Cum se vede frumusetea...

De departe unul dintre lucrurile ce ne guverneaza existenta este frumosul. Frumusul din noi, frumusetea din oglinda, frumusetea naturii...toate sunt o combinatie intre culoare, continut si de ce nu context. Nu trebuie sa ne pierdem niciodata rabdarea cand e vorba sa cautam frumusetea caci ea este peste tot. Este in primii pasi a unui copil, este in rasaritul ce se iveste peste o coasta, este in bunatatea privirilor, este in haine, intr-o coafura sic, intr-un zambet, este peste tot si  in orice.

Mai zilele trecute am trecut pe langa vitrina unui magazin de haine in care un manechin isi etala stilul intr-un mod ademenitor. M-am lasat cucerita de imaginea lui si am intrat sa cercetez acel locusor. Nu am fost mirata ca am gasit si acolo o particica de frumusete prin cochetaria hainelor descoperite. Mi-am dat seama ca prin haine poti gasi oportunitatea de a fi frumos. Cu ajustarea de rigoare a proverbului romanesc, eu spun ca haina il face pe om dar si omul da prestanta hainei, e un schimb reciproc de adevaruri.  In constiinta umana, la o prima vedere conteaza si continutul si contextul.

Mesajul pe care il transmitem catre ceilalti vine din tot ceea ce ne compune: personalitate, imagine, actiuni, cuvinte. Exista un tot unitar al fiecaruia pe care il putem ajuta prin mici trucuri. Gustul si imaginea nu tin neaparat de bani ci de dorinta noastra de mai mult, de respectul pentru noi si pentru ceea ce este frumos. Ne place sa admiram dar si mai mult ne place sa fim admirati. Sunt unii care spun ca hainele nu conteaza absolut deloc si ca frumusetea omului vine doar din interior dar exista o ipocrizie aici cand tot aceleasi persoane pornesc de la idei preconcepute atunci cand sunt puse in situatia de a discuta cu indivizi imbracati saracacios. Frumusetea vine din interior, din bunatate, din zambet dar haina o completeaza fiindu-i oportunitate.

I dreamed a dream

Este tare ciudat sa vezi cum functioneaza mintea umana. Seara trecuta am avut unul dintre cele mai ciudate vise din viata mea. Prea multe nu imi amintesc (probabil pentru ca m-am trezit cu fata la fereastra), dar finalul mi-e cat se poate de clar. Ma aflam intr-un apartament cu doua prietene si un tip, a carui figura nu reusesc sa mi-o amintesc inca. Tipul statea intins pe un pat, eu ma foiam de colo-colo, una dintre prietene se uita la tv iar cealalta, prin nu stiu ce minune a aparut cu un pistol in mana. Nu reusesc sa inteleg nici acum de unde l-a luat si pentru ce era atat de nervoasa. Am intors pentru o secunda capul si am auzit o impuscatura. Tipul era deja impuscat, iar ea incepuse sa planga, probabil de la remuscari. Cand eram pe punctul de a primi explicatii, m-am trezit brusc.

Toata ziua am cautat o semnificatie a ceea ce vrea sa insemne cand visezi o crima, dar nu am gasit mare lucru. Mai peste tot scria numai de bine si, de fapt, nimic concret. Acum, nu stiu daca chiar o fi de bine, dar m-am trezit tare bulversata.

Cautand adanc in fundul mintii, am reusit in cele din urma sa ma lamuresc. Un prieten, imi povestise in urma cu doua zile un vis de-al sau, in care a omorat un om si apoi, cuprins de remuscari, cerea iertare de la divinitate(el fiind un ateu convins). In aceiasi seara-eu, un mare fan youtube-am vazut secvente de la X factor UK, in care, un tip nemultumit de atitudinea jurului, a fugit in culise si s-a impuscat. Nu au aratat despre ce este vorba, insa, impuscatura s-a auzit, iar juriul a fost filmat in timp ce s-a speriat. Pe moment mi s-au parut lucruri banale, dar in mintea s-a creat o legatura intre cele doua. Mintea mea a combinat de fapt, visul lui cu videoclipul de pe youtube si mi-a creat un vis care m-a bantuit toata ziua. Ce cautau si prietenele mele in vis? Nu stiu! O fi din cauza ca am discutat si cu ele in ziua precedenta? Este foarte posibil si asta.

