Pietre semipretioase magice

Dincolo de valoarea lor estetica apreciata la justa valoare de catre femei, inca din cele mai vechi timpuri, pietrele semipretioase au si alte calitati pentru care sunt cautate. Se crede ca ele sunt benefice pentru sanatate, ca atrag anumite stari si chiar se considera ca exista o anumita legatura intre pietre semipretioase si zodii, fiecare dintre acestea din urma avand piatra sa benefica.

Doua dintre cele mai cautate pentru efectele lor benefice sunt opalul si lapis lazuli, doua pietre care arata incredibil de bine atat de sine statatoare cat si sub forma de bijuterii - pandantive, bratari, cercei, inele sau ceasuri - asa cum se poate vedea la http://www.gemsale.ro. De aici se pot achizitiona pietre semipretioase, dar si bijuterii handmade, la preturi foarte convenabile.

Lapis lazuli, odinioara considerata piatra sacra, acum considerata piatra prieteniei si a adevarului, este una dintre cele mai cunoscute pietre semipretioase, dar si una dintre pietrele cu duritatea cea mai mare pe scala Mohs care masoara duritatea pietrelor semipretioase si pretioase, dintre acestea diamantul fiind clasat pe treapta cea mai inalta (duritate 10).

Aspectul pietrei de lapis lazuli - albastru cu vinisoare albe si puncte aurii a facut sa fie inca din cele mai vechi timpuri considerata o piatra foarte speciala, crezandu-se chiar ca are si aur in compozitia sa. Astazi se stie insa ca nu este vorba despre aur ci despre pirita, ceea ce insa nu ii stirbeste din frumusete si nici din credinta oamenilor ca aduce noroc si atrage binele.

Opalul este si el una dintre cele mai apreciate pietre semipretioase, apreciat inca din antichitate, si stim asta pentru ca descoperirile arheologice au scos la iveala o multime de bijuterii si obiecte realizate din opal. Era considerat o piatra magica, foarte apreciata datorita culorilor sale uluitoare, ca de curcubeu. Astazi se crede ca opalul are un rol protector pentru cel sau cea care il poarta, scotand la iveala intregul sau potential, dar ferindu-l si de boli si mentinand o stare buna de sanatate. In acelasi timp este un aducator de bani si prosperitate si un potentator al
fericirii.

Despre infernul din noi - Luntrea lui Caron

Infernul era in mitologia greaca loc al recluziunii eterne, asa cum exista un corespondent in multe religii, situat subteran si izolat de lume prin obstacole imposibil de depasit. In acest spatiu subpamantean curgeau trei rauri cu ape tulburi si noroioase: Styxul (Odiosul) care inconjura de noua ori Infemul si se unea cu Acheronul prin Kokytos care izvora din el.

Juramantul pe Styx aducea mari nenorociri celor ce nu il respectau, inclusiv zeilor, care deveneau muritori. Caron primea sufletele mortilor de la zeul Hermes si le trecea Acheronul (Styxul, in unele variante) cu o barca, luand cate un obol pentru osteneala. Fiu al lui Ereb, patronul beznei infernale si al lui Nyx (Noaptea), luntrasul facea aceasta munca pentru cei care fusesera inmormantati dupa ritualul traditional, in caz contrar, umbrele celor morti asteptau o suta si mai bine de ani, fiindca nimeni nu putea innota prin apa otravita si orice obiect se dizolva, in afara de barca batranului zdrentaros, construita din copite de cai si catari.
Rar de tot, luntrasu1 trecea cate un calator viu, ocrotit de catre un zeu de la care primea cate o ramura de aur pentru zeita Persefona.

Luntrea lui Caron" desemneaza o ambarcatiune intr-un loc de cumpana, trecere si vama materiala si sufletasca. Pentru puterea sa de sugestie, expresia a fost aleasa de Lucian Blaga ca titlu de roman si apare, ca referinta, in creatiile sale literare.

