Masajul – a little piece of heaven (part 2)

Nu trebuie sa incerc sa conving cititorul ca masajul este bun. Asta o stie oricine si cam oricine ravneste dupa un masaj ca la carte, rupt din rai. Acum nu prea mai e privit ca metoda de vindecare, cat pur si simplu rasfat si relaxare, dar in antichitate era unul din principalele mijloace de domolire a durerii. Hipocrate, parintele medicinii, spunea: ” Medicul trebuie sa aiba experienta in multe privinte, dar fara doar si poate in privinta masajului…Caci masajul poate intari o incheietura care este prea slabita si poate slabi o incheietura care este prea intepenita.”

In afara de masajul propriu zis ar mai fi doua terapii tactile – shiatsu si reflexoterapia (despre care voi scrie in viitorul apropiat). Toate trei pun in valoare sistemul regenerativ al organismului.

Un masaj reusit presupune pregatirea decorului si alegerea uleiurilor potrivite, dar nu numai: esentiale pentru o terapie de succes sunt starea psihica si atitudinea fata de partener.O camera calduroasa, cu muzica relaxanta, o lumina blanda si poate chiar si betisoare parfumate – acesta este decorul in care vreti sa lucrati pentru ca partenerul/partenera sa se simta cat mai bine. Cat despre mesele de masaj, ele se gasesc in comert. Sunt usorare, din aluminiu, pliabile si portabile.

Masajul holistic trateaza individul ca pe un intreg, in loc sa se concentreze asupra afectiunilor fizice, iar miscarile sale sunt in general mai lente. Un masaj ca la carte afecteaza beneficiarul la toate nivelurile. Astfel, se relaxeaza si tonifica muschii, se amelioreaza fluxul venos al sangelui, se calmeaza sistemul nervos, se stimuleaza fluxul limfatic si se intindea tesutul conjunctiv al articulatiilor. La nivel psihic, nu numai ca sunt indepartate stresul si anxietatea, dar ajuta si sa deveniti mai constienti de corpul vostru ca intreg.

Nu este nevoie sa cumparati uleiuri din comert speciale pentru masaj; pot fi folosite si uleiul de floarea soarelui, de masline sau seminte de strugure. Mai puteti folosi uleiuri esentiale, care au continut de hormoni vegetali si sunt aplicate in scop terapeutic (ulei de levantica, musetel sau santal). Uleiul se poate incalzi in prealabil, punand recipientul intr-un vas cu apa fierbinte.

Miscarile fundamentale

Cele patru tipuri principale de miscare sunt: glisare (efleuraj), profunzime medie (petrisaj), tesut profund (frecare) si percutie.

Efleurajul presupune miscari blande, de alunecare, efectuate de obicei la inceputul si sfarsitul masajului. Nu patrund in adancime. Manevra ampla este o miscare larga, fluenta si linistitoare. este folosita pe toate partile corpului pentru a aplica uleiul. Miscandu-se in cercuri mari, mainile descriu niste sfere. Manevra numita feathering este o mangaiere scurta si delicata cu varfurile degetelor care atinge usor suprafata pielii. Manevra circulara ampla presupune miscarea mainilor in cercuri destul de ample de-a lungul corpului, suprapunand cercurile pentru a forma un model spiralat continuu.

Petrisajul are loc dupa miscarile de glisare, cand veti incepe sa lucrati asupra masei musculare. Se folosesc manevre de framantare, de tragere si rasucire. Mainile trebuie sa execute miscari identice intr-un ritm continuu si alternant, relaxand muschii.  In cadrul framantarii,carnea este stransa cu palmele, in mod alternativ – o mana isi inceteaza prinderea in timp ce a doua prinde carnea. Leganati-va usor de pe o mana pe cealalta, ca si cum ati framanta un aluat. Manevra este utila pentru intinderea si relaxarea zonelor musculoase moi, cum ar fi fesele si coapsele. Tragerea este o miscare de ridicare ferma folosita pe partile laterale ale bustului si membrelor. Asezati o mana pe partea indepartata a partenerului, cu varful degetelor atingand masa si tineti cealalta mana in apropierea eu. Trageti in sus alternativ cu cele doua maini – de fiecare data o mana se suprapune cu zona unde a fost cealalta mana. La rasucire, mainile se misca una spre cealalta, pornind din parti opuse, astfel carnea este mai intai adunata, apoi intinsa intre ele.