Ideea este ca mintea umana este foarte complexa si face conexiuni pe care nu credeai niciodata ca o sa le faca. Tot ceea ce faci, vezi sau auzi peste zi, mintea ta le proceseaza peste noapte. Visam adesea lucruri de care nu credeam ca suntem in stare sa le facem si cu toate astea ele se intampla in vis. Prindem curaj, zburam, ne miscam foarte repede dintr-o parte in alta, ba chiar traversam mari si oceane cu viteza gandului. Multe dintre acestea nu sunt posibile in realitate, insa mintea noastra le face posibile cumva. Oricum, ar trebui sa ne bucuram ca, macar  in vis, putem sa facem tot ceea ce ne trece prin cap, chiar daca unele dintre ele ne marcheaza profund.

Ai, ai, ai…. mexicano

Mama mea mi-a spus odata ca norocul meu este ca am o vointa de fier, ca la cat sunt de gurmanda, cu greu as mai fi intrat pe usa. Evident, exagereaza, pentru ca mie imi place mai mult sa gust decat sa mananc in cantitati mari, dar este adevarat ca mancarea pentru mine este o placere pe care cu greu mi-o refuz. In plus, imi place foarte mult sa experimentez, de aceea caut mereu noi si noi restaurante in Bucuresti. Intr-una din zile, pentru ca am vrut sa incerc o bucatarie pe care nu o incercasem niciodata, am ales sa merg la un restaurant mexican.

Eu am o filosofie – inainte de a testa lucruri noi, nu ma documentez deloc, pentru ca nu vreau sa am nicio preconceptie despre respectivul lucru si vreau sa imi formez singura propriile pareri. Experienta mexicana mi-a umplut si sufletul, si stomacul de bucurie; am ascultat muzica live traditionala, in restaurant fiind prezenti mariachi, am baut tequila, care ne-a deschis apetitul, dar ne-a si inflacarat dialogul si am mancat preparate care mai de care mai picante si mai savuroase. Periplul nostru gastronomic din acel restaurant mexican a inceput cu nachos cu salsa din partea casei, apoi am comandat mai multe preparate, pe care le-am impartit intre noi. Astfel, am gustat o mare parte din meniu – burrito cu salsa, quesadilla, tacos cu orez si fasole, fajitas, empanadas, diverse rulouri umplute cu legume, branza, sosuri si alte combinatii, toate mergand cu nelipsitul sos de guacamole. Pentru mine, care mananc picant si foarte picant, bucataria mexicana este un vis, insa pentru neinitiatii in “picanteriile mexicane” aceste preparate ar putea sa para aproape de nemancat sau ei sa simta nevoia de a bea cei doi litri de apa recomandati la o singura masa. De aceea, ar fi indicat, inainte de a comanda ceva, sa intrebati chelnerul cat este de picant preparatul si daca bucatarul va poate prepara mai putin picant sau vi se poate recomanda un preparat mai putin iute. De cand am fost prima data intr-un restaurant mexican, adica in urma cu doi, am mai incercat experienta si alte asemenea restaurante in Bucuresti si de fiecare data am descoperit noi elemente care alcatuiesc frumoasa si interesanta cultura mexicana.

Patima perfectiunii

Perfectiunea a fost patima mea dintotdeauna. Poate un rol in acest aspect l-au avut parintii mei care m-au obligat constant sa-mi depasesc limitele. Nu pot aprecia acum daca a fost bine sau rau, pur si simplu m-a crescut pretentioasa: pretentioasa cu mine dar si cu cei din jurul meu. Daca la personalitatea proprie pot lucra si nu deranjez pe nimeni prin vointa, celorlalti nu le pot impune acelasi lucru caci depinde de fiecare in parte cum isi dozeaza ambitia  de-a deveni omul care vrea sa fie. Bineinteles ca un mic imbold nu strica nimanui, dar o impunere nu este niciodata prea placuta.

Patima perfectiunii nu poate fi corectata, cel putin nu imediat
. Poate cu timpul si cu maturitatea varstei se va mai sterge din intensitatea ce coloreaza viata. Important este sa fie transmisa mai departe genetic doar in masura suficientei. Mi-e frica de genetica, mi-e frica sa nu fie precum o boala contagioasa, de aceea am inceput sa o privesc cu scepticism si sa imi tratez aceasta patima. Tratamentul aplicat este injectarea unei doze de indiferenta si necorectare umana totala. Aici nu este vorba ca as fi reusit sa ating vreodata aceasta treapta ci este vorba de frustrarea venita tocmai din aceasta neputinta.

Cumva o doza din patima perfectiunii trebuie sa avem fiecare insa atentia trebuie sa fie indreptata catre doza necesara pentru a nu cadea in panta absurdului si a deveni pe cat de critici pe atat de insuportabili pentru cei din jur. Si cum perfectiunea e relativa trebuie sa intelegem ca de fapt simplitatea este ratiunea perfectiunii si reprezinta o constanta usor de aplicat in ceea ce intreprindem.