RCA ieftin fara batai de cap

Unul dintre „accesoriile” care vin la pahet odata cu achizitionarea unui autovehicul este polita de asigurare RCA. Nu mai este deloc o necunoscuta pentru nimeni faptul ca – indiferent daca optati sau nu pentru o polita de asigurare de tip CASCO – polita de asigurare RCA este obligatorie iar inexistenta ei atrage sanctiuni legale. Este una dintre cheltuielile inevitabile atunci cand deveniti posesor al unui autovehicul in Romania, si este o asigurare pe care va trebui sa o prelungiti o data la sase luni sau o data la un an, in functie de tipul de polita pentru care ati optat.

Vestea buna este ca - desi poate parea o bataie de cap in plus, pentru gasirea politei perfecte, a asiguratorului cel mai bun si a pretului cel mai mic – exista si modalitati de a evita drumurile, alergatura, statul pe la cozi si timpul pierdut analizand oferte. Una dintre aceste modalitati si, in mod cert, cea mai sigura, mai rapida si mai eficienta cale de a contracta o polita RCA fara complicatii este Romasig.ro. Experienta de navigare pe site este extrem de usoara si chiar si pentru cineva care intra pentru prima data pe un astfel de site va fi foarte usor sa se descurce. Practic, Romasig este locul unde gasiti la un loc toate ofertele asiguratorilor, locul unde cu siguranta veti putea incheia asigurari RCA ieftine, cu un minim de efort.

Ce inseamna un minim de efort? Inseamna ca nu va trebui decat sa completati cateva date pesonale si ale autovehiculului si cu ajutorul calculatorului RCA de pe site veti putea afla in numai cateva minute ofertele celor mai importanti 12 asiguratori, care conteaza intr-adevar pe piata de profil, si o veti alege pe cea mai buna pentru dumneavoastra. Mai mult decat atat, puteti avea asigurarea acasa chiar in aceeasi zi, fara sa faceti un singur pas.

Inflamatia muschilor si febra musculara dupa antrenament

Care sunt cauzele febrei musculare si intarzierii debutului durerii musculare? De ce este mai rau, de obicei, a doua zi dupa antrenament?
Se credea in trecut ca febra musculara e cauzata de acumularea de acid lactic dupa o sesiune de antrenament dur. Cercetarile noi tind sa creada ca aceasta este cauzata de micro-rupturi in muschiiicare au fost antrenati si care se produc la antrenament cu o zi sau doua inainte de aparitia durerii.

Formarea in timp a inflamatiei poate creste durerea, iar antrenamentele cu intensitate moderata ajuta la spalarea de sange si substante nutritive din zonele afectate si minimizarea lor. Acest lucru se datoreaza musculare proceselor interne care ajuta la reconstruirea mai rapida cu proteine, vitamine si minerale. Trebuie sa se bea multa apa pentru a elimina deseurile dupa antrenament si pentru a reface fluidele pierdute. Musculatura are 75% apa, deci este foarte important sa se mentina un echilibru adecvat al apei.

Micro-traumele in muschii dupa antrenament sunt benefice, deoarece corpul supracompenseaza daunele minore prin reconstruirea lor mai puternica decat au fost la antrenamentul anterior. Muschii mai puternici sunt rezultatul final, asa ca nu trebuie sa fim prea preocupati cu durerea simtita. Corpul va deveni mult mai conditionat, iar durerea va deveni un lucru de domeniul trecutului sau, cel putin, nu va fi la fel de acuta ca atunci s-a inceput primul antrenament.
Daca se schimba rutina de antrenament, adauga noi exercitii sau modifica repetarile, seturile sau intensitatea, muschiul va deveni de obicei usor inflamat in ziua urmatoare si aspru in urmatoarea zi. Deoarece aceasta este prima zi, el se confrunta cu o inflamatie care creste de-a doua zi cand organismul se adapteaza la microrupturi.

O modalitate de a reduce durerea este de a lua medicamente contra inflamatiilor. O alta optiune de mare eficacitate este planta curcuma cu tot ceea ce contine ca ingredient activ. Studiile medicale au dovedit ca e la fel de  eficace ca si medicamentele in reducerea inflamatiei. Prin reducerea inflamatiei musculare, se va accelera vindecarea, ceea ce va permite corpului sa creasca musculatura mai rapid.

Incepe vacanta la Paris cu dreptul!

