si impact estetic, pentru ca se crede ca inseamna neincredere, falsitate si minciuna, dar si ura. De asemenea, de evitat la nunti conform superstiilor din popor ar fi perlele, fie ca le agem ca accesorii, fie ca alegem sa decoram cu ele buchetul miresei.

La popul opus, flori considerate a fi benefice pentru nunta si mai ales pentru buchetul miresei, sunt iasomia – un simbol al bogatiei, dar si levantica – o floare ce ar simboliza inceputul unei vieti de familie in dragoste si armonie.

Cum actioneaza planetele

Planetele sunt vehicule semnificative si comode pentru semnificatia simbolica pentru ca ele suporta relatii relativ simple de distanta,  viteza,  masa,  fata de un punct central de referinta,  Soarele,  sau,  mai degraba,  fata de orbita Pamantului in jurul Soarelui.  Cu alte cuvinte,  taramul astrologic de miscare al corpurilor celeste este asemenea celui al propozitiilor logice.  Nici unul,  nici celalalt nu au un continut adevarat. 

Ambele sunt pur formale,  simbolice si conventionale. Ele dobandesc valoare reala doar in functie de experientele de viata efective pe care cauta sa le coreleze.  Numai astrologia si matematica sunt fara substanta.  Dar ele investesc cu ordine,  coerenta,  tipare si logica orice realitate substantiala care le este asociata.  Astfel matematica asociata cu experimentarea fizica produce fizica moderna.  intr-o maniera similara,  astrologia poate fi,  si probabil ar trebui sa fie,  asociata cu fiziologia,  geologia,  medicina,  istoria,  sociologia si mai presus de toate,  cu psihologia. 
Pe vremea cand astrologia a jucat cu adevarat un rol major in vechile civilizatii,  asa a fost considerata,  daca nu de multime,  cel putin de catre astrologii initiali. Functia astrologlei a fost de a aduce,  in haosul lumii naturale de pe Pamant,  ordinea suprema,  iar cele mai evidente manifestari ale acestei ordini sunt revolutiile celeste. 

Haos,  imprevizibilitate si sansa oarba pe Pamant; dar deasupra,  in ceruri,  ordine perfecta,  previzibilitate,  lege.  Astrologia si-a dobandit senmificatia dintr-un astfel de contrast.  Cerurile erau in relatie cu un aparat de masura cosmic,  un model arhetipal de perfectiune a ordinii,  care poate fi juxtapus oricarui sistem de fenomene naturale.

Din aceasta juxtapunere ar rezulta o noua viziune a sistemului de fenomene naturale o viziune ordonata,  coerenta,  care ar duce la posibilitatea de a face pronosticuri cu privire la comportarea viitoare a sistemului.  Acesta nu e foarte diferit de ceea ce face stiinta atunci cand masoara cu rigla sau cu ceasul un fenomen natural.  Setul complet de revolutii planetare,  solare,  lunare si stelare,  asa cum sunt vazute de pe Pamant,  au servit intotdeauna in astrologie ca rigla multi-dimensionala complexa sau ca ceas,  pentru a determina comportamentul periodic al organismelor naturale.

Fizica moderna a subliniat in mod just faptul ca asemenea masuratori implica anumite dificultati si sunt relative fata de pozitia si de miscarea observatorului.  Pentru a masura o distanta trebuie sa se puna rigla la inceputul unui punct definit.  In astrologie,  toate masuratorile incep cu primul punct al existentei independente; in cazul unui destin uman,  prima respiratie. 

Cat de mult te ajuta un program facturare

Cu siguranta ca toata lumea care lucreaza in domeniul contabilitatii sau are de-a face cu facturi ori alte chitante mai mici sau mai mari, nici macar nu se gandeste, atunci cand chinul e mai mare, sa faca un pas catre a-si usura singuri munca. Cum poti sa iti usurezi munca singur vei afla numai daca esti curios sa folosesti un program facturare, avand in vedere ca acestea incep sa fie tot mai variate insa si mai performante.

