Thailanda - destinatie exotica pentru luna de miere

Tinerii casatoriti din intreg mapamondul sunt atrasi de ideea de a petrece luna de miere Thailanda, convinsi poate, de plajele imaculate, de specificul culinar ori de cultura bogata a thailandezilor.

Locul potrivit in care va puteti incepe incursciunea in minunata lume thai este reprezentat de capitala Bangkok. In 2-3 zile petrecute acolo va puteti indrepta atentia catre centrele comerciale de lux, daca va permiteti, insa nu sunt de uitat nici buticurile din populatele cartiere thailandeze, in care puteti gasi diverse obiecte de artizanat specifice zonei in care va aflati. Seara, va puteti delecta cu o cina romantica pe care o puteti lua la unul dintre restaurantele situate pe acoperisurile cladirilor inalte, privilistea oferita adaugand un plus de savoare serii. Pe langa metropola cosmopolita, Thailanda este cunoscuta si datorita plajelor minunate pe care le detine de jur imprejurul insulelor, acesta fiind si unul dintre motivele pentru care tara se claseaza  printre primele 5 tari cele mai vizitate ca destinatii pentru luna de miere.

In cazul in care va simtit obositi de agitatia, ori doriti sa petrecti cateva clipe romantice alaturi de perechea dumneavoastra, va puteti indrepta atentia spre una din plajele thailandeze nepopulate si virgine, tara fiind destul de ofertanta in ceea ce priveste astfel de locuri. Insulele Puket reprezinta poate cea mai mare atractie turistica a Thailandei cu o multitudine de plaje si obiective turistice precum acvarii cu pesti exotici sau gradini botanice, frumusetea insulei atrage anual un numar destul de ridicat de vizitatori.

Perioada propice pentru vizitarea Thailandei o reprezinta luna Noiembrie, atunci cand se sfarseste sezonul ploios, insa in realitate Thailanda se inscrie cu succes in randul destinatiilor ce pot fi vizitate pe tot parcursul anului, deoarece aversele tin doar cateva ore, spre dupa-amiaza vremea fiind prielnica activitatilor pe care doriti sa le desfasurati.

Paris - intotdeauna o idee buna

Am ajuns. Orasul strabatut de Sena, orasul care se misca, orasul care e viu, orasul cu istoria intiparita la fiecare pas, orasul luminilor, Paris. Eram de-o schioapa si Parisul, pentru mine, era un loc unde merg oameni indragostiti sa faca poze cu un turn neimportant si plini de lumini asemenea unor licurici.
De ce Paris? De ce simt ca am petrecut o viata intr-un loc in care am stat o singura zi? Poate pentru furnicarul de pe Champs- Elyses, poate pentru vocea ingerilor ce soptesc slujba la Notre Dame, pentru intalnirea cu Picasso, Van Gogh si Venus din Milo, pentru falnicul turn Eiffel care sfideaza orice vis avut sau neavut, pentru infinitul si fabulosul din Galeriile Viviene, pentru ca nimic nu se compara cu privelistea soarelui in flacari inghitit incet,incet de valurile limpezi ale Senei, pentru ca aici s-a nascut moda si pentru ca nu pot descrie in cuvinte sentimentul sederii la colt de strada, cu un traditional croissant si specificul ceai francez  in fata, si pur si simplu sa lasi Parisul sa se desfasoare in fata ta.
Paris, orasul in care vezi mii de indragostiti, orasul in care iau nastere alte povesti de iubire. In Paris, toti respira dragoste. In Paris, sufletul e mai linistit, mai relaxat, mai pozitiv. Acest oras te vrajeste de indata ce ai ajuns in el. Este de o frumusete inexprimabila, este o minune.

Istorie, cultura, inovatie, moda, iubire, teatru, arta, geniu, toate le gasim in Paris. Vizitat anula de sute de mii de turisti, orasul luminilor este destinatia favorita a multor proaspete cupluri. Multi vin in Paris in luna de miere, altii vin chiar pana in Paris pentru a se casatori. Romantismul este la el acasa. Se spune ca cine nu a pasit macar o data pe taramul de vis al Parisului, nu a trait viata la intensitate maxima. E pacat sa ai sansa sa vezi acest oras uluitor si sa o pierzi. In Paris parca si apa are alt gust, parca si soarele straluceste mai tare, iar stelele sunt mai aproape de noi, poti chiar sa le atingi.

Moda te inconjoara din toata partile. Oriunde privesti observi macar un parizian imbracat clase, cu gust, avand propriul stil. In Paris iti trebuie imaginatie, trebuie sa tii pasul cu schimbarea care se produce in fiecare zi. Daca ai reusit sa vezi o prezentare de moda la Paris esti deosebit de norocos. An de an, designeri de renume internationala isi prezinta colectiile in acest oras. Nu uita ca inainte sa pleci din Paris sa-ti cumperi macar un obiect vestimentar.

Arta si cultura sunt doua lucruri foarte bine definite in Paris. Pe langa muzeul Luvru, unde se intalneste cea mai rafinata arta a secolelor precedente, unde se intalnesc toti marii pictori si sculptori, in Paris putem observa si o altfel de arta: de exemplu, atunci cand te plimbi, e imposibil sa nu observi arhitectura locuintelor, modul in care au fost construite. Este foarte interesant sa incerci sa afli ce reprezinta stilul respectiv, iar apoi sa incerci sa-l intelegi. Cat despre cultura, zilnic au loc spectacole de teatru, concerte de muzica clasica si diverse activitati care au ca spop promovarea culturii.