Parisul a fost dintotdeauna una dintre destinatiile cele mai atragatoare pentru turistii din lumea intreaga. Faimos pentru romantismul sau si pentru povestile de dragoste tesute aici sau celebrate aici de catre indragostiti din intreaga lume, Parisul s-a dovedit de-a lungul timpului un loc preferat si de catre turistii romani, fie pentru un city break de week-end, fie pentru o vacanta adevarata.

Desi exista si turisti care prefera vacanta la Paris cu masina proprie, pentru a se bucura de un circuit mai lung si opriri pe drum in Ungaria, Austria si Germania, cei mai multi dintre cei care isi doresc o vacanta la Paris aleg sa ajunga aici cu avionul. Fara a pune la socoteala oboseala condusului pe un traseu de peste 2000 de kilometri, avionul scuteste si circa 2 zile pe drum, chiar mai mult poate daca se opteaza si pentru opriri la obiective turistice. Calatorind cu avionul, lucrurile sunt mult simplificate: durata calatoriei este de numai trei ore daca se opteaza pentru un zbor fara escala si de la 4 ore daca se alege o companie care zboara cu escala. Zborul poate ateriza pe Charles de Gaulle, sau pe aeroportul Beauvais, situat in apropiere de Paris, acesta din urma fiind punctul terminus al curselor low cost care decoleaza din Bucuresti. Din Beauvais la Paris distanta este de aproximativ 86 de kilometri, iar pentru a evita cursele taxi care costa foarte mult la Paris, cel mai simplu ar fi sa se opteze pentru transferul cu Aero Shuttle Paris Transfers.

Transferul se poate aranja inca dinainte de plecarea in vacanta, rezervand masina pentru data si ora aterizarii avionului. In acest fel, orice turist se poate asigura ca vacanta sa la Paris va incepe cu dreptul, fara costuri necunoscute si fara surprize neplacute. In plus, la aeroshuttletransfers.ro, se ofera si asistenta pentru organizarea sejurului, mai ales daca este vorba despre turisti care calatoresc pe cont propriu si nu in grup organizat. Mai jos va puteti calcula costurile de transport.

Care mai de care

mii de chipuri, sute de fete,
milioane de figuri,
infinite idei marete.
suntem prinsi cu totii aici,
altii mai mari, unii mai mici.
suntem prinsi - si cu parere de rau
va anunt, ca exact aici sunt si eu!

Panouri solare fotovoltaice

Panourile solare sunt de doua categorii asa cum probabil toata lumea stie, iar aici avem panouri  solare termice si panouri solare fotovoltaice. Cea de-a doua categorie este probabil cea mai apreciata si cea mai iubita de catre consumatorii de energie ecologica, deoarece ajuta enorm la  economisire, avand in vedere ca panourile solare fotovoltaice nu fac altceva decat sa produca energie electrica.

Ce sa vrei mai mult decat sa ai parte de ceva gratuit cand toata lumea trebuie sa scoata bani multi din buzunar pentru a avea? Cel mai raspandit model de panou solar are la baza urmatoarele principii de constructie: un geam care are o siguranta deplina de natura monostatica, acesta protejand direct fata care este expusa Soarelui, un strat care nu se vede, construit dintr-un material plasticat, acesta avand rolul de a fixa celulele solare, celulele solare policristaline sau monocristaline, acestea fiind conectate prin intermediul unor benzi de cositor intre ele, o rama care are un profil din aluminiu, aceasta avand rolul de a proteja de regula geamul la transport, la montare sau la diverse manipulari (rama din profil de aluminiu ajuta totodata si la rigidizarea si la fixarea legaturii). In plus, principiul de constructie general cunoscut la panouri solare fotovoltaice mai contine si o priza de conectare si un racord (priza de conectare este prevazuta cu o dioda care protejeaza). Desigur ca pentru cei interesati in  achizitionarea unor panouri solare fotovoltaice nu conteaza atat de mult principiul de functionare cat faptul ca trebuie sa functioneze si sa ajute.

Pentru cei mai curiosi din fire insa - adaugam si faptul ca fabricarea oricarui panou solar incepe de la partea care trebuie sa fie activa si expusa in mod direct la soare, dar ceea ce se intampla pe parcursul realizarii si manipularii acestor instrumente extraordinare de captare a energiei solare este desigur prea putin relevant pentru utilizatorii casnici.