Cateva curiozitati despre sarcina

Intr-o familie numeroasa, intotdeauna cineva asteapta un copil sau, cel putin, isi doreste unul. Si, deoarece fac parte dintr-o familie de acest tip, nu mi-a fost greu sa aflu care sunt curiozitatile despre sarcina cela mai amuzante sau mai greu de imaginat. De aceea, m-am decis sa vi le impartasesc si voua, in speranta ca va vor aduce un zambet pe buze sau o privire de mirare in ochi, asa cum s-a intamplat si in cazul meu.

 

1. Durata


Daca la intrebarea „Cat dureaza o sarcina?” raspundeti cu „9 luni”, atunci trebuie sa stiti a va inselati, pentru ca cea mai lunga sarcina a durat 375 de zile! Totusi, in lumea moderna, daca sarcina depaseste termenul initial, doctorii o vor induce cu ajutorul medicamentelor, astfel incat nu trebuie sa va faceti griji prea multe!

2. Tenul


Ati vazut vreodata tenul unei gravide? Sunt sigur ca ati admirat stralucirea si frumusetea acestuia! In ciuda aparentelor, insa, aceasta nu este cauzata de implinirea de a fi mama, asa cum ne-am astepta toti, ci de faptul ca acum, viitoarea mama, are cu 50% mai mult sange in corp! Asadar, daca te gandeai ca o sarcina ti-ar schimba corpul intr-un mod nu tocmai dorit, iata ca exista si parti bune din acest punct de vedere. Totusi, putem obtine aproximativ acelasi efect si fara graviditate, prin sport si o alimentatie sanatoasa.

3. Mirosul


Cel mai bun simt al mirosului il are o femeie insarcinata! Acest fapt este datorat unui nivel de estrogen ridicat, care se presupune ca va ajuta viitoarea mama sa se fereasca de posibilele locuri si substante toxice pentru ea, astfel incat fatul sa fie in siguranta. Daca te gandesti, cumva, ca iti va fi imposibil sa renunti la cafea sau tigara pe timpul sarcinii, trebuie sa stii ca acesta va constitui un motiv destul de puternic sa o faci, deoarece nu iti va mai placea deloc mirosul acestora.

4. Tatal


Iar partea amuzanta din sarcina este ca sotul va fi si el „insarcinat”. Mai exact, el va avea aceleasi preferinte alimentare ca si tine, cel mai probabil va avea crampe si greturi de dimineata, i se vor umfla picioarele si va experimenta aproximativ orice simptom pe care il vei experimenta si tu. Se pare ca, din acest punct de vedere, nu doar pentru femei este greu sa duca o sarcina pana la capat.

5. Edemul


Venind vorba despre umflatul picioarelor in sarcina, vei constata, cu uimire, ca papucii nu iti vor mai veni si vei avea nevoie de altii noi, cu una – doua marimi mai mari. Iar partea ciudata este ca asta se intampla chiar si atunci cand ele nu sunt umflate. Explicatia ar fi aceea ca, acum avand o greutate in plus de carat, piciorul se va lati, pentru a putea sustine si kilogramele fatului, pe langa cele ale tale.

6. Alte curiozitati


Mai exista multe alte curiozitati despre sarcina, precum faptul ca unul dintre gemeni se poate ascunde in timpul ecografiilor, astfel incat sa le faca o surpriza parintilor in timpul nasterii, sau ca fatul poate avea erectii, daca este baietel, inca din burtica mamei. De asemeni, daca parintii au un contact sexual cat mama este gravida, atunci inima bebelusului va incepe sa bata intr-un ritm mult mai alert. Voi ce alte curiozitati despre sarcina mai stiti?

Despre oameni

Cred ca multi dintre noi simtim ca ne-am nascut prea devreme sau prea tarziu si ca nu de putine ori ne e greu sa ne adaptam unor situatii guvernate de nedreptate, bataie de joc sau celebra hotie . Ca sa va spun unde vreau sa ajung, am mers sa cumpar nite accesorii speciale pentru bicicleta, dintr-un anumit loc; cineva ma rugase sa –i dau o mana de ajutor pentru ca era din alt oras iar eu, intamplator, locuiam exact langa magazinul respectiv de biciclete. Avem indicatiile exacte, notate impreuna cu codurile produselor, pe un bilet pe care in magazin l-am prezentat vanzatorului. Dupa ce am asteptat nici mai mult nici mai putin de 20 de minute pentru ca vanzatorul sa isi dea seama ca are clienti in magazin, comand accesoriile ndicndu-i exact datele de pe bilet impreuna cu codurile de rigoare. Si primesc un produs ambalat intr-o cutie pe care se regaseau codurile si marca si inca o cutiuta desfacuta ,fara”nici un Dumnezeu”, plina de praf, fara nici un cod sau denumire.

