Relatii trecatoare

Nu prea am avut relatii din astea pasagere. Doar una din cate imi amintesc. Si nici aia nu m-a dat pe spate, ca sa zic asa. Nu am fost genul de fata care sa zboare din floare in floare niciodata. Am avut grija de mine si de trupul meu, ca sa zic asa.
Si mereu m-am ferit de barbatii care isi schimbau iubitele de pe o zi pe alta. Doar ca nu stiu cum se facea, ca mie imi cadeau cu tronc fix acei barbati care dupa doua saptamni preferau sa imi dea papucii. Trist. Chiar nu intelegeam ce naiba e cu mine. Pana mi-am dat seama, ca nu cu mine era o problema ci cu ei. Si nu m-a mai interesat aspectul asta o vreme. Mult timp, nu am avut nici o relatie, si ma simteam atat de linitita. Puteam sa vad ce inseamna de fapt relatiile astea trecatoare. Vedeam prin facultate cum isi schimbau colegele prietenii in functie de grosimea buzunarului. Cat de aiurea mi se par chestiile astea. Si mie mi-ar fi placut sa am un prieten cu masina, casa si alte cele, dar cand te loveste Cupidon , pe bune ca nu mai tine cont de aspectele astea deloc. Dar chiar deloc.
Pe mine nu ma ingrozea faptul ca baietii isi schimbau des prietenele, ci ca si fetele faceau asta. Mi se parea nelalocul ei aceasta treaba. Poate si fiindca eu am fost educata altfel. Am asteptat multa vreme pana sa fac cel mai important pas din viata intima a unei fete. Nu m-am urcat sa-l servesc pe primul venit. Apoi m-am gandit de multe ori mult, inainte sa intru intr-o relatie. Si toate astea astea m-au adus unde sunt azi. Intr-o casnicie frumoasa, cu un barbat care ma iubeste poate mai mult decat il iubesc eu pe el.
Asa ca azi, sunt multumita de faptul ca nu am avut relatii trecatoare. Nu stiu daca poti invata vreun lucru bun din relatiile astea. Sper ca nici fiica mea sa nu treaca prin asa ceva, fiindca nu stiu ce as face, nu stiu cum as reactiona. Din pacate, nu am sa o pot proteja chiar de toate tentatiile periculoase.

Portile autoportante - un moft sau o necesitate?

Portile autoportante, denumite adesea si “porti in consola” sau “porti glisante in contragreutate”, sunt solutia perfecta pentru intrarea principala in curtea unei case sau a unei companii. Functioneaza dupa aceleasi principii de deschidere-inchidere ca ale unei porti glisante, insa singura mare diferenta este ca acestea nu necesita o sina pe lungimea caii de rulare. Poarta ramane suspendata in aer, indiferent de pozitia ei (inchis, deschis sau in rulare), lucru care nu face decat sa confere o eleganta aparte si o practicitate iesita din comun. Este sustinuta de doua perechi de role, fixate intr-un cadru de beton si se gliseaza printr-o sina fixata la partea inferioara a portii.

De ce sa alegi porti autoportante?
Alegerea unei porti autoportante nu face decat sa confirme numeroasele avantaje care vin odata cu instalarea ei. Prin urmare, iata cateva motive temeinice pentru care ar trebuie optezi pentru o poarta autoportanta, in defavaorarea altei porti:
  •     are un sistem de inchidere perfect, montat astfel incat sa ofere un grad sporit de siguranta
  •     necesita un spatiu minim de ocupare, datorita design-ului compact
  •     se poate monta si pe suprafetele inclinate, lucru care nu poate fi facut cand vine vorba depre alt tip de porti
  •     se comporta ireprosabil, indiferent de anotimp. Sistemul de functionare nu ingheata iarna iar sina (care ar putea duce la blocarea portilor pe timpul iernii)  lipseste in totalitate
  •     datorita lipsei sinei pe lungimea caii de rulare nu mai exista pericolul acumularilor de apa si implicit a ruginirii
  •     este foarte usor de montat si de folosit
  •     este usor de personalizat si are un design elegant (se retrage in plan paralel cu gardul)
  •     durabilitate sporita in timp

Singurul dezavantaj al portilor autoportante fata de celelalte porti de pe piata, il constituie pretul destul de ridicat. Insa asta nu reprezinta un motiv intemeiat pentru care nu ar trebui sa fie achizitionate, din moment ce siguranta este prioritara.