Cateva legende ale franc masoneriei speculative care m-au fascinat

In linii mari Franc-Masoneria engleza a avut trei tendinte: Loji catolice si stuartiste; Loji anglicane si hanovriene, Loji scotiene. Lojile stuartiste si scotiene se vor raspandi pe continentul european in primul rand in Franta.
Nu se stie exact data constituirii primei Loji franceze (de fapt: pe teritoriul Frantei). Unii propun anul 1721, altii 1723 sau 1725. Oricum, in 1729 Marea Loja din Londra transmitea unei loji franceze un exemplar al Constitutiei franc-masonice. Treptat, in lojile franceze au inceput sa patrunda si francezi - acestia, precum Montesquieu sau Marchizul de Sade, fiind initiati in Anglia.

Se considera astazi ca fondatorul Franc-Masoneriei franceze cavalerul de Ramsay. Acest de Ramsay era scotian, dar devenise discipol al celebrului Fenelon, mare om de cultura francez. Avea o acuta instabilitate religioasa, suferind de influentele multor culte crestine din epoca (protestantism, anglicanism, quietism, martinism). A sfarsit, insa prin a se dedica trup si suflet Masoneriei speculative, pe care o cunoscuse in Anglia. In 1737 el va elabora expunere doctrinara a Franc-Masoneriei franceze, intr-un discurs. Discursul acesta a avut un oarecare rasunet in epoca: drept urrnare, ingrijorate, autoritatile franceze incep sa-i persecute pe masoni.
Locotenentul de politie Herault primeste sarcina sa afle secretele Masoneriei: le va afla in chip stralucit. Dezvaluirile sale, facute publice prin presa, dau o serioasa lovitura lojilor franceze, care isi vad ritualurile secrete expuse in public (este remarcabil ca Herault a obtinut toate detaliile cu ajutorul unei artiste de la Opera, ce nu i-a cedat unui franc-mason decat in schimbul tradarii secretului.

Periclitati si atinsi in amorul propriu, masonii francezi se regrupeaza rapid si in anul 1738 il aleg ca Mare Maestru pe celebrul Pardailian, duce de Antin (care va deveni erou literar). Acesta, facand parte din marea nobilime, va salva societatea masonica. Incepand cu anii 1742 nobilii din Franc-Masonerie nu mai sunt multumiti doar cu trei grade (Ucenic, Can, Maestru). Ei incep asadar, constituirea unei veritabile pletore de ritualuri si grade superioare, oprindu-se abia la numarul 33.
Ca surse de inspiratie apeleaza la traditiile Templierilor, Rozicrucienilor si Hermetistilor (adeptii lui Hermes Trismegistos medic, astrolog, magician si erou civilizator egiptean), iar ca istorie incep sa declare mandri ca originea Franc-Masoneriei se pierde in negura vremilor. Acum apar primele diferente in ritual, intre Marea Loja din Londra si Lojile continentale. De asemenea, se ivesc dispute notabile intre Consiliul Suveran al Imparatului Orientului si Occidentuiui, Sublima Loja Mama Scotiana pe de o parte si Foarte Respectabila Mare Loja, pe de alta. Prin 1771, insa, se realizeaza un inceput de conciliere si apare o noua Obedienta franceza: Marele Orient.

Data oficiala a constituirii Marelui Orient este 26 iunie 1773, dupa ce in decembrie 1772 se dizolvase Marea Loja a Frantei. De bine, de rau, Marele Orient va realiza in Franta unitatea masonica. Aceasta unitate care a uimit multi profani si care a devenit un model masonic pana azi, se exprima mai ales politic. Astfel, ca sa dam un exemplu concludent, in anul 1771 Anne-Charles-Sigismund, duce de Montmorency-Luxemburg, care era monarhist si seful real al Franc-Masoneriei franceze, il numeste Mare Maestru pe Filip Egalitate, un republican fervent, care va participa activ la revolutie. Talcul gestului nu sta in neutralitatea politica a Masoneriei franceze, ci, dimpotriva, in intelepciunea de a coopta adepti din toate partile baricadei. Oricine ar fi invins, era mason.