Cu siguranta ca nimeni nu vrea sa stea peste program la munca deoarece nu si-a terminat treaba, nimeni nu vrea sa isi bata capul cu tot felul de deduceri ale facturilor si altele care tin de plati, de tva-uri si asa mai departe. O varianta foarte buna ar fi QInvoices, un program care nu numai ca iti usureaza munca, insa vine si cu o serie de sarcini in plus menite sa te ajute sa pleci mai devreme acasa, de la serviciu. O functie foarte importanta a acestui program este aceea ce a emite facturi in mod automat, in plus poate sa emita si chitante sau facturi in format electronic, asadar, online. Iar daca aveti de facut plati in euro, sau in orice alt tip de valuta, de regula un program facturare pe care il puteti lua online, va prelua in mod automat cursul la zi. Programele de facturare online sunt foarte utile pentru ca ele, avand foarte multe functii, pot crea o baza de date in care adauga toti clientii, pentru ca apoi sa o utilizeze in alte actiuni, de viitor, preluand clientii care se repeta de acolo.

Si cum toate acestea nu ar fi suficiente, se pare ca un program cu care se poate factura online mai poate sa faca si export la documentele din suita de programe de la Office pentru a nu mai face copiere manuala.

Oameni de geniu si secretele lor nestiute de nimeni (III)

Stephen King. Se stie ca scriitorii si profesorii tin foarte mult la punctuatie si partile de vorbire-chiar se spune ca doi gramaticieni nazisti au inceput sa se bata intre ei din cauza unei virgule. Stephen King a scris 2.000 de cuvinte fara adverbe zilnic. El credea ca adverbele sunt „nocive”, furand detaliile si specificitatea frazei. Succesul sau, spunea el, s-a datorat tocmai acestui tip de exercitiu… fara adverbe.

Thomas Edison. Colaboratorii lui Edison trebuiau sa treaca de un test ciudat si barbar, incluzand chiar mancatul unui bol plin cu supa chiar sub ochii atenti ai marelui inventator. De asemenea, verifica daca viitorii angajati au condimentat supa inainte de a o servi. Daca unul din ei adauga sare supei, era automat respins. Rostul testului supei era de a-i elimina pe cei care incepeau cu prea multe presupuneri, fiind neincrezatori. Edison s-a jucat si el cu somnul, adoptand un sistem de dormit polifazic, bazat pe o serie de perioade scurte de somn (10-20 de minute-asa numitul „nap”) care nu fac altceva decat sa ajute la o productivitate crescuta si o eficienta mai mare la locul de munca.

Charles Dickens. Un autor genial si foarte cautat, Dickens a fost un reformist social al Londrei Victoriene. Insa si el, ca si ceilalti dinaintea lui, a avut o serie de ciudatenii. De exemplu, nu suporta sa aiba niciun fir de par pozitionat aiurea in cap. De aceea, obsesiv, isi dadea cu pieptenele prin par pentru a-si aranja toate firele „rebele” si asta de sute de ori pe zi. Tulburarea obsesiv-compulsiva si epilepsia erau alte doua secrete ale lui Charles Dickens, fiind foarte specific in aranjarea mediului de studiu. Alt secret al creativitatii sale era tinutul ritmului in timp ce dicta unui asistent mare parte din opera sa, asistentul fiind cel care facea „munca fizica”-scrisul. De multe ori, se revenea asupra frazei, se schimbau cuvinte de sute de ori se redicta si rescria pana la epuizarea asistentului…

Cum alegem invitatiile de nunta?

Efortul de a gasi invitatiile perfecte pentru nunta te poate coplesi, pentru ca ele necesita o atentie la fel de mare ca oricare alta componenta a nuntii tale. Cautarea in sine iti poate aduce, de cele mai multe ori, o multime de nervi si stres inutil, daca nu reusesti sa iti organizezi timpul si sa stabilesti un plan care sa te ajute sa alegi ceea ce iti doresti cu adevarat.

Inainte de a incepe conceperea si printarea invitatiilor, stabileste ce anume ai dori sa contina si sa iti faci o idee despre cum sa arate la final. In caz contrar, poti fi foarte usor coplesit de optiunile care ti se ofera. O idee foarte buna este de a pastra un fel de avizier sau o carte de invitatii, scheme de culori sau stiluri care iti plac. O alta optiune de siguranta este de a te inspira din elementele de nunta deja organizate, cum ar fi culorile florale sau rochiile domnisoarelor de onoare. Invitatiile trebuie sa corespunda, de asemenea, din punct de vedere al formalitatii si cu restul deocoratiunilor si aranjamentelor de la eveniment.

In cazul in care ajungi sa petreci prea mult timp alegand elementele ideale, pentru invitatiile perfecte de nunta, poate ar fi mai bine sa iei in calcul ajutorul unui profesionist. Cand angajezi un profesionist nu va trebui sa iti mai faceti griji cu privire la detalii minore, iar in cazul in care exista o greseala de imprimare sau alte erori, nu va trebui sa mai pierzi timp inutil.