Asadar, daca erati in cautarea unei locatii pentru a va petrece concediul, Paris este o oferta minunata! De asemenea, toata lumea spune ca 90% dintre indragostitii care au vizitat Parisul au plecat mult mai indragostiti si mai increzatori in relatia lor.

2 genti must have in acest sezon

In fiecare sezon marile case de moda din lume dau tonul, in prezentarile lor, noilor tendinte in ceea ce priveste moda, atat cea de podium cat si cea de strada. Gratie prezentarilor marilor designeri femeile stiu ce se poarta, ce culori sa aleaga sau ce accesorii sunt cele mai fashion intr-un sezon sau altul. Care au fost accesoriile care au avut cea mai mare prezenta pe podiumurile saptamanilor modei din cele mai fashionable orase din lume? Ce posete casual au fost preferatele designerilor pentru acest sezon? Care sunt cele pe care trebuie sa le ai cu orice chip? Afla in cele ce urmeaza.

Poate cea mai celebra piesa pe segmentul genti casual este geanta tip satchel, atat de practica si atat de frumoasa, utila pe tot parcursul zilei, pentru perioade aglomerate la birou, intalniri sau un program prelungit si bogat in activitati. Poate fi considerata cu succes o servieta a zilelor noastre, dar una care reuseste sa mentina feminitatea fiecareia dintre noi. Este un accesoriu extrem de versatil si poate fi abordat in combinatii vestimentare extrem de variate. Unele dintre cele mai atragatoare si mai cu stil optiuni pentru acest model de poseta vine de la http://www.kataleea.ro, acestea fiind disponibile intr-o varietate impresionanta de culori.

Tot pentru zi, incapatoarele genti tote, fie ele cu toarte lungi fie cu toarte scurte, sunt ideale pentru o zi la birou (pot “gazdui” fara probleme gadgeturi dintre cele mai voluminoase si obiecte personale), dar si – de pilda – pentru o zi pe care o petreci in compania copiilor si refuzi cu obstinatie geanta spgentieciala pentru bebelusi. O mamica trendy poate alege pentru o astfel de zi o geanta tote cu fermoare si buzunare, cu manere mai lungi, usor de adaptat – cu putina atentie - chiar si unei tinute sport casual. In acelasi timp, pentru tinute casual la birou o femeie ce tine la stil poate opta pentru un tote structurat, elegant, cu manere scurte si extrem de incapator.

Refugiul Viselor

Povestea vietii mele incepea cam asa: m-am pierdut intr-un labirint. Sau cel putin asa am crezut la inceput. Ma straduiam din rasputeri sa evadez, fiind captiva intr-un loc necunoscut, intr-un loc mirific si in acelasi timp plin de teroare. Teroarea gandirii mele, pentru ca nu era nimic semnificativ in acel loc. Doar gardul format de tufele inalte si iarba moale pe care paseam dezorientata. Puteam sa jur ca visez. Dar nu era un vis frumos. Ci o realitate asemenea unui cosmar. Tot ce puteam sa fac era sa merg si sa nu adorm. Incercam sa gasesc un loc unde sa pot macar sa dorm sub cerul instelat, sau poate o iesire. Iesirea era salvarea mea si, in acelasi timp, oferta pe care Dumnezeu mi-o dadea: evadarea in lumea mea mica si sansa la viata.
 
Dar nu venea. Doar ma miscam intr-o parte si in cealalta distrusa, gandindu-ma la ce putea sa imi rezerve viitorul. Bineinteles, cand nu ai ce face, pierduta intr-un loc de unde nu mai poti iesi niciodata, sau cel putin sansele de a iesi dintr-un loc ca acela erau minuscule, incepi si iti faci planuri de viitor, care  cine poate stii daca te vei mai afla in el. Nici nu imi puteam imagina un viitor fara mine. Eram singura persoana care muncea din familia mea, tata fiind pensionar, iar mama casnica. Sora mea mai mica, de numai 5 anisori, astepta cu nerabdare micul dejun, masa de pranz si cina, iar eu, pierduta fiind, nu i le puteam oferi.
 
Deci, mi-am facut planuri, m-am gandit la o modalitate de a iesi din acel labirint, dar nimic nu imi fulgera mintea. Nimic din ce aveam eu nevoie. Dar dupa cateva momente mi-am dat seama: cataratul. Eram o buna cataratoare, deci puteam bineinteles sa vad pe unde ar fi iesirea din labirint, pe unde as putea merge pentru a ajunge acasa. Se pare ca fereastra mintii se deschise larg de data aceasta si ma salvase. Doar ca trebuia sa merg in continuare si nu cumva sa ma opresc. Sansa vietii mele se ivise, iar eu am luat-o fara a mai sta pe ganduri. M-am catarat cu usurinta pe gardul de tufe, iar apoi am vazut-o: IESIREA.Am inceput sa fug, disperata. Nimic nu era mai frumos decat evadarea si recastigarea libertatii.
 
Dar apoi m-am oprit. Fara sa imi dau seama, totul disparuse, iar eu m-am trezit. Din fericire era doar un vis. Un vis groaznic, inspaimantator. Totusi, parea atat de real, atat de adevarat, pur si simplu nu putea  sa fie vis. Dar era.
 
Dintr-o data eram doar in micul meu pat, asteptand... Ce asteptam? Orice ar fi fost acel lucru, nu venea, iar eu nu stiam daca e mai bine sa ma dau jos din pat sau sa raman. Mai ramai! spunea vocea din capul meu. Daca urma sa visez ceva mai groaznic? Poate mai socant. Sau poate un basm. Da. Un tinut al marilor sperante cu pereti de curcubeie, cu norisori de vata de zahar, chiar si cu casute din turta dulce si ciocolata organica. Totul putea sa fie doar in imaginatia mea, dar atata timp cat visam, putea fi real. Atat de real incat as fi simtit gustul curcubeielor si al ploilor de suc de lamaie. Ar fi fost mica mea lume, unde m-as fi refugiat. Refugiul viselor – tara care niciodata nu doarme.
 