Grand Prix Originals - … pour les conaisseurs

Hainele vintage sunt din ce in ce mai apreciate de catre cei cu adevarat pasionati de moda si nu doar de catre vanatorii de trend-uri, care poarta sezonul acesta haine rock, doar pentru ca sezonul urmator sa surprinda schimbandu-si complet garderoba cu pasteluri si floricele. Adevaratii pasionati de moda recunosc cu adevarat calitatea unei piese vintage si stiu sa o pretuiasca si sa o puna in valoare chiar si intr-un context vestimentar actual si original.

Pentru ca nu e suficient ca o piesa vestimentara sa fie doar veche, ci este nevoie ca ea sa aiba si un aer unic si original, adevaratele „comori” vintage trebuie cautate cu atentie si vanate in magazine dintre cele mai aparte. Unul dintre aceste magazine, care nu comercializeaza in primul rand haine vintage, ci mai ales haine adresate unui anumit target, este grandprix-originals.ro,  distribuitorul in Romania al celebrelor haine si pantofi pentru condus Grand Prix Originals, atat de faimoase si atat de speciale, mai ales ca imbina aerul vintage cu unicitatea si originalitatea, pentru un look general foarte cool si actual. Departe de a fi un brand fashion si atat, Grand Prix Originals este brandul anume adresat pasionatilor de sofat, de masini si de curse de masini, celor care adora acest stil de viata si care si-l insusesc in totalitate. De ce pasionatilor de condus? Pentru ca povestea Grand Prix Originals urca in istorie pana in anii 70, odata cu lansarea filmului „Le Mans”, prima data cand publicul larg avea ocazia de a vedea una dintre piesele vestimentare ale brandului, devenit apoi istorie dar si un distribuitor exclusivist, pentru cunoscatori.

Produsele GPO, fie ele pentru barbati sau pentru femei, cuprind de la tricouri si accesorii, la jachete din piele si pantofi pentru condus, create anume pentru a conferi soferului confort si relaxare in timpul sofatului.

Energia sexuala si cum se simte ea in ziua de azi

Unii oameni acorda o importanta deosebita sanatatii si vitalitatii sistemului reproducator. Acest lucru ofera o mare vitalitate corpului, cat si sistemului nervos. Energia sexuala se poate transforma in energie creatoare si poate ajuta la dezvoltarea mentala si spirituala a individului.

De mentionat este ca cele mai multe boli sunt datorate folosirii necorespunzatoare a energiei sexuale si incapacitatea de a intelege in profunzime o relatie cu o stiinta polar opusa. In societatca in care traim, toxinele acumulate in sistemul nostru irita nervii, facand sa creasca apetitul sexual intr-un mod fals si greu de satisfacut. Intr-un corp eliberat de toxine apetitul sexual se va manifesta intr-un mod natural, armonios si usor de satisfacut. O activitate sexuala excesiva va cauza dezechilibre de tip hormonal si va goli corpul de esenta apei. Ne va face astfel mult mai sensibili la infectarea in aceasta zona. Toxinele transmise prin secretiile sexuale impiedica sistemul defensiv sa se apere si se revarsa in profunzimea tesuturilor. Sexul fara iubire ne goleste de vitalitate si ne tulbura emotiile zic unii naturisti, insa sexul fara iubire este doar sex si nu are scopuri inaltatoare precum reproducerea, el este facut numai de amorul artei de a face arta sexuala si asa mai departe...

Cei pasionati de cartile tantrie sau de cele in general orientale aducem aminte, ori mentionez cel putin ca intelepciunea scrierilor de acest tip ne atrage atentia asupra faptului ca masturbarea poate cauza multe boli deoarece nu exista schimburi emotionale si energetice care sa sustina echilibrul corpului fizic. Iar aici sincer ma gandesc la saracii baieti care parca au probleme de comportament de poarta pantaloni stramti si freze din alea intr-o parte gen creasta de cocos ce nu sta dreapta ca nu are dreptate.  Se spune ca atunci cand acest echilibru este intrerupt, se agraveaza o anumita umoare din organism si suprastimuland imaginatia putem deveni vulnerabili in fata fortelor negarive psihice si astrale, putand fi usor de manipulat de aceste energii.