Este adevarat ca exista o multime de optiuni pe care trebuie sa le iei in considerare dar, odata ce ai ales un stil, invitatiile se vor concepe de la sine. Deci, respira adanc si incepe prin a pune la cale un plan pentru proiectarea acestor invitatii. La urma urmei, ele sunt singurul lucru care fac diferenta intre nunta despre care nimeni nu stia si de cea despre care toata lumea isi aduce aminte.

Cele mai posedate obiecte din toate timpurile

Cand cineva moare, se spune ca sufletul paraseste trupul si se duce in Rai sau in Iad, in functie de cat de multe fapte bune sau rele a facut in viata. Dar scenariul nu e respectat intotdeauna. Spiritul poate ramane printre cei vii… Un obiect posedat „apare” atunci cand un spirit refuza sa treaca pe Lumea Cealalta si se ataseaza de un obiect, prin care „traieste” in continuare printre cei vii. In continuare, cateva astfel de cazuri…

Dibbuk Box (Cutia Dibbuk). Este un dulap pentru vinuri, care, potrivit credintelor izraelite, este posedat de un spirit malefic ce incearca sa ii posedeze pe toti cei care il deschid. La o licitatie din 2001, nepoata unei supravietuitoare a atrocitatilor naziste din Al Doilea Razboi Mondial-bunica avea 103 ani-l-a informat pe cel care se ocupa de licitatie ca bunica murise cand se afla in preajma dulapiorului. Tot timpul, femeia batrana a tinut cutia ascunsa pentru ca, spunea ea, exista un sprit malefic prins in dulapul de vinuri pe nume dibbuk. Acum nepoata il daduse vanzatorului de antichitati, care, la randul lui, il daruise mamei sale drept cadou. Ulterior mama lui a facut un atac de cord. La spital, ea i-a spus fiului sau ca uraste cutia si ca e ceva in neregula cu ea, plangand neincetat si dand ochii peste cap pe tot timpul spitalizarii. A incercat sa dea obiectul blestemat altui cumparator, dar de fiecare data, dulapul de vinuri revenea la el. Ba mai mult, a inceput sa viseze fel de fel de atrocitati; aceleasi vise le aveau si rudele lui… Cu totii vedeau deja prin casa fel de fel de aparitii stranii. Intr-o zi, dupa ce adormise cu capul pe tastatura, s-a trezit deodata simtind ca-i sufla cineva in ceafa. Cand s-a intors a vazut o figura din fum negru care tocmai parasea holul de la intrare… Asa ca omul nostru a pus pe eBay dulapul de vinuri si cu toate cele intamplate cat a fost la el. Pana la urma, Jason Haxton a scris si o carte despre dulapiorul de vinuri dupa ce l-a cumparat de pe eBay.

Utilaje import Germania si Olanda - tipuri de macarale

Utilajele de constructii sunt destul de greu de achizitionat din mai multe puncte de vedere. Pe de o parte nu gasesti ceea ce cauti la noi in tara, ori gasesti insa preturile sunt prea mari in raport cu calitatea oferita sau in raport cu gradul de uzura, iar pe de alta parte, e posibil in acelasi timp sa nu gasesti ceva potrivit buzunarului tau si nici oameni dispusi sa negocieze. Desigur ca in tara utilajele de constructii puse in vanzare sunt intr-o mai mare sau mai mica masura utilizate dar si indisponibile, insa puteti apela la utilaje import Germania si Olanda, pe care le gasiti chiar pe transporturi-utilaje.ro.

Macaralele, de exemplu, sunt de mai multe categorii acestea fiind impartite chiar si in grupe de la grupa A pana la grupa E, dupa cum urmeaza: grupa A contine macaralele care se pot deplasa pe cai care nu au sina de rulare, dar si pe cele care sunt montate in cadrul vagoanelor de cale ferata. Aici includem macaralele pe senile, macarale remorcate, macarale auto, macarale autopropulsate pe pneuri, cat si macarale montate pe vagon de cale ferata. In grupa B includem macaralele care se pot deplasa pe cai care au o sina de rulare ce contin un brat cat si o platforma care se poate roti, aici avem: macarale portic, macarale turn cat si macarale Derrick. In grupa C avem macaralele care se pot deplasa pe poduri rulante, macarale portal, macarale de turnare, macarale pe grinzi suspendate rulante, macarale de forjare, macarale de sarjare si multe altele.