Data viitoare voi vorbi despre despre celelalte doua tipuri de miscare. :)

Idei de afaceri ieftine

Romania este o tara unde numarul antreprenorilor este inca foarte mic, si unde destul de putine persoane au curajul sa se apuce de o afacere. Conform unui studiu oamenii din Romania sunt printre cei mai creativi din Europa, si cu toate acestea putini sunt cei care reusesc sa isi puna ideile in practica. Unul dintre principalele motive este lispa capitalului de inceput la care se adauga dificultatea obtinerii de imprumuri de la banci pentru infiintarea de companii.
 Daca nu sunteti niste persoane care vor sa incepa de sus, ci vor sa isi construiasca afacerea incet, exista cateva nise pe care va puteti incepe si dezvolta afacerea. Primul criteriu de reusita in acest gen de afaceri pentru care capitalul de inceput este foarte mic, este sa cunoasteti foarte bine domeniul in care vreti sa activati. Afacerile care necesita cel mai mic capital de inceput sunt cele dezvoltate online. Dat fiind ca din ce in ce mai multa lume are acces la interent, iar vanzarile online sunt in crestere, sansele de reusita si de dezvoltare sunt destul de mari.
Printre afacerile pe care le puteti face online se numara :
1. Site-uri de jocuri. Fie ca vreti sa targetati copii sau adulti, daca aveti ceva cunostinte de programare, si imaginatie, aceste site-uri sunt un succes garantat.
 2. Site-uri de comert online. Aici nu aveti nevoie de cine stie ce cunostinte in domeniu, ci de o buna strategie de marketing, si corectitudine pentru a putea sa va creeati o clientela constanta.
3. Site-uri de servicii. Acest timp de afacere se adreseaza, zic eu, in primul rand oamenilor cu pasiuni. Daca sunteti cu adevarat bun la ceva, de ce sa nu vindeti acel serviciu! Fie ca e vorba de creearea de site-uri, scrieri de esee sau lucrari de licenta, planificare de vacate, daca va faceti treaba bine si clientii sunt multumiti, totul va merge ca pe roate.

Masajul – a little piece of heaven

Am scris despre efleuraj si petrisaj. Acum e momentul sa intram in profunzimea problemei ( si a masei musculare :D ). Ultimele doua manevre sunt frecarea si percutia.

Pentru frecare veti folosi degetele mari, varfurile degetelor si podul palmei pentru a ajunge la tesuturile mai adanci. Prin rotirea degetelor mari se apasa cu degetele mari in sens opus pozitiei voastre, cu miscari scurte si profunde, sau cu miscari circulare.  Mai puteti sa impingeti muschii cu podul palmei, folosind o miscare domoala, dar ferma si aducand succesiv fiecare mana in spatele celeilalte. Zonele din jurul articulatiilor trebuie presate cu varfurile degetelor, in miscari eliptice.

Percutia este o manevra speciala in masajul holistic – mai degraba stimuleaza decat relaxeaza. Cuprinde o serie de miscari ritmate si vioaie, precum: palmuirea, secerarea, ciupirea sau baterea cu pumnii (dar stati linistiti, nu cred ca si asta e violenta domenstica :) ) ). Palmuirea  cred ca stiti ce e, dar hai sa dau totusi un sfat: faceti mainile caus si arcuiti-le din incheieturi (degetele drepte neaparat!). Secerarea se refera la miscari alternative (sus-jos) si rapide cu muchiile palmelor (degetele stranse, dar nu rigide). Ciupirea este iarasi o practica cunoscuta (mai ales barbatilor), but still, a word of caution: nu ciupiti ca apucatii! Pielea trebuie sa alunece usor printre degete la fiecare ciupire. Baterea cu pumnii  presupune sa loviti cu partea MOALE (carnoasa) a pumnilor. Mainile relaxate = miscari ferme dar lipsite de brutalitate .