Eh bine, nu stiu zau ce energii actioneaza sau graviteaza in jurul bietilor oameni care in prezent sunt atat de descentrati de la propriul lor epicentru, insa un lucru spun tare si raspicat: orientalii astia par sa aiba dreptate in ceea ce reprezinta masturbarea si modificarile ei asupra corpului.

Cadouri de Iepuras

De cele mai multe ori atunci cand vrem sa facem cadou cuiva, oricat de bine am cunoaste persoana respectiva parca tot suntem in pana de idei cand vine momentul sa si oferim ceva cu adevarat. Si mai ales de Paste este de destul de greu sa faci alegerile potrivite in materie de cadouri deoarece nu stii la ce anume sa apelezi.

Un lucru trebuie stiut si anume acela ca atunci cand nu vrei sa iei articole vestimentare, lucruri de mare valoare de exemplu bijuterii sau gadgeturi si multe altele, e clar ca trebuie sa apelezi la elementele simbolice precum afrodiziacele, precum ciocolata si vinul. Astfel puteti sa “furati” cele mai bune idei de cosuri Paste chiar de pe internet, unde veti primi foarte multe sugestii pentru micutele pachetele de atentii, indiferent cui ii sunt destinate. Daca doriti sa cumparati cosuri Paste pentru cei de la birou, si aveti un numar mare de angajati, preferabil este sa luati pentru toata lumea la fel si sa nu faceti diferente mai ales intre angajatii de acelasi sex. Iar in cazul in care luati pentru cineva drag e cazul sa nu va uitati la bani si sa achizitionati cele mai bune produse, care din pacate de multe ori sunt si cele mai scumpe.

De regula atunci cand comandati cosuri Paste de pe internet acestea va vin direct impachetate, la o comanda mai mare puteti beneficia si de o reducere substantiala, iar daca faceti o comanda de exemplu pe officegifts.ro atunci aveti toate sansele sa va bucurati si de alte reduceri. Oricum ati alege insa sa le achizitionati cert este ca micile atentii sunt intotdeauna binevenite, ele au menirea de a intari relatiile intre oameni atat cele profesionale, cat si cele personale. Iar cum in prezent aveti la alegere multe produse e mare pacat sa nu profitati de ele.

De ce iubim ciocolata?

Personal, pot sa va dau 1000 de motive pentru a iubi ciocolata. Eu pur si simplu o ador!
Sunt atat de multe feluri de dulciuri, incat nici nu stii ce sa mai alegi. Dar atunci cand gasesti ciocolata favorita, nu te mai poti desparti de ea. Printre dulciurile mele preferate se numara Milka cu Oreo, Merci (pentru ca are o varietate larga: cu alune, cu mousse de ciocolata neagra, cu lapte si altele, toate astea intr-o singura cutie) si Heidi cu caramel. Sunt cele mai bune pentru mine!

Desigur, fiecare avem gusturi diferite, dar sunt de parere ca fiecare are ciocolata lui preferata pe care ar trebui sa o consume, moderat si din cand in cand, chiar daca unii oameni refuza sa manance ciocolata din cauza ca tin la silueta lor.
1. Ciocolata este buna, pentru ca iti rasfata papilele gustative (motivul meu preferat);
2. Orice om are nevoie de ciocolata, pentru ca ea ajuta creierul sa se dezvolte;
3. Ciocolata cu peste 80% cacao neagra este cea mai sanatoasa. Este indicat sa mananci 3-4 patratele de ciocolata neagra pentru ca ea stimuleaza organismul, dar si creierul;
4. Ciocolata este buna pentru ca, atunci cand simti ca ai nevoie de ceva dulce, si mananci putina ciocolata te simti mult mai bine;
5. Ciocolata iti da energie.

Criterii importante in alegerea unui birou de traduceri

Aveti nevoie de serviciile unui birou de traduceri, insa nu aveti recomandari pentru o firma anume? Trebuie sa aveti in vedere anumite aspecte / criterii care va vor ajuta in alegerea unui birou de traduceri profesional.