Dar era prea coplesitor. Si totusi atat de tentant. Fiecare muschi din corp imi spunea „Dormi! Maine va fi mult mai bine. Du-te si distreaza-te. Relaxeaza-te! Nu-ti pierde vremea” si asa am si facut. M-am lasat dusa de somn, pleoapele grele inchizandu-se fara niciun efort, somnul invaluindu-ma ca intr-o mantie de ceata calda si pufoasa, ducandu-ma in tinutul viselor mele, imaginarul meu loc real.

Cainele potrivit pentru o familie

Daca vrei sa adopti un caine in familia ta, va trebui sa te gandesti bine inainte sa iei o decizie, deoarece un animal de companie iti schimba stilul de viata si are o mare importanta in crestera unui copil.

De cele mai multe ori, cainii si copiii formeaza legaturi stranse si prietenii puternice, indestructibile. Dar, la fel ca si copiii tai, cainii sunt niste individualitati si nu exista nicio garantie in faptul ca atunci cand veti aduce un catelus in sanul familiei, acesta va fi exact asa cum te asteptai, chiar daca te-ai informat bine inainte sa-l cumperi. Rasa cainelui este, probabil, cel mai important factor pe care trebuie sa-l iei in considerare atunci cand vrei sa decizi ce caine este mai potrivit pentru tine. Acest animal va face parte din familia ta pentru o perioada lunga de timp iar aspectul fizic nu va trebui sa te influenteze prea mult atunci cand te hotarasti sa-l iei acasa.

Inainte sa aduci animalutul la tine in casa, va trebui sa stabilesti niste reguli cu familia ta, in legatura cu cresterea si educatia acestuia. Copiii trebuie sa stie ca acest caine este o fiinta care simte si este capabila sa simta durere si suferinta. De aceea, el trebuie respectat. Exista un anumit comportament adecvat ce trebuie adoptat vis-a-vis de animal iar anumite lucruri pot fi inacceptabile si chiar periculoase. Copiii vor fi nevoiti sa stie cand cainele se poate juca si cand are nevoie de liniste iar limbajul corpului acestuia va trebui invatat si respectat.

Cainii care urmeaza sa faca parte dintr-o familie, mai ales daca la mijloc exista si copii mici, trebuie sa aiba niste caracteristici in comun cu acestia. Cateii trebuie sa fie robusti, distractivi, prietenosi, rabdatori si de incredere, adica sa aiba un temperament echilibrat. Exista mai multe rase de caini care se potrivesc acestor descrieri, cele mai populare fiind: Labrador, Golden Retriever, Beagles, St Bernard, Boxer si Bichon.

Un lucru foarte important ce trebuie luat in vedere dupa ce cainele a fost adoptat, este dresajul. Animalele foarte dresate se inteleg mult mai bine cu copiii si sunt invatati sa se ataseze de intreaga familie si nu de o singura persoana. Rasele de caini cel mai usor de dresat, ce pot lucra foarte bine cot la cot cu oamenii sunt Labradorii si Golden Retriever. De asemenea, cainii din rasa Ciobanesc German sunt foarte isteti si usor de educat.

Totodata, pentru caine este nevoie de un anumit buget lunar care sa acopere tot ceea ce tine de ingrijirea, educatia si sanatatea acestuia. El va trebui dus frecvent la veterinar, pentru a fi vaccinat si mentinut sanatos. Hrana cainelui trebuie sa acopere toate elementele necesare unei dezvoltari normale si, de asemenea, nu trebuie neglijate periajul blanii, spalarea si pedichiura animalului, care trebuie facute frecvent.

Prin urmare, inainte de a lua un caine in familia ta, gandeste-te la toti factorii importanti legati de acest aspect si pune accent pe rasa animalului, varsta acestuia, varsta copiilor din casa, stilul tau de viata si bugetul tau.




Pe strazile vietii

Saracia este o boala nu doar cronica, dar si extraordinar de crunta. Lipsa de speranta si framantarea interioara a unui individ ce cu greu are ce manca il poate determina sa ia masuri disperate. Dar, insa, cate tipologii se desprind din aceasta situatie? In urma articolului aparut despre copiii care dorm in bratele cersetoarelor, nu am putut sa nu ma gandesc la tot ce presupune cersetoria si am ajuns la cateva idei in urma unor situatii pe care le-am observat de-a lungul timpului.

Din multimea de cersetori pe care ii intalnim zi de zi, la orice pas, care este cu adevarat nevoias? Care lacrimi sunt reale si demonstreaza amaraciunea vietii acelui om? Care cersetor este sincer si a incercat toate solutiile pentru a-si pune viata pe picioare, astfel apeland la cersetorie ca o ultima varianta umilitoare? Pentru ca sunt si foarte multi care prefera sa presteze astfel ca metoda cea mai simpla de a face bani. Se complac intr-o astfel de situatie, fugind de munca.

Este uluitor cand auzi despre mafia care sta in urma cersetoriei si este si mai grav cum oamenii o incurajeaza. Este adevarat, trecand pe langa ei si vazandu-i amarati, mila te determina sa le dai o mana de ajutor. Insa, ce se intampla sa intri intr-o situatie in care cersetorul poate deveni agresiv? Cunosc o situatie in care o studenta a incercat sa ajute o batrana ce plangea si spunea ca are nevoie de bani. Fata i-a dat femeii tot maruntul pe care il avea in protofel, adunandu-se in jur de 3 lei, in semn de ajutor. Batrana, nemultumita de ce a primit, a inceput sa tipe la fata sustinand ca suma pe care a primit-o este mult prea mica si ca nu o poate ajuta cu nimic. Asadar, batrana respectiva are cu adevarat nevoie de ajutor?