Catalin Maruta si Happy Hour

Era o vreme cand imi placea sa ma uit la emisiunea lui Maruta. Mi se parea comica si relaxanta. Ma puteam deconecta de la orice problema, si imi era drag de el. Facea haz de necaz de invitatii lui, dar intr-un fel frumos, cu bun simt. Nu mi se parea ca exagereaza in nimic, si facea totul cu bun gust. Se pare insa ca o data cu gloria si atitudinea omului se schimba.
Acuma ma enerveaza. Nu mai pot sa ma uit. Aduce in emisiune, toate incultele sa le promoveze. Nu o sa uit emisunea in care a adus-o pe Tonciu sa vada o tara intreaga cat e ea de proasta. La propriu fara nici un pic de vrajeala. Femeia aia nu are nici un pic de cultura generala. Si Maruta nu a ezitat sa faca audienta pe seama prostiei ei. Trist foarte trist. Mi-a placut insa atitudinea asta aroganta a lui abia cand a avut-o in emisiune pe Tufaru aia. El a incercat sa ii gaseasca un job si sa o ajute sa slabeasca, dar individa respectiva era de o lene iesita din comun. Nimic nu ii convenea. Cel mai tare ma scoate din sarite cand vine la emisiune si Andra. Minunata lui sotie. Dumnezeu sa ma ierte, ei eu sunt casatorita, si imi iubesc sotul, dar nu imi plac lucrurile facute doar asa, cum sa explicam, care pare nenaturale. Niciodata nu mi se par naturali. Mai ales Andra. Se mataie si rade cand il vede pe Maruta de zica ca nu l-a vazut de un secol.
Pacat de emisiune ca de felul ei era buna. Acum parca intrebarile insistente ale lui Maruta, atunci cand un invitat le ocoleste, sunt de-a dreptul ridicole.

Magazinele virtuale cuceresc piata

Ca vorbim de magazine de haine, de cosmetice, de produse pentru copii, de librarii sau de sex shop-uri este evident ca piata magazinelor online este in crestere continua si daca romanii se fereau in urma cu ceva ani de instrumentele de plata online, astazi este unul dintre modurile preferate de a face cumparaturi. Mai mult, de curand unul dintre principalele nume pe piata hipermarketurilor din Romania si-a lansat si platforma de cumparaturi online.

Pentru ca business-ul online pe care il gandesti sa aiba succesul scontat, cel mai bun demers pe care il poti face este sa apelezi la o echipa de web design, majoritatea acestora fiind specializate in ultima vreme in creare magazine virtuale. Este esential modul in care este realizat site-ul, dar mai ales modul in care este promovat. De aceea este nevoie de mai mult decat o echipa de profesionisti care sa iti construiasca site-ul si atat, va fi nevoie de o echipa care sa il promoveze adecvat, astfel incat sa aduca site-ului popularitate, notorietate si un numar cat mai mare de accesari si vanzari. Din punct de vedere al constructiei, mai mult ca sigur ti se va propune un site dinamic, cu o interfata user friendly si cu o capacitate cat mai mare, astfel incat magazinul sa poata fi extins cu orice ocazie. Din punct de vedere al promovarii, vei avea nevoie de un bun SEO, care sa optimizeze continutul site-ului tau astfel incat sa apara printre primele pozitii in motoarele de cautare. De asemenea, campaniile de social media sunt extrem de populare astazi, magazinele virtuale castigand un numar impresionant de clienti prin intermediul retelelor de socializare, cum ar fi Facebook-ul. Campaniile de promovare prin email sunt si ele extrem de utile, acest tip de marketing castigand si el o popularitate tot mai mare. Si, last but not the least, sa nu uitam de crearea unei interfete adaptate device-urilor portabile.