Mai jos gasiti cateva informatii utile, care va pot orienta in alegerea firmei de traduceri in functie de nevoile dumneavoastra si tinand cont de faptul ca va doriti sa lucrati cu profesionisti adevarati:

1. Stabiliti care sunt serviciile de traduceri de care aveti nevoie pentru a va indrepta catre firma de traduceri potrivita pentru dumneavoastra. Numarul mare de firme specializate in traduceri nu va face alegerea mai usoara, insa trebuie sa stiti exact de ce aveti nevoie. Fie ca va sunt necesare traduceri autorizate ale documentelor de studiu, documentelor tehnice, documente economice sau medicale,  fie ca aveti nevoie de traduceri autorizate legalizate notarial, este important ca prestatorul de servicii de traducere sa fie unul profesionist.

2. Cel mai probabil, nu sunteti familiarizat cu limbajul de specialitate al unui birou de traduceri, de aceea, este important ca reprezentantul biroului de traduceri la care ati apelat sa va poata oferi informatiile de care aveti nevoie.  De exemplu, persoana dumneavoastra de contact trebuie sa stie sa va explice ce inseamna traducere simpla, traducere autorizata si traducere legalizata sau cum se calculeaza paginile standard taxabile dintr-un document, etc.

3. In cazul unei traduceri de specialitate, un birou de traduceri profesional trebuie sa va ofere, daca solicitati, o traducere de test ca sa va faceti o parere despre modul in care lucreaza si despre calitatea serviciilor propuse.

4. Aveti in vedere faptul ca o firma de traduceri cu adevarat profesionista lucreaza exclusiv cu traducatori autorizati si cu experienta, capabili sa va ofere servicii de traducere la standarde inalte de calitate. Este bine sa clarificati acest aspect inca de la inceput. Pentru a va asigura de acest aspect puteti sa solicitati sau sa verificati existenta, pe fiecare pagina a traducerii rezultate, a stampilei si semnaturii traducatorului autorizat, care astfel isi asuma continutul materialului elaborat.
  
5. Un alt criteriu de care ar trebui sa tineti cont in alegerea furnizorului dumneavoastra de traduceri autorizate este si detinerea unei  certificari privind implementarea cu succes a unui sistem de management  al calitatii serviciilor de traducere, in conformitate cu standardele recunoscute pe plan international (ex.: ISO 9001). Astfel de informatii sunt de obicei disponibile pe site-urile de prezentare ale firmelor de traduceri, precum si la sediile sau punctele de lucru ale acestora si pot fi prezentate la cerere.

6. Respectarea termenului de predare a traducerilor este un alt criteriu care trebuie luat in seama. Nimeni nu si-ar dori sa lucreze cu o firma de traduceri care nu-si respecta termenele de predare si care amana predarea lucrarii de pe o zi pe alta. Daca v-ati confruntat  cu o astfel de situatie poate ar trebui sa analizati oportunitatea de a va reorienta in ceea ce priveste firma de traduceri aleasa.

7. Un birou de traduceri profesionist si orientat catre client trebuie sa detina un portofoliu de clienti sau recomandari din partea fostilor si actualilor clienti. Este bine sa va informati cu privire la aceste aspecte inainte de a incheia orice fel de parteneriat sau colaborare.

Acestea fiind spuse, va uram succes in cautarea celui mai potrivit furnizor de servicii de traducere pentru voi.

Premii pentru Laura Cosoi

Cartea de bucate ,,Ramai la masa?” scrisa de Laua Cosoi, are un success neasteptat. Aceasta a fost premiata in cadrul Gala Premiilor Radar de Media cu ,,Premiul special pentru cel mai ambitios proiect culinar”. Dar totul nu se opreste aici, pentru lucarea Laurei Cosoi a mai primit un premiu din partea Peroni, si anume ,, Premiul pentru efervescenta si stil care inspira”. Laura a declarat pe blogul personal ,,Sunt foarte fericita ca proiectul meu se bucura deja de un success atat de mare, fiind lansat cu doar doua saptamani in urma. Multumesc Radar de Media, multumesc Peroni si le multumesc celor care m-au inspirat si m-au incurajat sa te invit la masa.“