Ce sa mai vorbim de lanturile de cersetori, condusi de mafioti care catiga enorm de multi bani pe urma lor. Nu ar fi mai simplu sa ajutam cersetorii printr-o bucata de paine, un covrig sau orice altceva de mancat. Lucrul asta ar dizolva “industria” asta care s-a format si chiar am ajuta omul respectiv mai mult decat prin bani. Mai mult decat atat, desi metodele lor pot fi inselatoare de multe ori, trebuie sa gandim in profunzime. De curand, am asistat la o scena, care mi s-a parut interesanta: in metrou, un barbat la 40-45 de ani, imbracat saracacios a inceput sa spuna poezii. De la versurile lui Eminescu, Arghezi, Bacovia, pana la intonatie si dictie, recunosc ca am fost surprinsa sa intalnesc astfel de cersetor. Si atunci m-am intrebat: Oare barbatul acesta era pasionat de literatura, candva in viata lui fusese cineva si acum se folosea de ceea ce stie pentru a castiga un ban mai cinstit decat cu “Da si mie”? Oare acest barbat are o memorie foarte buna si un conducator al clanului de cersetori a gasit aceasta metoda potrivita pentru a impresiona oamenii? Cine e acest barbat si ce e de facut cu el? Adica, intr-un fel dovedeste faptul ca are o oarecare inteligenta, ca ar putea munci orice, decat sa cerseasca. Il pune situatia la care a apelat intr-o lumina mai buna?

Oamenii sunt oricum preocupati destul de putin de suferinta celor din jurul lor. Motivele pentru care unii oamenii ajuta cersetorii sunt iarasi impartite: din mila, din mandrie, pentru a se lauda, pentru a demonstra ceva altor oameni care sunt langa ei, etc. Dar ce se intampla cu cersetorii care sunt sinceri? Oamenii aceia simpli, care in urma unei drame, unei situatii la care viata i-a supus sau chiar in urma intamplarii nefericite de a se naste intr-un astfel de mediu, au nevoie de ajutorul nostru. Port cu mine o intamplare care a avut loc intr-o cofetarie in vremea cand eram la liceu, cand un baietel a venit la mine la masa, unde stateam cu prietenele mele, sa-mi ceara bani. Prima reactie a fost sa-l izgonesc. Am surprins apoi cum o doamna de la o alta masa i-a dat 1 leu sau 2 lei. Baiatul s-a dus la vanzatoare si si-a luat 2 bucatele mici de prajituri din acela la kilogram. In momentul ala am realizat ca cerea bani pentru ca avea si el pofta de ceva dulce. Regretand fapta mea anterioara, m-am apropiat de el si l-am intrebat de care prajitura vrea sa manance si i-am cumparat-o. Intamplarea a pus intr-un fel amprenta pe gandurile mele, prin intrebarea pe care mi-o pun inca de atunci: Cum sa delimitam oamenii nevoiasi de cersetorii falsi? Cum sa facem sa oferim ajutor celor care au cu adevarat nevoie?

Lumea in care traim ne face oare sa actionam instinctiv, fara sentimente, fara a gandi lucrurile in profunzime? Poate daca am crede in povestea celor care au nevoie de noi, am fi mai deschisi. Poate cei care au crescut afacerea asta cu “da si mie 1 leu” au furat sansa celor nevoiasi de a primi ajutor.

Acum cateva seri, iesind dintr-un magazin, mi-a ramas privirea blocata pe o scena din care s-ar putea deschide un alt subiect cu totul si cu totul sensibil. La iesirea din magazin, statea pe jos un copilas murdar, de vreo 9-10 ani, care tinea langa el un pui de catelus, blanos si jucaus, aproape la fel de murdar. Un cuplu se opreste langa el, tipa fiind foarte incantata de catelus. Se apleaca, il mangaie,vorbeste cu el si-i rade, iar pe copil il ignora complet. Si totusi, stiu ca uneori animalele sunt mai credincioase decat oamenii, dar baietelul acela amarat merita si el macar o vorba buna.

Intrebarea de final ramane: cum sa rezolvam problema asta a omenirii? Cred ca solutia vine din atitudinea fiecaruia, fie cersetor, fie omul care alege sa arunce un ban, fie omul care alege sa treaca nepasator, fie omul care alege sa ofere printr-un gest putina afectiune.

Beneficiile cosmeticelor naturale

Produsele cosmetice naturale devin tot mai populare, mai ales acum, cand nume sonore din Romania si de la Hollywood s-au declarat multumite de beneficiile pe care le-au avut in urma folosirii acestora. Daca vrei o piele mai sanatoasa si fara efecte secundare, atunci produsele cosmetice naturale sunt, cu siguranta, cea mai buna alegere. Iar pentru a te convinge in totalitate de aspectele pozitive pe care le pot avea asupra tenului tau, iata cateva dintre beneficiile folosirii unor astfel de produse:

Ingrediente naturale

Pentru ca produsele cosmetice naturale sunt fabricate din ingrediente naturale, aceasta inseamna ca ele nu contin produse petrochimice dure, care pot afecta pielea. Multe produse deja existente pe piata, cum ar fi cremele de fata, pot contine substante chimice care, desi  curata pielea si lasa o senzatie de bine, in timp, iti pot irita sau usca tenul. Folosind ingrediente naturale, inseamna ca produsul folosit va face ceea ce a fost proiectat sa faca si nu va deteriora pielea sau parul.