In grupa D avem urmatoarele tipuri de macarale: macarale cu graifer cat si macarale pe cablu, acestea fiind un tip mai special, iar in grupa E avem macarale care sunt de regula manevrate de la sol, prin intermediul unei cutii cu butoane,  cu infrarorsu sau cu radio, iar in aceasta categorie intra si cele din grupele anterior mentionate.

Productii cinematografice blestemate…

Poltergeist (1982) - Cel mai celebru film despre fenomene paranormale inscrise in sfera poltergeist-ului, Poltergeist urmareste viata unei familii obisnuite a carei viata sa schimba profund si treptat pe masura ce forte paranormale pun stapanire pe casa in care locuiesc, undeva in California. Aici se vorbeste despre un blestem „aruncat” asupra productiei. Patru actori au murit in timpul sau imediat dupa ce s-a turnat filmul. Heather O'Rourke o interpreta pe Carol Anne, o fetita rapita de… fantome malefice. La 13 ani, micuta a murit din cauza unui soc septic si stop cardio-respirator si asta din cauza unui blocaj intestinal care nu a putut fi depistat nicicum. Dominique Dunne, care a jucat rolul surorii sale mai mari in film, a fost stransa de gat de fost prieten si a murit la 21 de ani. Pe de alta parte, regizorul Steven Spielberg a cerut insistent sa foloseasca schelete umane adevarate-erau mai ieftine decat cele imitatie. Actorul Will Samson, un shaman amerindian, a facut un ritual specific de exorcizare pentru Poltergeist II dupa ce a aflat ca in prima productie fusesera folosite schelete umane adevarate…
 
The Man Who Killed Don Quixote (nu a fost finalizat) - Orson Welles a inceput sa filmeze povestea clasica in 1957, dar n-a mai terminat-o din cauze economice. Productia a fost reluata in 2000, avandu-l la „carma” pe Enter Terry Gilliam. Filmarile trebuiau sa aiba loc in Spania, dar ghinionul…sau blestemul… le-a distrus orice plan: avioane NATO survolau zona si „bazaiau” infernal, actorul care-l intepreta pe Don Quixote s-a trezit cu o durere de spate insuportabila si nu a mai putut juca iar inundatiile si aversele puternice au distrus din echipamente si din peisaj. De 10 ori a incercat sa puna pe picioare productia, dar a esuat. Anul acesta, pe 29 septembrie 2014, va incerca din nou, filmand in Insulele Canare.
 
The Exorcist (1973) - Are la baza un roman despre un baietel posedat care chiar a trecut printr-o exorcizare extrem de traumatizanta. In total noua oameni au murit - cei care au jucat in film dar si rude ale acestora. Tot interiorul, in afara de dormitorul unde era fata posedata in film a fost distrus de un incendiu iscat din senin si a intarziat productia cu sase saptamani. S-a adus si preot sa binecuvanteze decorul, dar degeaba… O actrita a suferit rani grave si traumatisme in timpul filmarilor din cauze inexplicabile-nu era nimeni care sa o arunce din pat, de exemplu… Straniu, postproductia s-a facut pe 666 Fifth Avenue. Iar la premiera, oamenii au avut senzatie de greata, au vomitat, au facut atac de cord, altii au innebunit complet dupa ce au vazut filmul…

Ce rol au jucariile in viata celor mici?

Nu cred ca este copil care sa nu fi avut macar o jucarie de care sa-si aminteasca cu drag. Jucariile, pe langa faptul ca se transforma in cei mai buni prieteni ai copiilor, au si un rol educativ, contribuind la dezvoltarea corecta si armonioasa a celor mici.

Lumea copilariei este mult mai frumoasa si mult mai interactiva cu ajutorul jucariilor. Conteaza foarte mult si modelele de jucarii alese, intrucat nu orice jucarie se adapteaza tuturor varstelor si nu toate jucariile sunt prieteni ai celor mici (unele jucarii se pot transforma in adevarati dusmani, provocand accidente; de aceea este extrem de important ca jucariile sa fie alese conform varstei si nevoilor celor mici).

Jocul este limbajul natural al copiilor, o metafora si expresia simbolica a ceea ce se petrece in viata lui.  Jocul este pentru copii ceea ce reprezinta limbajul pentru adulti.