Ca succesiune a miscarilor, sa zicem ca ordinea corecta ar fi:

    spatele
    spatele picioarelor
    umerii, gatul si pielea capului
    fata (da, si fata se maseaza, dar nu prin batere cu pumnii :D )
    bratele si mainile
    partea din fata a bustului
    partea din fata a picioarelor
    conectarea (asezati-va pt scurt timp mainile pe doua parti separate ale corpului)

Inca ceva: faceti manevrele in ordinea in care le-am dat si incheiati cu manevre  mai usoare, DAR adaptati-va zonei pe care o masati. Exemplu: pe brate si pe picioare se fac miscari mai ferme spre inima, iar in zona inimii se fac miscari mai usoare spre membre, pentru a incuraja fluxul sanguin sa revina la inima.

Gata, acum stiti tot ce trebuie sa stiti! Make someone happy with a massage totday! :)

Beti apa, ca nu ruginiti

O sa trec peste introducerea clasica: “oameni nu pot supravietui decat 3 zile fara apa; circa 60 % din masa corporala este formata din apa” and so on. La ce e buna apa? Digestie, eliminarea reziduurilor, lubrifierea incheieturilor si ochilor, reglarea temperaturii. Cam peste tot o sa auzim ca trebuie sa bem 2 litri de apa pe zi, cel putin. Aici parerile sunt impartite. Unii nutritionisti spun ca e doar un mit urban si ca trebuie sa bem atunci cand simtim nevoia. Eu sunt de acord, dar problema e ca de multe ori oamenii confunda setea cu foamea (yes, it really happens) si atunci mananca in loc sa bea apa. Majoritatea oamenilor nu beau destula apa, asta se stie. 
Circa o treime din consumul zilnic de lichide al unui adult este furnizat de hrana, nu de lichide baute (in mod special fructe si legume). Lactatele dau cam 10% din necesarul zilnic, din paine si cereale luam cam 8 %, din carne, peste, oua si leguminoase – 2% si din fructe si legume 18%. 

O persoana sanatoasa nu retine apa bauta in exces si nu elimina mai multe toxine din organism, ci doar urina mai diluata. Pentru cineva care sufera de litiaza renala, sau alte afectiuni ale rinichiului, evident se recomanda mai multe lichide pentru eliminarea nisipului si functionarea normala a rinichiului. In ceea ce priveste consumul apei in timpul mesei, parerile sunt iarasi impartite. Multi nutritionisti spun ca apa trece f repede prin stomacul gol, deci ar fi mai eficient sa beti apa in timpul mesei – va tine stomacul plin mai mult timp. Apa plata sau apa minerala? Nu conteaza. 
Diferenta dintre apa plata si apa minerala este data de continutul de dioxid de carbon si nu are relevanta asupra aportului caloric sau nutritiv. Atata doar, ca apa minerala baloneaza.