Multe produse, tind sa aiba proprietati naturale de hidratare, astfel incat sa nu deterioreze pielea, mentinand-o moale si catifelata in acelasi timp.

Ecologic

Cele mai multe produse naturale sunt foarte bune pentru mediu, deoarece nu contin substante chimice ingrozitoare, care ar putea dauna atmosferei. In acest caz se recolteaza ingredientele naturale si se pun intr-un flacon. Daca esti ingrijorat cu privire la amprenta de carbon, trebuie sa stii ca exista multe companii care vand produse special concepute pentru a ajuta mediul inconjurator, fiind in acelasi timp naturale.

Incercate si testate

Cele mai multe dintre retetele acestor produse sunt cele care au fost folosite de ani de zile, cu mult inaintea aparitiei substantelor chime din cosmeticele actuale. Acest lucru demonstreaza ca un produs care miroase bine datorita substantelor chimice din compozitie, nu este neaparat benefic si pentru pielea ta.

Tipuri de ten

Cosmeticele naturale pot fi proiectate pentru diferite tipuri de ten - gras, uscat sau normal/mixt. In functie de nevoile tenului tau, poti alege acum dintr-o gama variata de produse. Pentru ca acestea nu contin substante chimice care pot afecta pielea, majoritatea pot fi utilizate chiar si pe pielea mai sensibila, indiferent de varsta.

Frecventa de utilizare

Deoarece produsele naturale sunt mult mai eficiente decat altele, ele nu trebuie sa fie utilizate in exces. Nu sunt un remediu rapid, iar din acest motiv trebuie lasate actioneze in ritmul lor natural.

Folosind un produs conform indicatiilor de pe ambalaj, vei evita astfel supraincarcarea tenului si a pielii, iar in timp, te vei putea bucura si de rezultatele sperate.

Pe culmile vietii

As vrea sa pot zbura. Pentru aceasta fereastra spre cer trebuie sa fie deschis si drumul fara piedici. In calea mea sa nu fie pereti care sa ma opreasca din zbor. De acolo de sus vreau  sa privesc lumea ca un vultur, sfruntand vazduhul. Libertatea pe care mi-o da dorinta de zbor este unica. Gandul ca as putea zbura ma face fericita, si chiar si pentru o singura clipa de zbor as striga: "A meritat sa ma nasc!".
 
Cand zbori vezi lucrurile altfel decat le poti privi de jos. Nimic nu se compara cu sentimentul pe care il ai atunci cand atingi cerul cu varful degetului, cand faci bulgari din fuioarele de nori razleti, cand te iei la intrecere cu vantul si cand te iei in piept cu furtuna. Acesta este doar un vis al meu. Eu nu pot zbura in realitate decat cu gandul. El alearga de la un cap la altul al lumii cu repeziciune, iar distanta cer-pamant o parcurge cat ai clipi. Nu ai nevoie de aripi si te inalti chiar deasupra vazduhului, de unde poti contempla lumea ca un stapan al ei. Gandul cel bun alearga mai repede decat gandul cel rau, deoarece acesta din urma nu gaseste calea spre lumina cerului si se pierde undeva intr-un labirint intunecat. Nimeni nu ma poate opri sa zbor cu gandul cel bun unde vreau si sa mangai pe cei care au nevoie de speranta. Eu le-o pot da prin gandul meu cel bun. Stiu asta pentru ca si eu am primit in zbor gandurile bune ale altor cutezatori si iubitori de inaltimi. E mare puterea gandului in zbor, insa ea este la indemana oricui iubeste, crede si are speranta in bine.
 
Haideti si va inaltati cu mine in zbor sa ne ostoim dorul de culmi si de pe acestea sa strigam: "Drumul prin viata este un zbor spre Cer!"

De ce avem idei preconcepute?

Am urmarit emisiunea ,,In premiera” de la Antena 3 si mi-a atras atentia in mod special un reportaj despre copiii cu autism. As vrea sa comentez putin ceea ce am vazut si sa va impartasesc impresiile cu care am ramas dupa ce am vazut emisiunea.
 
O luam pe rand: ce e autismul? Conform DEX-ului, autismul este ,,starea patologica manifestata prin ruperea legaturilor psihice cu lumea exterioara si intensa traire a vietii interioare.” Pun acceptul pe faptul ca in aceasta definitie NU apare cuvantul ,,boala”. De ce? Pentru ca pur si simplu autismul nu este o boala. Este ceva ce nu toti oamenii au. De ce nu spunem ca este o calitate? Sau o anumita trasatura comportamentala? Daca intrebati 10 persoane, 9 dintre ele va vor spune ca autismul este o boala. Gresit. Nu trebuie sa plecam cu aceasta idee preconceputa, daca esti autist, esti bolnav, nebun, ai creierul prajit. Din contra, copii care sufera de autism sunt foarte inteligenti, dezvolta anumite calitati mult mai mult decat copii 100% normali. Autismul este doar un voal sub care se ascunde o inteligenta peste masura, o comoara incredibila.
 