As vrea sa naufragiez pe o insula pustie

Exact asta as vrea sa fac. Sa ajung pe o insula pustie. Eu cu sotul si copiii mei. Sa pot trai in pace deplina. Fara niciun gand, fara niciun stres. Sa pot sa ma trezesc intr-o zona sublima in fiecare dimineata. Eu daca as ajunge singura pe o astfel de insula, as muri de foame intr-o saptamana sigur. De-asta prefer sa ajung cu sotul. Fiindca el se descurca in orice situatie.
Sa traiesc pe o insula din asta, fara vecini, fara nimeni care sa te bata la cap, pare un vis feeric. Si daca e sa ne gandim logic e chiar asa. Desi din cate stiu eu, au fost si situatii reale de naufragiati. Insa cred ca nici nu e tare interesant sa ajungi singur pe o insula pustie, sa nu ai cu cine schimba o vorba. Am vazut un film despre treaba asta cu o familie de naufragiati. Era doar mama cu 2 copii. Si au ales copiii dupa ce au crescut, sa traiasca pe acea insula, tocamai fiindca si-au dat seama ca a trai intr-o civilizatie normala, e mult prea greu. Doar ca in acest film, ei erau vreo 3 personaje. Deci povesteau, se jucau, aveau cu ce sa-si omoare timpul.
Insa mai este si filmul care se numeste Naufragiatul, si e doar un singur personaj. Pentru a nu o lua razna, el isi creeaza un prieten cu care vorbeste tot timpul. Dupa cum spuneam, singura m-as panica si nu as rezista mai mult de doua saptamani, asta cu indulgenta. Daca as mai fi cu cineva, sotul de preferat, ar fi alta treaba.

Romania – ex-Paradisul fumatorilor

Pana in urma cu cinci ani Romania era Paradisul fumatorilor. Ca vorbim de locuri publice, de institutii, de cinematografe chiar, sau de propriile locuinte, nu exista niciun loc in care romanii sa aiba interdictii legate de fumat. Evident, ca nici in zilele noastre - daca ar fi sa ne raportam la situatia fumatului in locuri publice din alte tari europene sau din afara continentului nostru - Romania nu este o tara considerata lipsita de toleranta la capitolul fumat. Fiecare restaurant in care intram astazi are un loc amenajat pentru fumatori, si este bine stiut ca proprietarii de restaurant nu fac niciun efort deosebit in a delimita foarte clar cele doua zone – fumatori si nefumatori – tocmai pentru ca numarul fumatorilor este mult mai mare decat al celor care nu fumeaza si atunci de ce sa vrea patronii de restaurant sa isi goneasca clientii?! De asemenea, desi fumatul in mall-uri – de pilda – este interzis, exista cafenele in care se poate fuma, doar ca in spatii anume (care, intre noi fie vorba, tot in mall-uri sunt…). Companiile multinationale din Romania au o politica speciala in ceea ce priveste fumatul, in sensul ca nu permit fumatul in incinta. De aceea au fost instalate detectoare de fum cu alarma. Iar pentru cei care totusi doresc sa fumeze la serviciu exista balcoanele cladirilor sau trotuarul din fata… Evident, exista si locuri in care fumatul la birou a ramas o constanta, insa este o decizie luata unanim de colegii din birou. Si uite-asa, lumea fumeaza in ritm alert, de parca nu ar mai fi ziua de maine.

Cine se trezeste de dimineata de parte ajunge

 Nu prea am luat in seama proverbul asta romanesc, insa e foarte adevarat. Bine, nu daca mergi la munca de la 8 la 17. Ca atunci toata ziua, s-a dus naibii. Asta e valabil, doar pentru atunci cand stai acasa. Nu-i asa ca e frumos sa te trezesti la ora 7, si sa te apuci de treburile obisnuite? Cum care? Pai, facut curat, pus masina la spalat, pregatit mancarea pentru amiaza. Si uite asa cel tarziu la ora 13, toate treburile astea sunt gata, si tu te poti relaxa restul zilei.
 
Pacat insa, ca eu nu ma prea trezesc devreme. Nu-mi sta in obicei. Nici cand eram mica nu faceam asta, daramite acuma. Ma trezesc cel tarziu la 10, daca sunt foarte obosita. Insa in general ma trezesc pe la ora 9. Si pana ma lalai, pana imi fac patul, se face 10. Daca mai trebuie sa merg si la cumparaturi, atunci toata ziua mi se duce. Uneori ma apuc de facut mancarea abia pe la 13. Bine asta nu ar fi o problema, fiindca noi ne-am obisnuit sa mancam pe la ora 18.
 
Mama si bunica intotdeauna se trezeau super devreme. Nici macar in week-end nu puteau sa doarma mai mult. Mama facea treaba asta doar de sarbatori. In rest se trezea si se apuca de treaba. Si pe masura ce am crescut ma trezea si pe mine. Doamne bine a fost dupa ce m-am mutat de acasa! Primul lucru pe care l-am facut a fost sa lenevesc in pat cat, am avut eu chef. Dupa aia mi-am dat seama ca tot pe timpul meu lenevesc. Asa ca, daca m-am obisnuit sa ma trezesc la 9, foarte rar, ma trezesc mai repede. Ar trebui sa incerc sa ma trezesc mai devreme, dar nu pot.