Despre rutina cotidianului si cum poate fi combatuta

Secolul 21 este intr-adevar un secol al evolutiei si al schimbarii. Foarte multe lucruri s-au schimbat si s-au modernizat tocmai pentru a veni in ajutorul nostru, pentru a ne usura munca.
Totusi, lumea cotidiana are si un mare defect si anume lipsa de comunicare. Astazi, din cauza tuturor gadget-urilor folosite, prietenii se vad tot mai rar la suc, ies tot mai rar la cinema si deasemenea dau cat mai rar petreceri. Cum comunicam? Pe internet, lipiti parca de scaunul din fata calculatorului.
Insa viata inseamna mai mult decat lumea virtuala. Este important sa stim sa comunicam si sa avem prieteni si in viata de zi cu zi, nu numai in cea virtuala in care sentimentele sunt cele mai neimportante. La varsta adolescentei mai ales, pofta de viata ar trebui sa fie una maxima iar optimismul sa nu fie umbrit de alte lucruri. Acest lucru insa se intampla din ce in ce mai rar, tocmai datorita faptului ca multi dintre tineri au cu totul si cu totul alte ocupatii.
Nu stiti ce sa faceti pentru a scapa de monotonie si de rutina? Aveti nevoie de un element nou care sa va faca sa aveti cat mai multa pofta de viata si sa va bucurati de fiecare moment pe care il traiti? Atunci cu siguranta aveti nevoie de…bancuri tari!
Avem nevoie de optimism si de pofta de viata. Cum il putem obtine? Ei bine, cu ajutorul bancurilor care pot fi de foarte multe ori si adevarate lectii de viata pentru cei care stiu sa le gaseasca substratul. Voia buna este mai mult decat importanta, asadar este vital ca zilnic sa invatam sa zambim si sa radem.
In cazul adolescentilor, bancurile pot fi spuse chiar si la scoala deoarece acolo este locul in care se petrecere majoritatea din timpul acestora. Indiferent de loc sau de timp, bancurile isi vor avea mereu locul, asadar nu trebuie sa ezitati sa spuneti sau sa ascultati bancuri.
De cate tipuri sunt bancurile? De multe feluri pentru ca oamenii sa le poata alege pe cele care atrag atentia cel mai mult. Este important sa ,,gustam’’ bancurile nu doar sa ne bucuram de ele superficial deoarece asta inseamna ca nu ne-am deconectat de la viata sedentara pe care o duceam si inainte.
Totusi, bancurile nu sunt numai pentru amuzament. Acestea au fost create din dorinta de satiriza societatea existenta in epocile care au trecut si au ajuns sa fie astazi de foarte multe ori adevarate lectii de viata.
In orice caz, bancurile ne ajuta sa iesim din starea de amorteala si de plictiseala, asadar nu uitati ca atunci cand veti avea nevoie de detasare in momentele in care trebuie sa va concentrate neaparat la munca, cu doar cateva click-uri veti gasi liste intregi de bancuri.
De unde le puteti invata? De pe site-urile axate pe acest domeniu sau direct din cartile dedicate bancurilor.
Asadar, un zambet si un raset nu ne costa nimic! Cititi cat mai multe bancuri si veti vedea cum starea dumneavoastra de spirit se va imbunatati constant!

What the fuck is wrong with you people???

Pe zi ce trece sunt din ce in ce mai convinsa ca oamenii se transforma in robotei: munca – acasa – chestii domestice – somn – munca – etc. Revin la o idee dintr-un post trecut: planificarea. In majoritatea situatiilor aceasta este buna, insa cand este vorba despre o escapada, despre a face ceva ca sa rupi monotonia, a ucide plictiseala sau a actiona sub impuls, planificarea nu are ce cauta in ecuatie.

Sa presupunem ca este weekend, e vara, caldura mare, ma plictisesc. Imi storc creierul supraincalzit ca sa gasesc o solutie de a scapa de plictiseala. Beau 3 cafele, fumez jumatate de pachet de tigari si cand eram gata sa abandonez planul ma loveste ideea suprema. Hai sa bem o cafea pe plaja! Ma uit pe geam: soare. Ma uit la ces: timp mai mult decat suficient. Ma uit la computerul de bord: benzina este. Ma uit in portofel: hai ca merge. Bun. Sa sunam niste oameni ca nu e frumos asa solo. Iau primul telefon: ”Alo, ce faci? Ah, nimic. Hai sa bem o cafea la mare! Nu? De ce? Lasa frate ca nu e problema cu banii. Am eu benzina si o cafea e 5 lei in mortii ei. Nu? Bine.”Urmatorul: “Alo, dormeai? Lasa-l dracu de somn hai sa facem ceva! Ai timp sa dormi pe lumea cealalta. Cum pula mea nu mai ai bani, doar ai luat salariul acum 2 zile?!! Bine hai ca nu e problema: am eu. Hai coaie ma rog de tine pe banii mei? Bine dormi pana ti-oi zice eu sa te trezesti.” Next. Bai si tot asa pana am epuizat agenda primului telefon.