Din pacate, copii care au autism sunt exclusi din societate. Aproape nimeni nu incearca sa ii integreze printre persoanele cotidiene, ba chiar ii lasa deoparte si ii ignora. Va ganditi cum reactioneaza un copil atunci cand este exclus? Ce este in sufletul lui atunci cand doreste si el sa se joace si aude cuvinte de genul ,,Esti nebun, lasa-ne in pace”. Acel copil se va inchide si mai mult in el si va inceta sa mai comunice cu cei din jur. Autistii au nevoie de intelegere, de ajutor de specialitate si de multa rabdare. Ei vor incepe sa descopere lumea mai tarziu decat noi, dar, spre deosebire de altii, vor intelege fiecare secret al pamantului. Multe dintre geniile lumii au fost persoane care au fost diagnosticate cu autism. De ce sa ii tratam altfel? De ce sa ii izolam? Sau mai rau, sa ne prefacem ca nu exista?!
 
Treziti-va, oameni buni! Ei exista si inca in numar relativ mare. Potrivit unui studiu, in fiecare clasa de elevi sau in fiecare grupa la gradinita exista un copil care sufera de o forma de autism. De ce nu ne dam seama ca au nevoie de ajutor? De ce nu facem ceva pentru ei pana nu e prea tarziu? Haideti sa fim oameni adevarati si sa ne ajutam unii pe altii. Faceti voi primul pas spre ei, poate si pe alt doilea, dar o sa vedeti ca pe urmatorii 100 ii vor face ei. Sunt capabili de o iubire imensa, sunt foarte afectuosi, iar nevoia lor de prietenie este infinit mai mare decat a noastra. Ei sunt niste oameni speciali, intr-adevar. Tratati-i cum se cuvinte, respectati-i si NU ii denigrati sub nicio forma.
 
Incercati sa va detasati de ideile pe care le aveti, care sunt impuse cu forta de anumite mase de oameni. Ideile preconcepute ne tin pe loc si ne impiedica sa evoluam. De ce nu putem sa ne cream propriile idei, propria personalitate si propria perspectiva din care vedem lucrurile? De ce luam ca litera de lege parerile altora? Nu putem fi originali? Fiti voi insiva si traiti-va propria viata!

Pariuri, loterii si jocuri online

Cazinouri online. Poker online. Pariuri sportive online. Si acum si jocuri de loterie online… Sistemele de joc si pariere online, de acasa, fac deliciul celor care astfel nu mai trebuie sa se deplaseze pana la cel mai apropiat punct de acest gen, mai ales ca in ceea ce priveste loteriile internationale acestea nu ar fi accesibile in alt mod. 

Dincolo de confortul de a juca si de a avea parte de sanse reale de castig chiar din fata calculatorului, un site ce ofera celor interesati o gama variata de loterii internationale - selecto.ro - beneficiaza intotdeauna si de sectiuni speciale cu informatii extrem de importante pentru jucatori, pentru fiecare sistem de loterie: este vorba despre rubricile de statistici, extrem de pretioase pentru cei care stiu cum sa foloseasca aceste informatii in beneficiul lor. Veti afla aici ce numere se joaca cel mai adesea, ce numere au iesit cel mai des la extrageri, ce numere nu au mai iesit de mult si multe alte informatii importante si curiozitati, care nu ar fi disponibile intr-o forma atat de accesibila si de completa decat pe o astfel de platforma online. In plus, daca vorbim despre Selecto, in afara de loterii, cei interesati pot gasi aici si posibilitatea de a participa la Tombola Craciunului 2013, mai ales ca sarbatorile se apropie cu pasi repezi. Ce alta surpriza mai frumoasa pentru tine si pentru familia ta decat sansa de a castiga o parte din totalul fabulos al fondului de premiere in valoare de 2.5 miliarde de euro pe care il are anul acesta Tombola El Gordo de Navidad?  

Sistemul de joc, regulamentul si alte informatii importante sunt disponibile pe site, de unde se poate ajunge foarte usor in pagina tombolei, unde cei interesati isi pot achizitiona bilete.

Europarlamentar pentru o zi

Traim intr-o lume in care valorile sociale sunt cat mai putin fructificate. Traim intr-o lume in care inteligenta umana este vanduta pentru nimic sau este exploatata in lipsa unor scopuri infloritoare. Traim intr-o lume, pe care fiecare o poate face mai buna, mai demna, mai puternica. In calitate de europarlamantar, mi-as dori sa adopt un proiect de lege care sa priveasca subventionarea absolventilor masteranzi in vederea deschiderii unei afaceri in domeniul de cunoastere pe care acestia l-au studiat in cadrul facultatii. Detaliat, aceasta subventie suporta costurile de infiintare a firmei pe care tanarul absolvent doreste sa o creeze. De asemenea, pe o durata de 5 ani, acest proiect de lege prevede scutirea impozitului prin profit reinvestit, in vederea oferirii stabilitatii de care un tanar antreprenor are nevoie (fapt ce duce la o dorinta de dezvoltare mai mare si la un progres mai vizibil)

Scopul proiectului ar fi acela de a oferi tinerilor posibilitatea de a lucra pentru propriul job, nu pentru a-si vinde inteligenta.

Astfel, as propune un numar de 10.000 de aplicatii acceptate la nivel european, anual.

Targetul acestei subventii ar fi absolventi masteranzi, care in cadrul facultatii au infiintat un proiect de colaborare cu facultatea, au avut castiguri la competitii practice organizate de facultatea lor, au realizat activitati in cadrul domeniului de specialitate, toate acestea avand o finalitate concreta care sa ateste pregatirea  extraordinara a tanarului. Aplicantii ar trebui sa trimita la Parlamentul European un proiect foarte bine intocmit care sa fie structurat pe doua capitole: activitatea aplicantului (rezultatele din timpul facultatii, alaturi de care sa fie atasate materiale care sa ateste aceste rezultate - diplome, certificate, etc + produsul finit, materiale video si foto, etc) si aplicatia propriu-zisa (care reprezinta ideea lui de afacere - scop, obiective, descriere, buget, viziune pe termen lung, etc.).