Rolul educativ al jucariilor nu mai este, de mult, un secret. Cu ajutorul jucariilor, cei mici isi dezvolta imaginatia, perceptia si incep sa descopere lumea. Jucariile reprezinta universul celor mici, in mijlocul lor simtindu-se, pe deplin, fericiti.

Altfel spus, jucariile nu mai reprezinta simple obiecte care sa ii amuze si sa ii linisteasca pe cei mici, ci au si rolul de a le incuraja imaginatia si creativitatea, de a-i ajuta sa se dezvolte din toate punctele de vedere: fizic, emotional si intelectual.

Gama larga de jucarii disponibila pe piata contribuie si mai mult la cresterea rolului unei jucarii in viata celor mici. Daca in trecut, copiii se jucau cu ce aveau la indemana, astazi, copiii se pot bucura de jucarii interactive, haioase, vesele si cu numeroase functionalitati, apropiindu-se tot mai mult de realitate (mai ales, in cazul jucariilor animale).

Din sacul cu jucarii al celor mici nu trebuie sa lipseasca diversele jucarii de plus, cartile de colorat, figurinele in forma de animale domestice si salbatice, papusile, jucariile de tip puzzle si lego, cartile interactive etc.

Exista chiar si o psihologie a jucariilor, alegerea anumitor jucarii de catre cei mici nefiind intamplatoare.  Personalitatea celui mic se rasfrange in jucariile cu care ii place sa se joace. Astfel, in cazul in care un copil va alege un dinozaur, o pusca sau o sabie, acest lucru indica prezenta unui anumit grad de agresivitate si manie. Papusile, bibelourile, biberoanele si diverse obiecte de bucatarie exprima nevoia copilului de protectie, de a fi ingrijit si protejat.

In spatiu, printre randuri…

Pentru cine vrea sa aiba propriul lui costum de cosmonaut, sa stiti ca nu e asa de scump. E doar 12 milioane de dolari si vine la pachet cu toate accesoriile necesare. Odata ajunsi in spatiu, tineti cont ca, daca vi se face dor de prietena, de parinti, de pisicuta si va vine sa plangeti, nu puteti, oricat de mult ati simti nevoia. Din cauza gravitatiei, lacrimile nu vor putea „iesi” din coltul ochilor dvs. Potrivit astronautilor, spatiul nu este nicidecum placut… mirosului. Miroase a friptura arsa, a metal incins si afumatura. Poate de la bomba cu hidrogen detonata in spatiu in 1962, de 100 de ori mai puternica decat cea lansata la Hiroshima…

Si daca tot te afli la bordul unei statii orbitale sau navete spatiale, ai sa observi 15 rasarituri si 15 apusuri in fiecare zi, nu numai cate unul din fiecare, asa cum o faci pe Terra. Cool, nu? Statia Spatiala Internationala este cel mai scump obiect aflat in afara Terrei contruit vreodata de om-a costa nu mai putin de 15 miliarde de dolari. Este cat o casa cu cinci camere si dormitoare mari, „calatorind” cu 17.500 kilometri pe ora. In spatiu poate vei da si de mostra din marul lui Isaac Newton care a fost trimisa in spatiu ca sa „sfideze gravitatia”.

In 1977, oamenii de stiinta de pe Terra care se ocupa de fenomene cosmice neobisnuite au asistat socati la un fapt ireal: timp de 72 de secunde un semnal ciudat care venea de undeva din adancurile cosmosului i-a bulversat pe cercetatori, nici pana in ziua de azi nestiindu-se exact provenienta lui… Si inca ceva: multi astronauti devin cu pana la 5 cm mai inalti in spatiu, insa pierd acesti centimetri odata ajunsi pe Terra. De ce? Coloana vertebrala se „compreseaza” si isi da drumul, fapt care genereaza un plus de 5 cm la inaltimea omului-este exemplul perfect al felului cum microgravitatea poate afecta corpul uman.
In spatiu te poti relaxa in voie pentru ca este… liniste. Undele sonore au nevoie de un mediu de propagare, dar cum in spatiu nu exista atmosfera, sunetul nu exita. Doar undele radio pot calatori prin spatiu. Linistea asta au auzit-o si astronautii din misiunile Apollo pe Luna, ai caror pasi vor ramane pe Luna cel putin 100 de milioane de ani-nefiind atmosfera, vant sau apa, eroziunea nu exista, asadar urmele raman neatinse.