Vanzatorul bate repede bonul, mi le pune in brate si trece mai departe la clientul urmator ( dupa ce i-a luat suficient timp sa observe ca ma aflam acolo pentru a cumpara ceva – probabil statura mea l-a indus in eroare facut sa creada ca am numai vreo 14 ani) cu o oarecare agitatie ciudata. Iau cutiile , ies din magazin si afara desfac cutia cu „suspiciunea” sa citesc pe fisa de isntructiuni codul dat fiind ca ambalajul era unul improvizat. Evident, codul era mult departe de cel cerut, doua viteze lipseau cu ddesavarsire, etc. Si desi ii dadusem clar bieltul pentru a evita orice incurcatura el imi pune in bate ce ae pentru ca trebuia sa isi faca totusi comision din vanzari iar daca nu avea produsul repectiv trebuia sa imi ofere , pana la urma, orice avea mai scump. In definitiv nu putea rata o suma ca aceea a pachetului fantoma. Si s-a gandit ca sutn cea mai potrivita persoana de pe spatele careia isi scoata comision in ziua respectiva dat fiind ca magazinul de fite era vizitat numai de mari domni pe care ii trata cu ipocrizia respectului cuvenit. Din pacate pentu el m-am intors i i-am spus”V-am indicat un anumit cod si mi-ati dat cu totul altceva”. Imi spune privindu-ma indiferent si tastand ceva, ca si cums tia clar ce mi-a dat, nici macar nu a”jucat”surprinderea”da, pai nu avem produsul respectiv”. In regula, dar nici nu imi puteti da altceva pentu ca eu pe acela il vreau.

Moment in care a smuls cutia deranjat ca ma apucasem sa o deschid sa vad ce e in ea, imi intinde fara alte comentarii banii inapoi si isi continua treaba. Ies din magazin si-mi vad de treaba cu elanul interior, greu de stapanit, de a ma intoarce sa-i arat buletinul si potofelul pentru ca se pare ca in Romania varsta este un criteriul de respect si nu individul in sine la fel cum banii te fac sa castigi atentia celorlalti si nu nevoile tale sau ceea ce esti ca individualitate. E trist. Si cu siguranta nu sunt singura persoana careia i se intampla sa se loveasca de limitele omeniei”indivizilor”printre care taim si de care intr-un fel sau altul, de multe ori, depindem.

Servicii de linkbuilding


Cand vorbim de SEO , promovarea online si uneltele folosite in domeniul web, inevitabil ne gandim si la serviciile de tip linkbuilding. Cei mai multi dintre proprietarii de site-uri , bloguri sau magazine on line apeleaza la servicii de tip link prin inchirierea spatiului publicitar pe un site. Este o metoda foarte des folosita cu rezultate bune pe termen mediu si lung dar daca iti doresti ca pagina ta web sa fie accesata de un numar cat mai mare de vizitatori atunci cu siguranta ai nevoie de crearea uneie retele de link-uri, cu alte cuvinte:”linkbuilding”.
Procesul de linkbuilding are ca scop dezvoltarea legaturilor catre site-ul tau si obtinerea unor rezultate remarcabile in ceea ce priveste vizibilitatea, popularitatea si traficul catre acesta.
Firmele specializate in acest serviciu stiu exact ce sa urmareasca si ce unelte specifice sa foloseasca pentru a obtine rezultatul scontat. In prima faza, se realizeaza o analiza care implica studierea concurentei,a cautarilor frecvente ( relevante pentru nisa din care face parte si site-ul tau) si a retelelor de socializare, segmentul de piata urmarit, industrie etc.
Valoarea, continutul si calitatea informatiei ! Ce legatura au acestea cu linkbuildingul? Ei bine acestia sunt factori care determina acum in mare masura succesul blog-ului sau paginii tale. Intr-o industrie in continua dezvoltare, inevitabil apare si procesul de diferentiere ,astfel site-urile cu un continut relevant, bine structurat si atragator isi vor pastra atat pozitiile fruntase in motoarele de cautare dar si mai important isi vor fideliza utilizatorii.
In general firmele care ofera servicii de linkbuilding de acest gen apeleza la colaborari cu bloggeri renumiti. Se creeaza astfel o retea de link-uri catre site-ul tau.
O alta metoda folosita foarte des de catre companii reprezinta notele de presa sau comunicatele . Informatiile relevante continute de acestea , reusesc sa capteze interesul utilizatorilor si sa determine un numar mai mare de vizualizari a web site-ului tau.