Beneficiile pe care acest proiect le-ar aduce sunt multiple:

-Stimularea intreprinderilor mici si mijlocii

-Infiintarea mai multor locuri de munca ce ar avea ca efect scaderea ratei de somaj

-Dezvoltarea invatamantului superior prin infiintarea unor programe care sa ofere studentilor oportunitati de dezvoltare si formare de profesionisti cu rezultate concrete

-Pe termen lung, proiectul ar avea ca rezultat o putere si o inteligenta sporita, la nivel economic acest fapt aducand beneficii substantiale prin inovare, prin evolutia vizibila a generatilor, printr-o permanenta dezvoltare si printr-un progres continuu.

Luand in considerare toate informatiile, as propune acest proiect de lege, in calitate de europarlamentar, in vederea unor progrese imediate in toate domeniile si a unor progrese substantiale pe termen lung.

Cea mai extravaganta calatorie in jurul lumii

In mod cert fiecare dintre noi iubeste calatoriile dorindu-si sa viziteze cele mai inedite locuri din lume, in urma carora sa ramana cu amintiri placute. O calatorie in jurul lumii poate fi cu adevarat o alegere extravaganta, daca ar fi sa luam in considerare pretul putin mai ridicat fata de celelalte excursii existente pe piata agentiilor de turism, aproximativ 300 de mii de euro de persoana, insa cu siguranta, merita fiecare ban investit avand in vedere oportunitatea de a vizita locuri la care nu are oricine acces.

Asadar, agentiile de turism vin in intampinarea doritorilor de excursii de genul acesta cu o oferta cel putin tentanta numai la gandul locurilor care urmeaza a fi vizitate. Calatoria tine aproximativ 4 luni de zile, timp in care vor fi vizitate Bolivia, Botswana, Madagascar, Antartica, Alaska si alte destinatii de acest gen. Nu va ganditi ca totul se va intampla la foc automat, caci pentru fiecare destinatie in parte exista un timp alocat, aproximativ o saptamana, pentru a avea posibilitatea de a vizita tot ceea ce este mai important  in zona respectiva. Experientele traite in cadrul acestei calatorii sunt unice si variate, de la innotul alaturi de rechini si pisici de mare ori hranirea acestora in mediul lor natural, pana la observarea ursilor polari.

Cu siguranta peisajele variate va vor ramane intiparite in memorie, avand posibilitatea de a vizita locatii precum padurile de bambusi in care traiesc celebrii ursi Panda ori sa vezi recifurile de corali sau tundra inghetata.

Vrei un ten frumos?

Cu ajutorul cremelor antirid si a fardurilor, orice imperfectiune a tenului fetei poate disparea dupa cateva momente petrecute in oglinda. Daca ai probleme cu tenul, astazi in secolul al XXI-lea, problema poate fi mascata, iar baietii, fara sa stie ce se ascunde cu adevarat sub stratul de fond de ten, vor intoarce capul dupa tine pe strada.
Mascarea imperfectiunilor este legitima in cazul in care suferi de unele afectiuni ce nu pot fi tratate. Acest lucru insa nu are nicio logica atunci cand, de buna voie, iti  distrugi frumusetea fetei. Cele spuse mai sus pot fi dovedite in urma unui studiu, in care mai multe gemene au fost analizate cu atentie. Din cauza fumatului, aspectul fetei a fost imbatranit ininte de vreme. Ridurile au devenit mai accentuate, iar pielea isi pierdea multe proprietati, care ii dadeau un aspect deosebit.

Cu toate ca astfel de studii au fost facute de mai multe ori de-a lungul timpului, tot mai multe fete nu iau in seama semnalele de alarma trase de medici. Marea parte a lor isi ascund ridurile in spatele fardului.

Astfel de practici pot distorsiona grav parerea de sine. In afara casei arati o diva frumoasa, dar dimineata iti este frica sa te privesti in oglinda, fiindca nu te mai recunosti. In urma acestor practici, fetele pot fi afectate emotional din cauza stilului de viata duplicitar pe care il traiesc.

Daca vrei ca efectele imbatranirii sa apara cat mai tarziu, unul din lucrurile pe care trebuie sa le faci este acela de a renunta sau a nu te apuca de fumat. Astfel, vei ramane frumoasa pentru o perioada mai lunga de timp.

Ce sa faci in Austria cand nu schiezi

E de la sine inteles ca nu toti turistii care ajung intr-o statiune montana din Austria se grabesc sa se urce pe schiuri si sa porneasca in cucerirea partiilor din Alpi. Desi multi dintre turisti aleg aceasta tara pentru multitudinea de oferte ski Austria, mai ales atunci cand vorbim despre o vacanta in familie nu inseamna ca toti membrii familiei trebuie sa impartaseasca aceeasi pasiune pentru schiat. Chiar si pentru cei care nu vor sa petreaca timp pe partie sau invatand sa schieze exista variante minunate de petrecere a timpului liber in statiunile austriece, o mina de aur in acest sens.

Drumetiile pe munti – cu echipament specific – pot fi o sursa deosebita de experiente placute, contact cu vietatile salbatice, cu vegetatia alpina, fie pe traseele prestabilite fie, daca ai curaj, departe de cararile batute si de partiile de ski. Cu bocanci speciali pentru gheata poti chiar incerca sa escaladezi si zonele usor abordabile ale ghetarilor.

Construirea de iglu-uri
– fara indoiala o experienta unica, si care e greu de intalnit la tot pasul. Pentru cei care nu schiaza exista tot felul de cursuri pentru construirea de iglu-uri, fara sa iti faci griji pentru temperatura scazuta de afara, atata timp cat in iglu temperatura ramane peste 0.