Deja ma luasera nervii. Trecem la al doilea telefon. “Ce planuri ai pentru urmatoarele 6 ore? Nimic? Bun. Hai sa te scot la o plimbare pe plaja. Cum sa ne vedem mah la Unirii esti prost? Unde ai vazut tu plaja la Unirii? Trec si te iau si mergem la mare. Cu avionu`. Normal ca cu masina mea. Hai mergi? In 20 de min sunt la tine. Bai zici ca esti retard, ce nu intelegi din “la mare”? Ma faci cu nervii capului. Da sau nu? Ti-e lene? Bine pulete stai in casa si sufoca-te impreuna cu pizda aia a ta proasta.” Na ca imi suna mie telefonul acum. “Nu frate nu am chef de gratar. Hai mai bine la mare. Da mah, ne intoarcem tot azi.  In pula mea zici ca e prima oara cand te duci la munca cu ochii cat cepele si fara chef. Ce? Trebuia planificat? In sloboz nu vroiai sa fac si rezervare ca sa beau o cafea? Nu vrea gagica-ta. De ce? Aha inteleg, ea nu face lucruri nebunesti si infantile. Auzi da` pula ti-o suge? Bine hai pa. Vorbim alta data.” Si uite ca am epuizat si a doua agenda.

Eu stau si ma intreb: what the fuck is wrong with you people??? Adica va scot din casa pe banii mei si tot voi faceti fitze? Va plangeti de mila ca va plictisiti si ca nu aveti ce face si cand vine omu` si zice “hai” o dati la intors? Vroiati sa aduc marea aici? Cred ca nici asa nu ati fi iesit pentru ca sunteti mult prea incuiati si va e lene sa va miscati hoitul jos din pat. Gizaz!!!!

In concluzie de 2 zile ma chinui sa ajung sa beau o cafea pe plaja si degeaba. Zici ca am aterizat in RoboLand unde totul se planifica dom`ne. Weekendul viitor, sau de ce nu, chiar mai devreme, ma urc in masina si plec de nebuna. La ce mi-o fi trebuit mie sa sun o gramada de lume nush. Nu as mai fi pierdut nici timp si nici nervi si as fi ajuns si la mare.

Aventuri cu banca

Am mers luni sa imi fac cont la banca.  Prima banca la care am fost mi-a cerut chitante pe numele meu de unde stau, nu am asa ceva, apoi la urmatoarea banca au fost mai blanzi. Am aplicat pt cont, in 5-10 minute aveam cont, card si cecuri, toate functionale din acel moment. Cardul era provizoriu pana imi sosea acasa cel permanent, cel cu poza cu catzel, ca am avut vreo 10-15 poze la alegere pt card. Miercuri, adica a treia zi, deja ma cauta UPS-ul sa imi dea cardul cu catzel.
Si acum partea aventuroasa. Am mers sa depun niste bani in cont, la ghiseu era coada, ia sa vad daca bancomatul are din aia de depunere, avea. Bag cardul(cardul aici il bagi si il scoti in aceeasi secunda, apoi iti faci treaba expira sesiunea dupa ce termini tranzactia) , aleg sa fac depozit, specifica suma si apoi imi spune sa apas pe buton cand am banii pregatiti. Cumva asa cu coada ochiului mi se pare ca vad pe ecran ca zice ceva de bagat banii intr-o “envelope”, observ niste cartoane cu o margine indoita, iau unu din ala, bag banu in indoitura si bag cartonu cu bani in bancomat. Imi da chitanta cu suma bagata asa ca plec fericit. Aflu mai pe seara ca de fapt ala nu era carton, era plic si banii trebuiau bagai in plic si plicul completat cu suma si numele si contul. “Marginea indoita a cartonului” era de fapt partea care se lipeste aplicului. Se pare ca faptul ca m-a intrebat  cat depun si ca mi-a dat chitanta pt suma respectiva e doar o chestie virtuala, puteam sa declar o mie de dolari si sa bag doar unul in plic. Doar cand veneau aia sa scoata plicurile si sa numere banii din ele era o oarecare problema, de tipar:)
Asa ca am dormit peste noapte cu emotii ca raman fara suta de dolari depusa, dimineata am fost la banca, totul era ok, mi-a dat chitanta sa fiu eu sigur de depunere. Asa ca pana la urma sunt foarte incanta de rapiditatea si seriozitatea bancii.