Partiile pentru sanii, colaci, placi, etc
– unul dintre cele mai populare moduri de petrecere a timpului in vacanta de iarna, daca nu schiezi. Sunt disponibile atat in timpul zilei cat si noaptea. Cea mai atractiva pista se afla la Hirschenkogel at Semmering, cu un sistem de iluminare de top, in timp ce cea mai mare pista iluminata din lume se afla la Wildkogel. Este una dintre cele mai apreciate distractii atat pentru copii, cat si pentru cei tineri si uneori chiar si pentru adulti, pentru ca vacanta de iarna este momentul care ne aduce cel mai mult aminte de copilarie.

Camere de supraveghere, sisteme si performata

Camerele de supraveghere in aer liber sunt modul perfect pentru a monitoriza in totalitate o proprietate. Un sistem de supraveghere in aer liber pentru locuinte poate fi la fel, sau poate chiar mai util decat un sistem de monitorizare pentru interior. Acesta poate fi usor de instalat si poate oferi probele necesare in cazul unei spargeri sau vandalism. Cu un calcultor care permite asocierea DVR  poti vizualiza toate fluxurile camerei dintr-un singur loc, lucru care permite personalului de securitate sa ramana intr-o locatie centrala, fara a fi nevoie sa patruleze intreaga zona a cladirii.

Camerele de supraveghere prin cablu pot necesita instalare profesionala, dar nu sufera de interferente de semnal si nu pot fi “sparte” de la distanta. Camerele wireless sunt usor de utilizat, se instaleaza cu usurinta chiar de catre proprietari, insa pot suferi intreruperi ale semnalului si pot fi “sparte”, daca nu se iau masuri de protectie. Camere supraveghere wireless ofera inregistrare audio si video de o calitate semnificativ mai mare decat modelele cu fir.

In afara de camerele standard de securitate wireless, care sunt in general montate pe un perete, in interior sau in aer liber, exista multe alte optiuni care pot fi luate in considerare, le puteti descoperi pe http://www.sdsmag.ro. Aceste alte dispozitive impartasesc avantajele si dezavantajele unui sistem wireless, dar fiecare dintre ele are o alta aplicatie si unele avantaje si dezavantaje suplimentare.

Camere cu Internet Protocol

Camerele cu Internet Protocol-ul (sau cu IP, cum mai este cunoscut) sunt, de fapt, webcam-uri, care pot fi monitorizate in timp real, de la distanta, de catre proprietar. Folosind datele de autentificare pre-stabilite, oamenii pot vedea ce se intampla pe proprietatea lor din orice punct cu acces la Internet. Unele modele cu IP pot oferi proprietarului posibilitatea de a roti capul camerei si de a schimba pozitia obiectivului, care poate fi foarte util atunci cand se incearca vizualizarea pe o zona mare, cu o singura camera.

Camerele ascunse

Aceste dispozitive sunt incredibil de mici, camere de supraveghere fara fir proiectat, pentru a monitoriza in secret casa sau activitatile cuiva din casa, fara stirea persoanei respective. Ele pot fi ascunse in aproape orice element discret, cum ar fi cartile din biblioteca sau orice obiect care permite vizualizarea intregii camere.

In cautarea fericirii

Exista unii oameni care cred pur si simplu ca fericirea lor este doar rezultatul unor intamplari care se petrec in viata lor, exact la momentul si locul potrivit. De exemplu, o banala plimbare pe strada, gasirea unor bani in calea lor, o vorba buna sau un compliment  de la un apropiat sau o persoana straina, intalnirea partenerului potrivit (si apoi traiul pana la fericite batraneti), o vizita la magazinul preferat si obtinerea unui discount important ori multe asemenea noroace.

Este extrem de usor sa iti mentii starea de fericire atunci cand toate aspectele par sa iti mearga din plin si tu continui tot inainte pe drumul tau, dar, din pacate multe persoane cred ca isi definesc fericirea intr-un mod gresit si totul se reduce la un joc de noroc, sau o coincidenta, ceea ce nu este deloc. De fapt, multi dintre noi am putea spune chiar ca norocul nostru este un produs secundar al fericirii, daca ne gasim intr-o stare exaltata de spirit, dupa o zi ideala.

Fericirea nu ni se intampla, pur si simplu, stand cu mainile incrucisate. Unele zile sau perioade din viata noastra sunt mai bune, dar din pacate nu sunt atat de multe si lungi pe cat ne-am dori, insa de obicei, sunt mai multe zile care sunt doar obisnuite sau pur si simplu rele, si e perfect adevarat ca in acele zile natura fericirii noastre este pe deplin dezvaluita. Ati intalnit vreodata vreo persoana care sa ramana intr-o stare de fericire, chiar si atunci cand avea o zi mizerabila, si tot ceea ce poate sa mearga prost parea sa ii mearga foarte prost? Daca ai avut o zi proasta, de asemenea, poate sa provina din faptul ca te-ai aflat langa cineva care ti-a transmis starea sa negativa de spirit (desi pentru multi, este un lucru extrem de enervant, dar care, de obicei, provine doar dintr-o invidie stupida care se reflecta asupra celor din jurul lor).

Oamenii care sunt puternici si capabili sa se bucure si zambeasca chiar si atunci cand se confrunta cu cele mai mari rele, au invatat din propria experienta o lectie foarte importanta pentru viata oricaruia dintre noi, aceeasi lectie pe care trebuie sa o repetam pana o intelegem pe deplin: fericirea nu apare pur si simplu din senin, ci trebuie cautata.