Unde mergem la schi in Romania

Fiecare dintre dumnevoastra viseaza la o vacanta de vis, intr-un peisaj superb, in anotimpul rece. Statiunile din Romania pun la dispozitia turistilor mai multe posibilitati de distractie, precum si partii de schi, atat pentru schiorii avansati cat si pentru cei cu mai putina experienta.
Alaturi de statiunile deja celebre din Valea Prahovei: Busteni, Azuga, Sinaia dar si Poiana Brasov, statiunile din muntii judetului Caras Severin sunt vizitate de foarte multi turisti, care apreciaza atat frumusetea cadrului natural cat si calitatea domeniului schiabil de aici.
Statiunile din Semenic sunt accesibile mai ales pentru locuitorii din partea de vest si centru a tarii. Complexul turistic Semenic se afla situat la peste 1400 de metri altitudine, intre varfurile Semenic si Piatra Goznei.
Statiunea Semenic dispune de cinci partii, toate dotate cu teleschi:
  • Partia Slalom Urias- este cea mai lunga cu cei 1200 de metri si are un nivel de dificultate mediu.
  • Partia Goznuta- are o lngme de 700 e meti si este interzisa schiorilor incepatori.
  • Partia Cruce de brazi- lungimea acesteia este de 750 de metri si ar un nivel de dificultate mediu.
  • Partia Semenic- are o lungime de 350 de metri.
Situata la o altitudine de 500 de metri se afla intr-un cadru natural superb, care merita sa fie vazut si apoi apreciat.
Statiunea Poiana Marului dispune de trei partii de schi:
  • Partia Valea Soarelui- are o lungime de 760 de metri si dispune de teleschi; din pacate aici nu exista nocturna, este destinata schiorilor incepatori
  • Partia Nordica (Caldare)- are 1200 de metri lungime si dispune de instalatatie de nocturna si de teleschi, are un grad de dificultate mediu
  • Partia Sub Teleschi- are o lungime de 3300 de metri, fiind cea mai lunga din aceasta statiune, are un grad de dificultate avansat; dispune de telescaun.
Turistii care doresc sa se cazeze in aceste statiuni, pot opta atat pentru pensiuni, case de vacanta, cat si pentru hoteluri, pe care le pot alege de pe internet. Acestea dispun de numeroase utilitati, menite sa confere confort si un sejur relaxant celor ce ajung in aceste locuri. Preturile variaza in functie de mai multe aspecte. De exemplu, la un hotel de 3 stele in statiunea Poiana Marului, pretul pentru o noapte de cazare, intr-o camera dubla este de 100 de lei/persoana, in timp ce in cazul in care optati pentru cazarea la o pensiune de trei stele, tot in aceasta statiune, puteti plati si 40 de lei pe noapte/ persoana. Pentru cei ce aleg sa schieze si sa isi petreaca vacanta in statiunea Semenic, preturile sunt putin mai mari, astfel o noapte de cazare la o vila de doua stele costa 70 de lei/ persoana.
Cele doua statiuni dispun de centre de inchiriere a echipamentelor de sport, dar si de alte posibilitati de distractie: baruri, restaurante. Totodata turistii se pot plimba in sanii trase de cai si pot face scurte drumetii in imprejurimi.